депресия...

... и други неприятни състояния и как да се справите с тях.

Модератор: mimz

RANDOM_AVATAR
User

smiles

Мнения

2

Регистриран на

Вто Юли 22, 2008 4:54 pm

депресия...

Мнениеот smiles » Вто Юли 22, 2008 5:14 pm

здравейте ,
може би е най- добре да започна на право ... не знам дали съм в депресия.. от известно време си мисля за самоубийство дори се разровхих за начини за самоубийство вкъчи бързо лесно без много кръв и ако докторите са по тъпи може да не разберът и от какво е ... но както и да е .. проблемът е че винаги се изправях на крака след поредния брой "На ти още малко помия" дори и сега мога, малко воля и пак ще съм на крака някак си изкуствено ще е ,но пък какво толкова нали ще живея ... или просто ще си съществъвам ...Както и да е ... Загубих смисъла не знам дали има психолог който да може да ми каже какъв е ... искам само едно общо човешко нещо което да ми изкрещжи или дори прошепне " Има шибан смисъл !!!!!"
love will save us all..
Аватар
User

Teo

Мнения

633

Регистриран на

Чет Май 03, 2007 10:43 pm

Местоположение

Варна

Мнениеот Teo » Вто Юли 22, 2008 10:54 pm

Разкажи повече за теб :)
Прави к'вот трябва пък да става к'вот ще!!!
Трабант клуб Варна - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=185081
RANDOM_AVATAR
User

smiles

Мнения

2

Регистриран на

Вто Юли 22, 2008 4:54 pm

Мнениеот smiles » Сря Юли 23, 2008 9:21 am

Teo написа:Разкажи повече за теб :)


какво точно искаш да знаеш :)
love will save us all..
Аватар
User

PSIHOLOG

Ранг

Психолог

Мнения

197

Регистриран на

Сря Юли 12, 2006 12:55 am

Местоположение

Варна

Мнениеот PSIHOLOG » Сря Юли 23, 2008 9:57 am

Здравей smiles,

първо добре дошла! :) и второ започвам да отговарям на твоите въпроси:


"Загубих смисъла не знам дали има психолог който да може да ми каже какъв е" - Ами НЕ. Няма психолог който да ти каже какъв е. Това е така понеже, като цяло живота за всеки си има различен смисъл, който всеки човек гради и следва (разбира се това при доста хора не е така ;) ).

искам само едно общо човешко нещо което да ми изкрещи или дори прошепне " Има шибан смисъл !!!!! - Даже ако искаш и ще ти го подчертая - Има шибан смисъл !!!!!

Ами... :roll: какъв е той? (ще попиташ ти?) - Както написах и по-горе смисъла на живота е индивидуален за всеки (и това е хубавото разбира се). Как да откриеш твоя? Ами... виж сега за целта трябва да опознаеш добре себе си, и то доста добре - какво обичаш да правиш, какво харесваш и тн. Повечето хора (вероятно си забелязал/а) откриват нещо и се втурват с главата напред. Но моля те Не прави тази грешка. Не е лесно няма какво да се лъжем. На всичко отгоре, Не забравяй че приоритетите на човек се променят - следователно и неговите възгледи, интереси и тн. Така че трябва да се ориентираш в такъв смисъл който си е строго конкретен и личен за теб.

Желая ти успех. Ако има нещо пиши на ЛС.
Ако хората знаеха винаги, какво да правят, животът им щеше да е по-лесен, НО често хората знаят какво да НЕ правят, а въпреки това го правят... Какъв парадокс нали?
no avatar
User

Marigold

Мнениеот Marigold » Пон Ное 03, 2008 3:30 pm

В същото положение съм, не си сам/сама, но и на мен ми се ще някой да ми изкрещи това за смисъла :cry:
RANDOM_AVATAR
User

PsyHo

Мнения

1

Регистриран на

Нед Сеп 06, 2009 9:10 pm

Мнениеот PsyHo » Нед Сеп 06, 2009 9:44 pm

Ами смисъл има и за всеки е различен той.Примерно си помислете за хората,които са зависими от вас,ако ви нямаше на този свят какво би могло да стане с тях(не мислете само за себе си).Не мислете къв е смисъла на живота(много малко хора го откриват).Просто си живейте както ви се иска,правете неща които ви карат да се чувствате щастливи(макар и за кратко време).Помагайте колкото може повече,защото този който помага също ще има помощ.И ако си подтисната там където живееш ако може се махни оттам(даже може и в квартира нищо лошо).След време ще се смееш на този твой мисъл,защото живота на всеки е неповторим и заслужава да се изживее.Нали самите проблеми го правят "Живот".Посочи ми един който няма проблеми.Външно всеки може да изглежда щастлив,но човека не е "карпуза"та да го нарежиш и да видиш какво му е вътре.

Надявам се да съм помогнал с нещо поне и малко.Желая ти много хубав живот изпълнен с положителни емоции и изживявания!
RANDOM_AVATAR
User

plamenshopov

Мнения

3

Регистриран на

Сря Окт 13, 2010 3:34 pm

Депресията е липса на минерални соли в организма!

Мнениеот plamenshopov » Сря Окт 13, 2010 3:42 pm

Депресия - липса на сол в организма
Да сложим край на живота си не е Божията воля. Бог ни е дал този живот и ние трябва да го изживеем докрай и Той иска това и освен това ни е дал средства как да се лекуваме. Причините за стрес и депресия и всички последствия от това като страх, гняв, затвореност, негативни мисли, тъга и др. д-р Батмангелидж обяснява в книгата си „Тялото жадува за вода” са следствие от обезводняването на организма и липса на минерални соли (натурална морска сол или каменна сол без примеси). Недостатъчно пиене на вода, заместване на водата с кафе, чай (кофеинов) и безсолна диета са причина за тези проблеми. Лекарите вече са затрудени с какви имена да кръстят тези психически проблеми. От антидепресантите няма полза, а освен това имат и странични ефекти.
Просто пийте 2-2.5 литра вода на ден с разстворена в нея една чаена лъжичка натурална морска сол (без примеси) и веднага ще почувствате положителния ефект. Моя братовчедка излезе от тежка депресия и страхова невроза само за четири дни. Приемаше на ден един литър вода с една чаена лъжичка морска сол. В магазин Била продават натурална каменна сол от Алпите без примеси, а също и морска сол на големи кристали, за която се смята, че няма примеси (освен йод). Прочетете статията Депресия - липса на сол в организма: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.co ... st_23.html
Желая ви благословение и изцеление!


Не се допуска спам и скрита реклама във форумите на Psy-Help
Администрация
RANDOM_AVATAR
User

desita74

Мнения

1

Регистриран на

Нед Мар 20, 2011 6:39 pm

Мнениеот desita74 » Нед Мар 20, 2011 6:45 pm

Много интересна тема, която ме заинтригува.Трудно се преодоляват такива , как да кажа- проблеми да го наречем.Има различни техники за лечение на такива болести
Може ли да се лекува депресията с разходка?
RANDOM_AVATAR
User

shemmett

Мнения

34

Регистриран на

Пет Юли 14, 2006 2:50 pm

Местоположение

Gulf Shores

Мнениеот shemmett » Пет Мар 25, 2011 2:08 pm

Привет на smiles и всички, включили се до момента.
Навярно всеки човек в даден момент от живота си е изпадал поне веднъж в подобно състояние. Живота си има своите хубави и лоши моменти, спадове, възходи.. Нормално. Ако всички се втурваха да се самоубиват при поредната трудност, то нямаше да го има проблема с пренаселването на Земята.
Какво ще стане, като се самоубиеш? Навярно "ще накривиш шапката" на някой? И какво печелиш от това? Какво му е хубавото на това да не съществуваш? Живота ни е даден все пак да го живеем. Пък току-виж се случили куп хубави неща. Или разбереш, че има толкова хора, за които значиш много. Вдигни глава и погледни малко по-далеко от собствения си нос. Излез на слънце. Свежият въздух и светлината не вредят.
Да се затриеш е най-лесната работа.. и най-глупава. Извинявай, но вместо да търсиш наръчници за самоубиване защо не се разровиш за нещо, с което да ангажираш времето си, което би ти било интересно и приятно да правиш?
Щом досега е имало смисъл, значи все пак шибани смисли съществуват! Помисли си хубаво, със сигурност ще откриеш поне няколко неща, заради които си струва да си тук. Има смисъл, и то не само един. И ти знаеш твоите по-добре от всеки друг.
:) "love will save us all.."
There' more for me than meets the eye ;)
Аватар
User

Аналитична Психотерапия

Мнения

6

Регистриран на

Чет Окт 18, 2012 4:19 pm

Депресия

Мнениеот Аналитична Психотерапия » Чет Окт 18, 2012 4:42 pm

Всеки от нас познава чувството на тъга и празнота. Използваме депресията за различни настроения, но какво всъщност представлява тя?

Меланхоличните моменти, които ежедневно съпътстват живота ни все още не са депресия. Това са миговете, в които нищо от важните за нас неща няма значение, раздразнителни сме, затворени за социално общуване, защото смятаме, че никой няма да ни разбере. Обикновено тези състояния си имат причина, колкото и скрита от нас да изглежда тя. При всеки причината е различна, но все пак всички сме първо хора и душевните ни потребности са колкото различни, толкова и свързани.

Ако открием причината това променя емоционалния ни фон и състоянието ни. Често е нужно само една малка крачка, но - в правилната посока.

Истинската депресия настъпва, когато дори не подозираме, че сме в нея. Когато мрачните мисли станат реалните „очила” през които виждаме света. Когато безропотно изпълняваме дейности, които не харесваме.

Известно на всички ни е, че има много теории за причините на депресията – от невробиологични до социални, икономически, морални и т.н. Тук няма да се спираме на терминологичните дефиниции на всяко от тях, а ще се опитаме да разберем самата същност на депресията и механизма, по който тя работи...

В основата си депресията е обърната навътре агресия. Автоагресия, разрушаваща собствената ни душа. Обикновено върви ръка за ръка с вината, чувството за безсилие, срама от собствените ни мисли. Копнеж, болка или просто чувство, което не сме изразили пред когото и когато е било нужно. В резултат – натрупваме го в себе си.

Този процес става несъзнателно и до голяма степен е свързан с типа темперамент, по който всеки от нас го преживява. Както и със всичките си болки от минали събития в нашия живот. Някои от нас избухват лесно и бързо им минава, други преглъщат тихо и натрупват в себе си обидата. Експанзивните и екстровертни личности по-лесно преодоляват напрежението, именно защото го изразяват външно. Интровертните за разлика от тях изживяват този процес вътрешно, съпроводен с много болка и обида. Често тя е толкова силна, че блокира въобще реакциите им и външно дори няма да забележим, че са разстроени. Тук урока на екстровертната личност е здравословното изразяване на чувствата си, а на интроверта – смелостта да разкрие себе си външно.

Основна заслуга за това е така нареченото „възпитание”, което не е нищо повече от „служба в името на другите”. Именно там най-често изгубваме себе си за сметка на другите. От малки ни учат, че да си възпитан, означава да премълчаваш, да се раздаваш, да не отказваш. Какво става пък ако изразим гласно съпротивата си – може ни отхвърлят. И така, години след години търпим, правейки нещо, които не е по вкуса ни. Изпълваме се с толкова вътрешна ярост, но знаем, че не можем да я изразим. Тялото ни е буквално като замръзнало. След време този гняв се преобразува с тъга, а тъгата в апатия. Сега вече нищо няма смисъл, защото когато е имало ние сме предпочели да замълчим, вместо да се кажем „Не.” На досадната съседка, на „може ли да те помоля за заем”, на....., на......

Вината и срама в най-добрия случай е осъзнаването на предателството, което правим пред себе си. Осъзнаваме го, но не можем да го променим. Резултата е вътрешен ступор – застиване на едно място. От там и чувството, че никой не би ни разбрал. Тогава какъв би бил смисъла!?Въпрос на личен избор е, но в такъв момент разговор с подходящ подкрепящ и безпристрастен човек би ни подействал много по-облекчаващо от всякакви антидепресанти, защото не можем да направим човек "химически щастлив". Може този разговор да не ни даде готова рецепта за действие, може дори да не е еуфоричен, а просто честен...
Аналитична Психотерапия


http://psychotherapy.alle.bg/

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron