:)

Всичко свързано с митовете, легендите, историите на градския човек.
RANDOM_AVATAR
User

ane4ka

Мнения

1

Регистриран на

Вто Авг 09, 2011 2:10 pm

:)

Мнениеот ane4ka » Вто Авг 09, 2011 2:51 pm

Ето Ви малко легенди и до някъде истини.
В моето село и до ден днешен се разказват многобройните истории. Тъй като селото е много старо и едно от първите във Великотърновска област си носи своите легенди. Не знам точно случките от които са тръгнали историите, но когато си в селото и ти ги разказват си е доста зловещо.
Та :1. Между моето село и съседното има мост, които не е голям, но в определено време от годината там се появява мъж, които е с шлифер до земята, шапка и върви по моста. Имам познати които твърдят че са го виждали и им е направил впечатление, защото това се е случило през лятото и все пак си е странно да видиш мъж с шлифер по средата на лятото.
2. Пещерата ни е много близо до селото и по време на турското робство е служела за укритие. До преди година от там се чуваше рев и викове на бебе. За тези викове мога със сигурност да твърдя, че се чуват защото из цялото село се носеха тези викове и много хора са ги чували и всеки които знае легендата не се учудва от стряскащите викове по средата нощите.
3. Заради тази история съм обикаляла цялото село преди да разбера че е само легенда или мит или каквото е. Когато се намираш на центъра от някои край на селото се чува бръмчене на камион и товарене на нещо, но когато тръгнеш в посоката от която се чува шумът от изчезва. Връщайки се на центъра същото бръмчене се чува от друг край на селото. И така обиколихме цялото село с мисълта, че от някъде се краде и на следващата вечер всичко се повтори, но този път двама стояха на центъра, а другите обикаляхме. Накрая се разбра, че тези които са на центъра на селото го чуват постоянно , а тези които обикаляме не го чуваме.
4. Най - възразната циганка в село все още разказва с ужас, това което е видяла след като се е родил внука и. Когато е бил бебе го оставя да спи следобед и тя излиза пред къщата на приказка. Чувайки бебето да реве се втурва в къщата и вижда как детето лети към стената малко преди да се удари в нея спира и полита към другата стена, тогава незнайно как успява да го хване и излиза навън. На следващия ден къщата е съборена до основи и на мястото и до ден днешен седи само кладенеца от който се чува смях.

Има и още, но тях ще споделя друг път. Макар и аз да не вярвам на тези истории всичко си има обяснение и тръгва от някъде.
RANDOM_AVATAR
User

thexaxoo

Мнения

2

Регистриран на

Сря Апр 03, 2013 10:55 pm

Re: :)

Мнениеот thexaxoo » Сря Апр 03, 2013 10:56 pm

Звучи интересно.
Кое село е това, ако мога да попитам?
:D

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron