За и Против ПРИЗРАЦИТЕ

Тук ще се постараем да дадем научно обяснение на паранормални явления.
Аватар
User

MAD_DOGS

Ранг

Психолог

Мнения

316

Регистриран на

Вто Авг 01, 2006 5:43 pm

Местоположение

ВАРНА

За и Против ПРИЗРАЦИТЕ

Мнениеот MAD_DOGS » Вто Авг 15, 2006 4:51 pm

Всички сме чували за призраците , някои от нас твърдят и че са ги виждали.Каква е причината за присъствието на този феномен сред нас? Да ли това е нещо необяснимо и мистично или можем да намерим разумно обяснение?
За да достигнем до някакво разумно обяснение трябва да отбележим някои факти:
- Призраците се появяват предимно нощем.
-Само определени хора виждат призраците
-Призраците се появяват предимно в изоставени постройки изградени от камък (Замъци, библиотеки , църкви и т.н.)
-Призраците са предимно на хора загинали по насилствен начин.
-Призраците са безплътни ( тоест те не могат да въздействат на материалният свят)

И така да се опитаме да дадем научно обосновано обяснение на призраците:
Не е случайно че призраците се срещат предимно в постройки изградени от камък причината за това е именно материалът от които са изградени сградите. Камъкът има сравнително правилна кристална решетка доближаваща се до тази на кристалите. Тази структура позволява записването в нея на информация посредством електро-магнитни импулси и концентрирана светлина. (Напоследък учените усилено разработват този метод за подобряване запазването на дигитална информация, за момента успешно съхраняват в кварцови кристали образи и снимки които стават видими при пропускане на сноп светлина през тях.). Така установихме че в камъка може да бъде съхранен образ но как да стане това съхранение без наличието на високи технологии? Известно е че човешкият организъм излъчва елекро магнитно поле с определен интензитет които се повишава при увеличаване на адреналина и усилена умствена дейност. И така стигаме до извода, че при екстремни преживявания, тоест какво по екстремно преживяване от насилствена смърт човешкият организъм повишава интензитета на своето електро магнитно поле. Няма направени изследвания дали повишеният интензитет е достатъчно силен за да се извърши запис върху кристална структура но това означава ли че това е невъзможно? Да тук стигнахме до извода че дадено събитие може да бъде записано като информация в кристалната структура , но каква е причината тя да става видима? Причината отново е електро магнитното излъчване на човешкото тяло, когато даден индивид с близки характеристики на електро магнитното си излъчване застане до кристална структура със запис в нея неговото поле ще послужи за захранване на записаното изображение и то ще стане видимо. Това е и причината призраците да са видими само за определени хора но не и да има масово наблюдение на това явление. Ще попитате ако всичко това е вярно каква е причината тези определени хора да не виждат постоянно призраци? Защото вероятността две електро магнитни полета да съвпаднат по интензитет е много малка дори и да са близки те трябва да се уеднаквят тоест нужно е човекът да има съответната нагласа да види призраците тоест трябва сетивата му да се изострят, това е и причината призраците да се появяват предимно нощем. Тогава човешките сетива са изострени за да се справяме по успешно с враждебната среда от друга страна колкото и добър да е записът на призракът излъчването му при активирането на записа в кристалната структура не е твърде ярък. Слабото светлинно излъчване е по добре видно нощем.
Този опит за обяснение на феноменът призраци звучи невероятно но докато някои с нужната апаратура не докаже несъстоятелността му той остава точно толкова вероятен колкото и всеки друг.
:D
ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ ТОЗИ КОИТО СТРЕЛЯ ПРЪВ.
Аватар
User

PacMan

Мнения

90

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 10:04 am

Местоположение

Бургас

Мнениеот PacMan » Вто Авг 15, 2006 7:46 pm

Доста добра теза :)
Кефи ме, и има логика :)
В същия ред на мисли, обаче, какво правим с призраците в открито море и корбите призраци?
Проекция от магнитните полета в йоносферата? а как се запазва информацията там?
sic transit gloria mundi (Така преминава славата на Света)

"The greatest gift you can give another is the purity of your attention." - Ричард Мос

Моят блог
Аватар
User

MAD_DOGS

Ранг

Психолог

Мнения

316

Регистриран на

Вто Авг 01, 2006 5:43 pm

Местоположение

ВАРНА

Мнениеот MAD_DOGS » Вто Авг 15, 2006 9:34 pm

Виж за това не се бях сетил. Ще обмисля сериозно проблема за призраците в открито море и ще потърся отговор. Благодаря за забележката.
ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ ТОЗИ КОИТО СТРЕЛЯ ПРЪВ.
Аватар
User

didi

Мнения

388

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 2:09 pm

Местоположение

Варна

Мнениеот didi » Сря Авг 16, 2006 10:42 am

интересно ако имам време и аз ще поровя в темата, не бях чувала до сега логично обяснение за призраците
Without love, intelligence is dangerous. Without intelligence, love is not enough.
RANDOM_AVATAR
User

NightSiNNeR

Мнения

163

Регистриран на

Вто Юли 18, 2006 3:40 pm

Местоположение

Варна

Мнениеот NightSiNNeR » Сря Авг 16, 2006 11:21 am

Много ми хареса тази гледна точка. Не съм специалист в тази насока, но ако думите ти са наистина научно обусловени, не виждам защо това да не е вярно.
Само искам да наблегна на нещо свързано с основата на тези твои обяснения.
За да достигнем до някакво разумно обяснение трябва да отбележим някои факти:
- Призраците се появяват предимно нощем.
-Само определени хора виждат призраците
-Призраците се появяват предимно в изоставени постройки изградени от камък (Замъци, библиотеки , църкви и т.н.)
-Призраците са предимно на хора загинали по насилствен начин.
-Призраците са безплътни ( тоест те не могат да въздействат на материалният свят)

Тези така наречени "факти" (не ги оспорвам), но ми се струват прекалено не реалистични. Сигурен съм, че много голяма част от хората, свързват такива картини по скоро с разните му там филми на ужасите, отколкото с реалния живот. Затова ако някой може да даде или има обяснение на различните призрачни феномени от живота ни нека да го направи. Струва ми се че би било много интересно.
Спри се!
Аватар
User

MAD_DOGS

Ранг

Психолог

Мнения

316

Регистриран на

Вто Авг 01, 2006 5:43 pm

Местоположение

ВАРНА

Мнениеот MAD_DOGS » Сря Сеп 13, 2006 5:14 pm

Ще представим друга научна теория посредством която ще се опитаме да дадем обяснение на призраците появяващи се в открито море.

Известно е че когато върху един сензорен орган (какъвто са очите , ушите, езика и т.н. ) въздеиства твърде силен дразнител така наречените над прагови усещания се предизвиква сензорно усещане в друг орган. Всеизвестно е, че наличието на мозъчен тумор притискащ очния нерв води до усещането на мирис за изгоряло, определени миризми провокират даден вкус в остата. Това което ни интересува са визуалните усещания предизвикани от друг тип дразнители. Установено е че когато се долавя звук от две посоки и с различна честота се предизвикват визуални усещания своево рода халюцинации. Въз основа на този факт учените смятат че причината за поява на призраци в старите коридори на замъците е точно този. В тесният и дълъг коридор със зле уплатнени прозорци при силен вятър се получава нещо като въздушен тунел където покраи двете стени на коридора се носи тиш звук с различен интензитет и честота, това въздеиствие върху човешкият слух води до появата на халюцинации които са тематично ориентирани от околната среда.Тоест предразположението и нагласата ни да очакваме призраци оформя характера на предизвиканата от звуковото въздеиствие халюцинация.

Сега си задавате въпроса как от коридора на замъка ще преминем към корабите призраци. Механизмът е същият , но тук липсват стени които в случаят се заместват от въздушните струи образуващи се от двете страни на кораба при неговото движение или престои когато въздушните течения са от носът към кърмата. В този своеобразен въздушен тунел звукът от морето се чува с различна честота и интензитет от двете страни и ако е достатъчно интензивен води до появата на халюцинации които са тематично насочени, тоест виждаш кораби призраци , ясно ни е че няма да очащваш да видищ танкова дивизия нали? :wink:

Аз лично съм съгласен с теорията и тя е пробвана но единственото което сме успели да постигнем с наличната апаратура беше феноменът активно въображение. Тоест провокиране у изследваното лице на въображаеми мисловни тематични конструкти но не и визуални такива.
ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ ТОЗИ КОИТО СТРЕЛЯ ПРЪВ.
Аватар
User

Navyman

Мнения

83

Регистриран на

Нед Юли 30, 2006 1:31 pm

Местоположение

In tHe mIddLe oF tHe NowHeRe

Мнениеот Navyman » Нед Ное 05, 2006 2:57 am

[color=green]абсолютно против тези обяснения, маддогс, сам не си вярваш в тва дет го пишеш, явно нямаш собствено мнение щом издирваш обяснения по проблема.
не може да се отрича всичко паранормално и на всичко странно да се търси научно обяснение.просто не сме дорасли да си ги обясняваме тея неща, още бая бобец има да хапне науката докато разбере светът на паранормалното :evil: :evil: :evil:
[/color]
Аватар
User

ParaPOD

Мнения

51

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 9:34 pm

Местоположение

Sofia, Bulgaria

Мнениеот ParaPOD » Нед Фев 04, 2007 8:27 pm

Открито е че хората казват че има призраци на специални места... чрез техника учените изследвали електромагнитните полета и откриват че там електромагнитното поле е по различно от обикновеното...

Провеждат се опити как реагира мозъка при различни електромагнитни полета. При някои хора се появяват образи, става им студено или горещо
усещат допир... Това е едно от обясненията засега... :roll:

Друга теория е за действието на инфразвука върху човека... той причинява зачестено дишане чувство за страх може дори да подейства на зрението като с периферното зрение да се виждат обекти...

Разбира се най-разумното от всичките е факторът страх... и въображението си играе с нас :wink:
Не е важно какво ще кажеш а как ще го кажеш, не е важно как ще го кажеш а как ще го докажеш!
Изображение
Аватар
User

PunK_LaDy`

Мнения

27

Регистриран на

Нед Апр 29, 2007 10:42 pm

Мнениеот PunK_LaDy` » Нед Апр 29, 2007 10:50 pm

Мх паранормалното е материя не разгадана ни от учени ни от никой! Тази тема ми е любима и ме влече интересувма се от такива неща! Дори до колкото знам аз съм медиум.Да интересвуам се от призраци но ме е страх от тях!Знам глупаво е. :(
Аватар
User

PSychEdeLiCa```

Мнения

287

Регистриран на

Съб Апр 21, 2007 12:17 am

Местоположение

Пловдив

valenciennes

Мнениеот PSychEdeLiCa``` » Нед Апр 29, 2007 11:24 pm

Поздравляю, эта мысль придется как раз кстати
Великолепная мысль
Последна промяна PSychEdeLiCa``` на Пет Дек 11, 2009 1:03 pm, променена общо 1 път
Аватар
User

PunK_LaDy`

Мнения

27

Регистриран на

Нед Апр 29, 2007 10:42 pm

Мнениеот PunK_LaDy` » Нед Апр 29, 2007 11:34 pm

:lol: и как така разбра,че си медиум

Ами имахме проблеми ( няма да споменавам какви тва са лични неща :) ) и вече бяхме изпаднали в таковаположение че единственото нещ което ни остава да вярваме са врачките :lol: Та един ден майка ми отива на врачка и тя там нео и казва и дръ дрън накрая на разговора пита дали тя има дете и майка ми казва да и тя започва да разпитва за мен и майка ми казва всичко и врачката иска моя снимка и добре на другия ден тя носи мя снимка и тя я поглежда и без да се замисли казва че аз имам некви невиждани сили и дрън дрън имала съм нещо като дупка вглавата :loL: тва звучи мн смешно е невидима дупка и аз незнам ква която е на горе към коспоса а на другите била наобратно мавътре и някви такива неща пък съм и на 22 родена попринцип хората родени на 22 и на 18 имат такива способности а и на ръката си имам мн силно изразено М :)
Аватар
User

розичка

Мнения

75

Регистриран на

Сря Юли 04, 2007 10:21 pm

Мнениеот розичка » Сря Юли 04, 2007 10:37 pm

До сега не съм имала среща с призрак, но за мен това си е чисто видение. Аз бих го обяснила като съвсем нормална реакция на мозъка при екстремна ситуация. Нещо като астралното пътуване, което се получава при подобно положение... :roll:
Аватар
User

legion

Мнения

24

Регистриран на

Нед Юли 29, 2007 2:58 am

Мнениеот legion » Нед Юли 29, 2007 3:24 am

мненито е изтрито от Legion
Последна промяна legion на Съб Авг 04, 2007 1:05 pm, променена общо 1 път
Аватар
User

MAD_DOGS

Ранг

Психолог

Мнения

316

Регистриран на

Вто Авг 01, 2006 5:43 pm

Местоположение

ВАРНА

Мнениеот MAD_DOGS » Пон Юли 30, 2007 10:51 pm

Тук никои не е твърдял че тези текстовете имат научна стоиност.
Материолатие въобще не се опират на тези четири точки тъи като са писани лично от мен и изразяват моето лично виждане по въпроса.
Ако ти незнаино защо си ги взел за "научни" и си се засегнал от тяхната недостоверност говори само колко проницателен си ( колкото плъх с шесто чувсктво в капан)

А имена на учени не са споменати защото никога не съм се интересувал как се казват хората изказали някакво мнение относно дадени факти мен ме интересуват единствено и само фактите.
ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ ТОЗИ КОИТО СТРЕЛЯ ПРЪВ.
Аватар
User

розичка

Мнения

75

Регистриран на

Сря Юли 04, 2007 10:21 pm

Мнениеот розичка » Вто Сеп 04, 2007 11:23 pm

Между другото това за кристалната решетка е много вярно...

Аз имам един часовник с диамати, който ми носи невероятен късмет и успех. На изпити и по-важни събития винаги съм с него, през другото време майка ми го носи доста редовно. До сега не съм имала никакъв провал с него. Аз си го обяснявам с това, че диамантите поемат информацията наоколо :roll: както се говори и доказва за водата :wink:
Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron