не мога да се понасям

... и други неприятни състояния и как да се справите с тях.

Модератор: mimz

RANDOM_AVATAR
User

fucklemonade

Мнения

1

Регистриран на

Вто Юли 26, 2011 12:00 am

не мога да се понасям

Мнениеот fucklemonade » Вто Юли 26, 2011 3:05 am

Не се харесвам, нито външно, нито черите в характера си, които не мога да променя. Ядосвам се и плача за най-дребното. Не мога да се сдържам, в някои моменти коремът ме свива, не мога да мисля за нищо друго, просто искам да си изкарам гнева върху нещо/някого. Държа се ужасно с родителите си, за пред другите хора се опитвам да слагам някаква маска, но ако някой ме обиди, дори на шега го вземам много навътре и ми личи супер много. Напоследък все по-често се изнервям и плача, трудно заспивам, все едни и същи глупости ми се въртят в главата, иска ми се да викам, да счупя нещо. Хората около мен са ми неприятни, отвращават ме. Всеки път като излизам се правя, че всичко е ок или не се разкривам изцяло, ако го направя ме е страх, че ще остана съвсем сама и ще се чувствам още по-зле. Постоянно ме е страх какво ще си помислят другите за мен. Сред хора не мога да се отпусна, постоянно съм нервна и това ми личи. Защо съм толкова обсебена от мнението на хора, които не мога да понасям?
Аватар
User

hissi

Мнения

1974

Регистриран на

Сря Сеп 06, 2006 11:27 am

Местоположение

Благоевград

Мнениеот hissi » Вто Юли 26, 2011 3:59 pm

Здравей!
Искам да ти кажа, че ми е изключително познато това, което описваш. Аз бях доста време така, дори и в настоящия момент от време на време ме хващат такива състояния, но се старая да е за кратко.
Преди 1-2 години аз също не харесвах себе си. Стараех се да се променя, за да угодя на един човек, който изобщо не ме заслужаваше. В един момент аз се лутах между себе си, истинското ми Аз и онова новото, което искаха да моделират в мен. Накрая наистина не знаех коя съм и ми отне доста време да намеря себе си. Но успях!
Понякога и аз не се харесвам и знаеш ли какво реших - че трябва да се взема в ръце. Омръзна ми да слушам какво говорят за мен, това само ме напряга. Научих се да живея заради себе си!
Знаеш ли, вече не ми пука, че съм няколко кг по-нагоре, не ме дразнят, аз се харесвам и не ми пука, че някой ще каже, че съм дебела.
Да, започнах да спортувам, но не защото не се харесвам, а защото имам здравословни проблеми, които ще се повлияят положително, ако спортувам и организмът ми ще се съвземе.
Промених прическата си - сега съм с бретон. Много време бях без него, защото някои хора не ме харесваха със бретон, а без. А аз бях точно обратното, харесвах се със. И така един ден просто реших, че ще го отрежа. Така съм вече няколко месеца и повярвай ми, чувствам се КРАСИВА!!!!
Моят съвет към теб е - спри да се тормозиш и да се влияеш от чуждото мнение, никой няма да те обича така, както ти сама ще се обичаш. Знам, че ти е трудно, това е промяна, на която трябва да се решиш, за да си ти по-добре, за да ти е по-лесно.
Знам какво изпитваш в момента, разбирам те напълно. Това бяха моите начини аз да се почувствам добре.
И още нещо - намери нови приятели!!! Разшири контактите, обогати се :))
В този форум има хора, които винаги ще те подкрепят и ще застанат за теб!
И не забравяй най-важното - към промяната се тръгва с едно единствено нещо - УСМИВКА :D
"Научи се да подбираш мислите си така, както подбираш дрехите си. Това е сила, която се развива. Ако успееш да владееш ума си, само така ще контролираш и живота си."

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron