Помощ! Не знам дали имам увреждане.

... и други неприятни състояния и как да се справите с тях.

Модератор: mimz

RANDOM_AVATAR
User

Bekah

Мнения

2

Регистриран на

Пон Окт 07, 2013 11:25 pm

Помощ! Не знам дали имам увреждане.

Мнениеот Bekah » Вто Окт 08, 2013 12:48 am

Та проблема ми е, че изпадам в крайна паника, когато съм около тийнейджъри.. Аз съм на 13 и през всичките тези години са ме обиждали, подигравали и стъпквали самочувствието ми :( . Не знам дали е причинено от това, но сега не искам да ходя в мола, на центъра дори понякога на уроци (по английски език). Когато отида на такова място цялата започвам да се потя, корема ми става на топка, сърцето ми препуска сякаш ще скачам с бънджи, имам чувството, че всеки човек се е втренчил в мен и ми се присмива. Знам, че може да кажете, че просто самочувствието ми е ниско, но не го чувствам така.. Понякога ДОРИ когато съм с приятели в Мола искам да заплача, а да не говорим, когато съм сама.. Страх ме е да съм сред "подрастващи" така да се каже. По- лесно ми е да общувам с непознат възрастен човек, защото знам, че е зрял и здраво мислещ отколкото с който и да е тийнейджър освен в социалната мрежа.. Първата ми мисъл, която изскача, когато се запознавам с някой е, че трябва да се скрия, защото ме е страх да не ми се подиграе. Разбира се, имам приятели, но ние се познаваме от първи клас и затова сме така сплотени.. точно затова и всичко е наред, когато съм в класа, но остана ли на публично място сама сякаш всеки вторачен в мен поглед е прободен кол. :/ Не мисля, че трябва да изпитвам такъв голям страх, но ето.. Моля ви за помощ, да ми обясните дали е някакво разстройство или увреждане. Другото е, че много често не мога да различа действителността със съня ми, когато си спомня нещо, но не знам дали е било реалност.. Понякога ми се губи даже ден. :shock:
Да си различен винаги е предимство! :)
Изображение
Аватар
User

MAD_DOGS

Ранг

Психолог

Мнения

316

Регистриран на

Вто Авг 01, 2006 5:43 pm

Местоположение

ВАРНА

Мнениеот MAD_DOGS » Вто Окт 08, 2013 6:24 pm

Неудобството което изпитвате при контактите си с връстници не е увреждане или пък психическо разстройство, това е напълно нормално за вашата възраст, всички минават през това .За съжаление вие изпитвате дискомфорт с твърде висок интензитет. Можете да потърсите помощ от психолог в това няма нищо страшно и не означава, че имате заболяване, просто ви е трудно сама да преодолеете кризите така типични за подрастващите. Също така внимавайте при общуването си с възрастни непознати, човек във вашето психично състояние още повече момиче твърде лесно може да стане жертва на недобросъвестни хора. Виж последното което споменавате ме притеснява за съжаление не е в моят ресор но можете да го споделите на психологът си когато посетите такъв той ще знае какво да прави.
ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ ТОЗИ КОИТО СТРЕЛЯ ПРЪВ.
RANDOM_AVATAR
User

Bekah

Мнения

2

Регистриран на

Пон Окт 07, 2013 11:25 pm

Мнениеот Bekah » Вто Окт 08, 2013 7:02 pm

MAD_DOGS написа:Неудобството което изпитвате при контактите си с връстници не е увреждане или пък психическо разстройство, това е напълно нормално за вашата възраст, всички минават през това .За съжаление вие изпитвате дискомфорт с твърде висок интензитет. Можете да потърсите помощ от психолог в това няма нищо страшно и не означава, че имате заболяване, просто ви е трудно сама да преодолеете кризите така типични за подрастващите. Също така внимавайте при общуването си с възрастни непознати, човек във вашето психично състояние още повече момиче твърде лесно може да стане жертва на недобросъвестни хора. Виж последното което споменавате ме притеснява за съжаление не е в моят ресор но можете да го споделите на психологът си когато посетите такъв той ще знае какво да прави.


Благодаря за информацията! Под възрастни непознати имах по- скоро предвид непознати роднини :D . Според мен преценката ми за околните и света ми е трезва, дори повече от на съучениците ми мога да призная :) И искам да питам още едно нещо, но въпреки това мисля, че може и да се случва на много хора: Нормално ли е да се страхувам да остана сама и всеки път затворя ли очи имам чувството, че някой ме наблюдава и виждам клоуни и други страховити създания и колкото и да си казвам, че не са истински пулса ми се повишава повече и повече. Например когато си лягам имам страх като на онези малки деца, които вярват в торбалан, чудовища и прочие, но аз виждам мъртви роднини в ужасяващи форми. И понякога не мога да опиша какво е чувството, но ще го сравня с гледането на филм от положението на определен човек. Чувството е същото! Сякаш наблюдавам действията на някой друг човек. Не знам дали ще ме разберете, но се старах да съм изчерпателна. :)
Да си различен винаги е предимство! :)
Изображение
Аватар
User

mimz

Ранг

Психолог

Мнения

38

Регистриран на

Нед Мар 16, 2008 2:19 am

Местоположение

София

Мнениеот mimz » Вто Окт 08, 2013 11:48 pm

Здравей, Bekah!

Състоянието, което описваш е разбираемо и нормално. Негативните емоции и страхове са адекватна реакция на това, което си преживяла (подигравки, обиди, стрес) а не някакво увреждане или психическо разстройство.

Звучи като интензивна тревожност, натрупано напрежение, което се разтоварва. Когато системно или интензивно преживяваме стрес, тревожност, негативни чувства, те имат нуждата да се освободят.

Има техники, които могат да подобрят усещането ти за себе си и да разтоварят страховете, тревожността (автогенен тренинг, релаксации, медитативни, дихателни техники). Работата със специалист - психолог или психотерапевт може да ти помогне да преодолееш, разбереш и трансформираш тези чувства, да освободиш напрежението, което таиш в себе си (и което вероятно предизвиква тези негативни усещания, страхове, които се дегизират като коуни и чудовища) ...


Ако имаш някакви въпроси или просто искаш да поговорим, чувствай се свободна да пишеш тук или на лично съобщение.

С най-хубави пожелания и успех! :)
Всеки проблем, страх и негативен модел на поведение има първопричина, която може да се открие и освободи. Повече на http://hypnotherapy.alle.bg и http://kymsebesi.blogspot.com

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron