ревнувам много

... и други неприятни състояния и как да се справите с тях.

Модератор: mimz

RANDOM_AVATAR
User

magg-i

Мнения

66

Регистриран на

Нед Фев 08, 2015 3:36 pm

Местоположение

Търговище

ревнувам много

Мнениеот magg-i » Нед Фев 08, 2015 3:48 pm

Това е патологична ревност. Беше се запознал със една сервитьорка, която е лапе, на годините на сина ми, но понеже той е 9 години по малък от мен...и се побърквам...Гледам да се владея, изтрихме си фейсбуците, защото там видях едно съобщение, за искане на тел. й номер, уж бил за негов приятел. и се започна.Посещавали това кафе с приятели доста често, момичето явно е простичко иотвърнало на закачкиге.... Все си мисля, че е някъде, въобразявам си, следя го, без той да знае, пускам му фалшиви есемеси, все едно е сервитьорката, той я заплашва, което доказва че няма нищо, но аз продължавам, беше отишъл и там да се разправя с нея, защото го беше нарекла с обидни думи. Със престижна професия съм, добре поддържана, но явно ми липсва самочувствие. Досега му имах пълно доверие, но като че ли всичко се срина в мен. Познавам го добре, и може всичко, но мрази изневярата и леките момичета. Но въпреки това след тази случка аз драматизирам, давам и нощни дежурства, когато той си е вкъщи в главата ми какво ли не се върти.Помогнете! Ако ми каже , че е на кафе с приятели, а аз никога не съм го ограничавала мисля си.да, той е с някоя....
RANDOM_AVATAR
User

magg-i

Мнения

66

Регистриран на

Нед Фев 08, 2015 3:36 pm

Местоположение

Търговище

Re: ревнувам много

Мнениеот magg-i » Нед Фев 08, 2015 3:58 pm

Да добавя в никакъв случай не се отдръпнал от мен, постоянно ми казва колко много ме обича, иска да се има с моите роднини, както и аз със неговите, но в моята глава как друго момиче е на мое място....искам всяка една минута да знам къде е, макар да не го показвам....и се тормозя...ако не беше тази случка а той явно се е интересувал от кифлата....
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

Мнения

2863

Регистриран на

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Местоположение

Варна

Re: ревнувам много

Мнениеот Galka » Пон Фев 09, 2015 1:27 pm

Здравейте!
Ситуацията в, която се намирате е еднакво ужасна и за двете страни. Много е добре това, че искате да се преборите с тази ревност, защото си мисля, че в противен случай би било пагубно за връзката ви.
Мисля си, че тази ваша ревност и въобще страхове, липсата на самочувствие дори може би са породени от това, че партньорът ви е по-малък от вас. (поне така разбрах от разказа ви). И може би точно това ви притеснява, че понеже той е по-млад няма да се задоволи с това, че има вас и ще тръгне да търси нещо "по-младо".
Според мен(без да съм специалист, просто обикновен човек) трябва да поговорите с партньора си за страховете си, да му споделите от кое ви боли, кое ви наранява, кое ви притеснява.
Казвате, че той не се е отдръпнал от вас след тази случка, а напротив. Повтаря ви, че ви обича. Тогава кое ви притеснява след като той предпочита вас? Кое ви плаши?
Това, което правите не е здравословно и за вас самата... това всичко поражда доста голяма доза изнервеност и какво ли не. Трябва да съумеете да отклонявате мислите си в други посоки когато не сте с него (дали на работа или когато излиза с приятелите си).
Опитвали ли сте когато той има излизане по мъжки с приятели вие да излезнете с ваши приятелки?

Той всъщност интересувал ли се е от това момиче? Разговаряли ли сте за тази случка?

Колкото до ниското самочувствие за, което говорите. Колкото и да ви казва той, че ви обича, че ви харесва и такива мили неща първото нещо, което трябва да правите е самата вие да се харесвате и обичате. Да открехнете сърцето си към самата себе си. Според мен в това е разковничето. За да може една жена да разцъфне според мен е нужно да се обича много.
Сигурно би ви прозвучало малко детинско и смешно, но още със ставането сутрин вие трябва да сте с тази нагласа, а си кажете "Днес съ прекрасна!" Човек трябва да се научи да уважава себе си. Правете комплименти сама на себе си.
Не бъдете много самокритична, наблегнете на положителните си качества, не на отрицателните. Примерно не отнасяйте това, че сте по-голяма от половинката си като нещо негативно.
Бих ви препоръчала и да включите някаква физическа активност в ежедневието си. Може да е 2-3 пъти в седмицата примерно. Това мога да го кажа от личен опит. Когато спортувам нещо (аз тичам примерно) се зареждам с много положителна енергия и много положителни мисли и след тренировка винаги се чувствам много по-добре, чувствам се по-красива и т.н., което е голям плюс за самочувтвието.
В какви моменти чувствате, че нямате самочувствие?
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

hissi

Мнения

1974

Регистриран на

Сря Сеп 06, 2006 11:27 am

Местоположение

Благоевград

Re: ревнувам много

Мнениеот hissi » Пон Фев 09, 2015 1:48 pm

Здравейте!
И аз бих искала да Ви поздравя за желанието да се справите с този проблем.
От личен опит мога да кажа колко е ужасно постоянно да се съмняваш в партньора си, че прави нещо зад гърба ти, че те лъже, изневерява, но в повечето случаи това са само някакви болни фантазии, които нашето съзнание ни предизвиква да развиваме в ума си на базата някакво предишно разочарование. Но е хубаво да запомните едно - хората са различни.
Щом Вашият партньор Ви казва, че сте красива, че Ви обича, какво повече искате? Колкото повече го обвинявате в лъжи и изневери, толкова повече той ще се отдръпва от вас. Покажете му, че цените любовта му, а не, че се съмнявате в нея. Щом той е с вас, значи е открил качества, които цени и обича и това му стига да е щастлив. Не се притеснявайте от възрастовата разлика и че той ще залитне по по-млада дама, според мен той е наясно, че нищо сериозно не може да излезе и ако все още е с Вас и държи на Вас, наистина няма от какво да се притеснявате.
Според мен, в такива отношения е хубаво да има комуникация, да се говори за проблемите. Съгласна съм с Galka, че е хубаво да му споделите как се чувствате и че трябва да се погрижите сама за себе си.
Имате ли възможност да излизате двамата някъде? Да се забавлявате заедно и да споделяте хубави моменти извън дома? Би било чудесно да внесете малко свежа тръпка в отношенията си, за да сте спокойна, че любовта му ще продължи да гори и сама пред себе си ще знаете, че той получава всичко, което е искал, и го получава именно от Вас. Това ще помогне и Вас, за да му вярвате повече и да се преборите с излишната ревност.
Спортът също е добро решение, за да добиете по-голямо самочувствие и увереност в себе си. Разбирам, че работата Ви е напрегната и сте с объркан режим на организма заради нощните смени, но 45 мин. на ден са напълно достатъчни, за да се почувствате свежа, било то да ходите пеша, да отидете в парка на разходка с любимия или да отскочите до фитнес залата или за танци. Намерете начин да отделяте по 1 час на ден само и единствено за себе си, да почетете книга, да изгледате хубав филм, нещо, което да Ви откъсне от тези тревоги и ще ви достави удоволствие.
Помнете, че всичко зависи от Вас! Имате ли желание да се справите с проблема, то непременно ще се случи!
Желая Ви успех!
:)
"Научи се да подбираш мислите си така, както подбираш дрехите си. Това е сила, която се развива. Ако успееш да владееш ума си, само така ще контролираш и живота си."
RANDOM_AVATAR
User

magg-i

Мнения

66

Регистриран на

Нед Фев 08, 2015 3:36 pm

Местоположение

Търговище

Re: ревнувам много

Мнениеот magg-i » Вто Фев 10, 2015 9:20 am

Благодаря за подкрепата, момичета! Аз работя на две места, обичам да ходя пеша, почти 4 км на ден, кето за мен е удоволствие и по този начин си поддържам и фигурата. Проблемът е , че след тази случка с момичето все си мисля, че ме лъже, такива дребни лъжи, защото може би се страхува от скандал. Много сме говорили по въпроса, знам, че той не е флиртаджиите, толкова много сме говорили по този въпрос, че чак в един момент той ми казва" писна ми да разследваме и да ми задаваш полицейски въпроси...Да, разбирам го, но ако това се беше случило аз да искам тел.номер на мъж и той самият го казва, щял да води разследване. Значи за него може, за мен не може. Само мъж да ме заговори и започват въпроси-откъде го познаваш и ттн. Говоря по телефона-с кого говори и това се случва, когато разбере, че аз се съмнявам в него. Ще дам един прост пример. Снощи бях на работа-докара ме , поприказвахме си и той тръгна, като аз му казах на тръгване, че ако желае може да отиде на кафе, дори във същото, където се изигра сапунения сериал. А той-не, ще стоя на улицата да си поприказвам с един негов близък братовчед. ОК.Звънвам му някъде след час, 5-6 прозвънявания, не си вдига телефона. Аз затворих. След секунди той ме набира. Попитах го, защо не си е вдигнал телефона, хайде като е на работа, разбирам, а отговора беше- ами докато го намеря в якето, ей тука сме на улицата и си приказваме. На улицата в тоя студ?????Приказвали...та моята версия-били са в кафето и понеже аз да не чу я музиката, която се разнася, и докато пък излезе навън.....защо ме лъже за такива незначителни работи, прави ме на глупава ли? Дори бих се зарадвала ако чуя музиката от заведението и бъде честен с мен....Попитах го дали не е на кафе, отрича. Естествено, че ще отрече.Дали не е по добре да се разделим, отколкото да се тормозим и двамата. Значи аз блъскам и работя, а той ми иска номера, приятелите му, които повечето са развейпрах и несериозни го въвличат в разни интриги....това ме тормози и изяжда...
RANDOM_AVATAR
User

magg-i

Мнения

66

Регистриран на

Нед Фев 08, 2015 3:36 pm

Местоположение

Търговище

Re: ревнувам много

Мнениеот magg-i » Вто Фев 10, 2015 9:51 am

Намразих и приятелите му, проклинам ги 100 пъти повече да усетят моето страдание, проклинам ги и те някой ден да се изяждат и тормозят като мен, намразих и младите момичета, и на тях пожелавам същото......Забравих да кажа, ако това има значение, че и двамата сме разведени с по едно дете. Аз имам син на 18 години, на колкото години е онази пикла, проклинам я един ден да страда като мен, дори повече....А Вие ме попитахте дали тй се е интересувал от нея...не знам доколко, но това което разнищих и разбрах, е, че той знае доста неща за пиклата, както и тя за него....знаеше, че е била съученичка на сина ми, как се казва, тя знаеше доста работи, които други хора не знаят..т.е. питала е други хора за него-как и защо не знам....
Аватар
User

hissi

Мнения

1974

Регистриран на

Сря Сеп 06, 2006 11:27 am

Местоположение

Благоевград

Re: ревнувам много

Мнениеот hissi » Вто Фев 10, 2015 12:43 pm

Здравейте!
Виждам, че сте доста афектирана и изнервена от създалата се ситуация с половинката Ви, но първото нещо, което трябва да направите, е да се осъзнаете, че си вредите! Фантазията Ви започва да работи на максимални обороти, което не е никак добре.
За случката от снощи - не Ви ли мина през ума, че приятелят ви НАИСТИНА може да е стоял отвън? Мъжете са същества, които търпят на студ, и повярвайте ми, няма сила, която да ги накара да влязат някъде на топло, ако навън се води интересен за тях разговор. На мъжете им е вродено да се правят на мъже и да доказват колко са смели, безстрашни и никой мъж няма да си признае пред друг, че му е студено и в неговите очи да прилича на лигльо. Не го изключвайте и това като възможност.
Относно това, че той е разпитвал за момичето - ами вероятно е имал някакво увлечение, но след като продължава да е с Вас и да Ви казва, че Ви обича и че всичко е приключило, тогава защо не ДОПУСНЕТЕ, че това е така? Защо е по-вероятно да е вярно лошото, вместо хубавото? Ами ако той е осъзнал грешката си по това леко залитване и е осъзнал, че Вие сте най-важна за него? Разбирате ли, че с това постоянно следене и недоверие, освен да го отблъснете от себе си, друго няма какво да се случи!
За невдигането на телефона - може да си е изключил звука, ако са говорели нещо важно, за да не ги притеснява никой. Нужно ли е всеки път, когато Вие му звъните, той като линейка да бърза, за да вдигне?
Сега вероятно си мислите, че не знам какво говоря и защо ви приказвам всичко това... Напротив, знам.
Имах 3 години и половина връзка с човек, който беше супер ревнив. Правеше ми проблем дори за това по колко време съм в банята и защо съм спала 7 часа, вместо 6 и защо съм си легнала в 01, а не в 12 през нощта и какво съм правела по това време будна... Всеки път, когато звънеше телефонът, аз получавах сърцебиене за какво ли този път ще се заяде с мен. Вдигах за 2 секунди. Ходех с телефона си навсякъде, за да не го дразня и да не си имам след това проблеми защо съм се забавила да вдигна. Това според Вас нормално поведение ли е?
Толкова ли е голяма Вашата гордост, че да не може да преглътнете една лека забежка? Нали той е с Вас! Не Ви е напуснал! Това е ДОКАЗАТЕЛСТВО за любов и привързаност. Какво повече искате?
Той няма проблеми с Вас, а Вие самата имате проблеми със собствените си демони, от които за Ваше добро, трябва да се отървете максимално бързо.
А относно последния Ви пост - изглеждате ми интелигентна жена и наистина не разбирам що за език е това... Как може така да кълнете някой да страда? Ами ако Вашата дъщеря беше на мястото на това момиче, как щяхте да се чувствате някой да кълне дъщеря Ви да е нещастна и да страда?
Опомнете се и престанете да търсите грешките в другите кой какво е направил, кога го е направил. Отворете сърцето и намерете Вашите грешки, за да може да поемете по пътя на промяната, която казвате, че желаете.
Успех!
"Научи се да подбираш мислите си така, както подбираш дрехите си. Това е сила, която се развива. Ако успееш да владееш ума си, само така ще контролираш и живота си."
RANDOM_AVATAR
User

magg-i

Мнения

66

Регистриран на

Нед Фев 08, 2015 3:36 pm

Местоположение

Търговище

Re: ревнувам много

Мнениеот magg-i » Вто Фев 10, 2015 1:36 pm

Благодаря ви! Не съм убедена, че той е разпитвал за момичето, а покрай неговите развейпраховци приятели е научил нещо....знам ли....Помагате ми, да, никой мъж няма да си признае, че му е студено навън, но при условие/той се изпусна/ с тях е била и приятелката на братовчед му. Каза ми го с думите-те се прибараха заедно.Аз не мога да простя забежка, един път излъжат ли те, ще се случи и втори, и трети път. Измъчвам се и от това, че като ме видят негови приятели какво ли си мислят-тя да бъхти, а той по кафета и я лъже както си иска. Чувствам се унизена, предадена.
Аватар
User

hissi

Мнения

1974

Регистриран на

Сря Сеп 06, 2006 11:27 am

Местоположение

Благоевград

Re: ревнувам много

Мнениеот hissi » Вто Фев 10, 2015 1:44 pm

Всъщност, аз не разбрах, те с това момиче виждали ли са се на среща? Излизали ли са някъде заедно? Ако не са и Вие сте сигурна, че това е така, не виждам смисъл да се тревожите излишно. Ако е било просто лека закачка, ами нормално е. На всеки може да се случи, но да се опомни. Това, че е залитнал веднъж, не значи, че ще го направи пак.
Моя близка приятелка хвана половинката си в изневяра на 1-та година от връзката им и години наред го тормозеше с недоверието си, но той повече не залитна и за да й докаже, че я обича, гледаше я години наред като принцеса, грижеше се за нея, само и само, за да й докаже, че може да му има доверие. Накрая, след 7 години, той й направи най-романтичното предложение за брак, но това се случи, когато тя спря да го тормози заради изневярата му, а това наистина беше сериозна изневяра, с тяхна обща колежка в работата и т.н. Нейното унижение беше още по-голямо, защото я направиха за срам пред колегите й, но тя успя в името на любовта им да прости, да го преглътне и сега са щастливо семейство, което знае, че може да се справи с трудностите.
Виждам, че Вие искате да се преборите с това и знам, че пътят не е лек, но се иска много усилия. Аз също съм преживяла изневяра, всеки в живота си е минал през това и от опит Ви казвам - няма нещо, което да не можеш да простиш, ако обичаш истински. Понякога гордостта трябва да отстъпи място на прошката.
"Научи се да подбираш мислите си така, както подбираш дрехите си. Това е сила, която се развива. Ако успееш да владееш ума си, само така ще контролираш и живота си."
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

Мнения

2863

Регистриран на

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Местоположение

Варна

Re: ревнувам много

Мнениеот Galka » Вто Фев 10, 2015 1:47 pm

Вие ли печелите основният доход в домакинството ви? Той работи ли нещо или Вие го издържате?
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
RANDOM_AVATAR
User

magg-i

Мнения

66

Регистриран на

Нед Фев 08, 2015 3:36 pm

Местоположение

Търговище

Re: ревнувам много

Мнениеот magg-i » Вто Фев 10, 2015 2:03 pm

И той работи и е на смени, понякога и частно за допълнителни доходи, аз също, но две места от доста време, още преди да се запознаем.Аз печеля повече, усещам, че на него не му еприятно, но никога не съм правела проблеми за това. С това момиче не съм чувала да са излизали, едва ли, защото града е малък и все някой щеше да види ида ми каже. Дали залитане, дали закачка, покрай ненормалните си приятели- не знам. Но никога не е казал да излезем някъде заедно с неговите приятели, сякаш го е страх от нещо. Пропуснах да добавя, че 3 дни преди да разбера, като влязох в съобщенията му, за да иска тел. й номер уж за негов приятел се разигра страшна сц;ена на ревност от негова страна. Някой, когото не познавам ми писа във фейса, че съм била прекрасна, тй взе телефона ми и го счупи, счупи ми и нощната лампа, като попита дали има нещо между нас. Аз естествено не го познавах този човек. А когато му намекна, за отмъщение или изневяра той побеснява....Как може ти да се закачаш или не знам там какво, а в същото време да ревнуваш чак до агресия. Нали залита, нали там го чяка някоя пикла.... Между другото и да добавя, мисля, че е важно приятелят ми е с по тъмно минало и аз бях тази коят го извадих от калта и му помогнах да излезе така да се каже....И си мисля, че ако това момиче не беше научила това, щеше да се получи нео между тях, защото няма откъде да знае, тя е разпитвала, той ходи да се разправя с нея откъде знае това тя за него. И това ми в главата.-...дали е щяло да се получи нещо....Благодаря ви, ставам досадна....
RANDOM_AVATAR
User

magg-i

Мнения

66

Регистриран на

Нед Фев 08, 2015 3:36 pm

Местоположение

Търговище

Re: ревнувам много

Мнениеот magg-i » Вто Фев 10, 2015 2:08 pm

И той казва -че не може да прости единствено изневярата и ако научи от моя страна сме се разделяли, ако съм му изневерила...Когато съм вкъщи иска да сме двамата, никога не е излизал, като аз съм си вкъщи.Но когато ме няма итой не ена работа и след 15 мин и той е навън....Пита ме кога се прибирам, за да се прибере и той, и това ми е позрително...
RANDOM_AVATAR
User

magg-i

Мнения

66

Регистриран на

Нед Фев 08, 2015 3:36 pm

Местоположение

Търговище

Re: ревнувам много

Мнениеот magg-i » Вто Фев 10, 2015 2:12 pm

Извинявайте, пиша бързо и съм афектирана и повтарям с думата-той, той....но се чувствам ужасно. Когато се разсърдя за нещо все ме пита -защо му се сърдя, чувства се гузен ли....
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

Мнения

2863

Регистриран на

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Местоположение

Варна

Re: ревнувам много

Мнениеот Galka » Вто Фев 10, 2015 2:22 pm

Това за работата и доходите го попитах, защото останах с впечатлението, че Вие го издържате. Но явно не съм разбрала.
Малко двойнствен стандарт ми идва това неговото... хем може той да избухва и да държи сметка, а в същото време когато се обърне другата страна на монетата излиза, че не е така.

Добре, сега ми изниква един друг въпрос... след като и двамата явно изпитвате такава ревност един към друг дали бихте обмислили да посетите семеен консултант, който да Ви даде някакви насоки? Той дали би се съгласил? Обикновено мъжете са малко по-затворени и малко по-трудно се съгласяват да си признаят, че има някакъв проблем.

Другото нещо, което се сещам... ммм, Вие питала ли сте го защо не излизате заедно с неговите приятели? Дава ли ви някакво обяснение за това, че не Ви извежда в тяхната компания?
А те семейни ли са?

Колкото до излизанията му, не допускате ли, че просто не иска да губи свободното си време с други хора когато Вие сте си вкъщи? И че иска да си е само с Вас, да си изкарате заедно свободните часове. Дали това е възможно като вариант?! Защото според мен е твърде възможно. От една страна е добре, че излиза когато не сте си у дома. Хем той излиза с приятелите си, хем не изразходва общото ви време заедно. Разсъждавам просто над подадената ми информация.


Не сте досадна, не се притеснявайте. Нормално е след като имате този проблем и след като сте толкова разтревожена да изпитвате нужда да го споделите.
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
RANDOM_AVATAR
User

magg-i

Мнения

66

Регистриран на

Нед Фев 08, 2015 3:36 pm

Местоположение

Търговище

Re: ревнувам много

Мнениеот magg-i » Вто Фев 10, 2015 2:34 pm

За семеен консултант-не би се съгласил. За излизанията с неговите приятели не съм го питала а и аз все на работа.Последното излизане с приятелят ми беше по Коледа с негови приятели за пръв и пследен път когато ние седнахме в едно кафене те отидоха в друго....в отова където работи въпросната кифла.Какво имахте в предвид под двойстветн стандарт?
Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron