Билки и лекарства..

За всички медицински проблеми...
Аватар
User

blood_killer

20

Чет Апр 10, 2008 7:36 pm

Билки и лекарства..

Мнениеот blood_killer » Чет Май 08, 2008 12:41 pm

Значи днес успях да си излекувам кашлица и настинка само с помощта на чай, липа(инхалации), пчелен мед(домашен), плодове и зеленчуци. Преди се тъпчех с хапчета, защото при мен тези настинки често са с усложнения и много бързо достигат до пневмония и съответно за антибиотици. Съответно искам професионално, пък и не само мнение за лечения с билки в смисъл, защо да се тъпчем с лекарства, като можем да минем с билки. Всъщност това здравословно ли е, може ли да бъде вредно и дори опасно?! Не става за думи за тежки хронични, наследствени или друг вид болести, които трябва задължително да се лекуват с лекарства, а за такива които могат да ни "достигнат" в ежедневието - грип, настинка и т.н
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Мнениеот Galka » Чет Май 08, 2008 12:56 pm

Билките са добри като помощно средство. Грип, ангини и т.н. според мен не могат да минат без антибиотици... Особено щом преминават в пневмонии.

Но примерно при хрема инхалациите са си идеални... на мен ми поуспокояват дишането. Според мен не може да се премине само на лечение с билки... :roll: (въпреки, че аз много ги уважавам, благодарение на една комбинация от билки си излекувах проблемите със стомаха, а майка ми след като няколко месеца пи жълт кантарион в комбинация със смрадлика забрави за болките от гастрита... )

Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

blood_killer

20

Чет Апр 10, 2008 7:36 pm

Мнениеот blood_killer » Чет Май 08, 2008 3:56 pm

Не, не отхвърлям лечението с лекарства(не съм самоубиец), но просто може там където има билки с които да се избегне приемането на лекарства, да се използват. :)
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Чет Май 08, 2008 4:00 pm

Така съм съгласна :) И аз ги използвам когато мога да мина с тях.
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

hissi

1974

Сря Сеп 06, 2006 11:27 am

Благоевград

Мнениеот hissi » Пет Май 09, 2008 10:05 pm

Galka написа: Според мен не може да се премине само на лечение с билки... :roll: (въпреки, че аз много ги уважавам, благодарение на една комбинация от билки си излекувах проблемите със стомаха, а майка ми след като няколко месеца пи жълт кантарион в комбинация със смрадлика забрави за болките от гастрита... )

Гале, би ли написала точно пропорциите на комбинацията от смрадлика и жълт кантарион, защото аз постоянно имам проблеми с гастрита и като пия лекарства, супер много ме боли :cry:
"Научи се да подбираш мислите си така, както подбираш дрехите си. Това е сила, която се развива. Ако успееш да владееш ума си, само така ще контролираш и живота си."
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Пет Май 09, 2008 10:10 pm

2 лъжици жълт кантарион и 1-2 щипки (в никакъв случай повече) смрадлика в литър вода. И не се вари, а се кипва водата и се запарват билките. И течността се разпределя през целия ден на няколко чаши. Не се приготвя голямо количество за няколко дни, трябва да е прясно.

Тя дотам беше стигнала, че не можеше да яде нищо... и лекарства не й помагаха и една лекарка й каза тази рецепта с билките. Пи ги няколко месеца (не помня 2-3 ли беше... нещо такова) и оттогава най много да получи киселини понякога, но не я е боляло. И това са няколко години вече. Но трябва постоянство.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Re: Билки и лекарства..

Мнениеот Galka » Сря Дек 09, 2015 9:23 pm

Смрадликата е чудо за бани при рани. След операцията хирурга ми ми препоръча бани със смрадлика и ги правя всеки ден.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

hissi

1974

Сря Сеп 06, 2006 11:27 am

Благоевград

Re: Билки и лекарства..

Мнениеот hissi » Сря Дек 09, 2015 9:57 pm

Горещо препоръчвам чай от:

Мащерка - при кашлица, безотказно средство, не пия сироп, а само мащерка, когато имам кашлица и действа много по-бързо и ефикасно.

Мента - гастрит, болки в стомаха, гадене, газове, диария, запек, общо взето за стомашни неразположения.

Лайка - за болки в гърлото. Сварявам на котлона лайка и пресипвам, докато е още горещо в чаша за чай и затварям с ръце горната част на чашата и оставям малък процеп между пръстите и вдишвам от там с устата, за да стига до гърлото тази пара, която излиза. Много облекчава.

Смрадлика - при възпаления на кожата, при акте най-често. Сварява се билката, пресипва се във форма за лед и се оставя в хладилника да замръчне. Взимате едно ледче и с него минавате през кожата на лицето без да натискате, а то да се разтопи върху кожата. Действа антибактериално и лекува пъпки по лицето.

Мечо грозде - при цистит, пиелонефрит, всякакви проблеми с бъбреците. Спомага за изхвърлянето на бъбречни камъни.

Чай от червена боровинка - отново при бъбречни проблеми.

Не е билка, но препоръчвам точно за този сезон една супена лъжица мед да се смеси с щипка сода бикарбонат и да стане хомогенна смес. Приема се количество колкото грахово зърно и се смуче, докато се разтопи меда. Приема се 2-3 пъти в рамките на 10 минути и след това поне половин час не се приема вода и храна, за да може содата да убие бактериите в гърлото.

Ако се сетя още неща, ще допълвам :)
"Научи се да подбираш мислите си така, както подбираш дрехите си. Това е сила, която се развива. Ако успееш да владееш ума си, само така ще контролираш и живота си."