IF BEEN APOCALYPSE NOW?

Всичко за Всички Религии и учения.

Модератор: brazilka

Ако АПОКАЛИПСИСЪТ беше утре щях да застана на:

ДОБРОТО,Исус Христос и църквата
6
40%
ЗЛОТО, Сатаната и анархията
1
7%
Ще измисля нещо друго
8
53%

Общо гласове : 15
Аватар
User

розичка

75

Сря Юли 04, 2007 10:21 pm

Мнениеот розичка » Чет Сеп 06, 2007 9:57 am

LuDo_SiSi написа:
розичка написа:Вземете за пример света на животните-там няма такива категории и противопоставяне

ти пък от де знаеш ? в предишния живот да не си била животно?????
Всяко светло ако мога така да се изразя нещо си има своята тъмна страна... Така е устроен света :) ето ти казваш, че няма добро или зло..различните хора приемат различно нещата..ама не се опитвай да ни убедиш в своята идеология. За някои хора дадено нещо е истина, за други лъжа :) Разшири кръгозора си :)

хаха! Изобщо не ме интересува в какво вярваш тиили някой друг тук, просто си казвам мнението, защото ми се струва много тъпо да делиш света на добър и лош...примитивно е :lol:
Аватар
User

CuCuToOo

Ранг

Moderator

1218

Чет Юли 13, 2006 2:13 pm

Варна

Мнениеот CuCuToOo » Чет Сеп 06, 2007 10:06 am

света сам го е разделил на добро и лошо, не съм го разделила .. И да всички сме примитивни, мислим примитивно, света в който живеем е примитивен...
RANDOM_AVATAR
User

psy

21

Съб Авг 25, 2007 9:19 pm

Бургас

Мнениеот psy » Чет Сеп 06, 2007 7:57 pm

Вижте, не мисля, че е нужно да спорите за това. Добро и Зло наистина няма. Това са категорий сложени от хората. Както няма перфектни хора, така няма и демонизирани хора. Всеки в себе си таи зло и добро. Замислете се - винаги е имало моменти, когато сте постъпвали малко или много неморално спрямо вас си или другите. Аз мисля, че доброто като цяло е следване на моралните ценности СТРИКТНО, без никакво отклонение, било то и милиметър - е такъв човек според мен няма! Не се е родил, а и не мисля, че ще се роди. Дори един сатанист таи в себе си добри качества, както и един християнин леко неморални. Няма добро и зло, защото няма идеални хора, всеки е роден уникален и идентичен, като избира във всеки един момент различни решения, и според него може би са правилни, морални и добри, но според отсрещната страна са точно обратното. Надявам се разбирате наистина какво имам предвид... :roll:
Аватар
User

розичка

75

Сря Юли 04, 2007 10:21 pm

Мнениеот розичка » Чет Сеп 06, 2007 9:14 pm

psy написа:Вижте, не мисля, че е нужно да спорите за това. Добро и Зло наистина няма. Това са категорий сложени от хората. Както няма перфектни хора, така няма и демонизирани хора. Всеки в себе си таи зло и добро. Замислете се - винаги е имало моменти, когато сте постъпвали малко или много неморално спрямо вас си или другите. Аз мисля, че доброто като цяло е следване на моралните ценности СТРИКТНО, без никакво отклонение, било то и милиметър - е такъв човек според мен няма! Не се е родил, а и не мисля, че ще се роди. Дори един сатанист таи в себе си добри качества, както и един християнин леко неморални. Няма добро и зло, защото няма идеални хора, всеки е роден уникален и идентичен, като избира във всеки един момент различни решения, и според него може би са правилни, морални и добри, но според отсрещната страна са точно обратното. Надявам се разбирате наистина какво имам предвид... :roll:

Да, напълно съм съгласна! :)

Аз също вярвам в доброто и позитивното разбира се, но не абсолютизирам нещата, не съм религиозна, защото според мен обвързването с определена религия също е вид престъпление, ако мога така да се изразя. Престъпление срещу силата в самия човек, защото божественото е в самите нас, а не в Бога или някой друг. Чудя се защо хората бягат от тази истина? :roll: Така че в деня на страшния съд най-вероятно ще застана на страната на самата мен-на моите идеи и възгледи, на това, което съм направила в живота си и се надявам, че ще имам с какво да се гордея до тогава. :wink:
Аватар
User

Haiku

200

Пет Авг 04, 2006 8:35 pm

South Beach Varna

Мнениеот Haiku » Чет Сеп 06, 2007 10:36 pm

Aз пък щях да го изживея на макс този ден който ми остава. Щях да се срещна със всички добри приятели и щях да прекарам вечерта със семейството си примерно ;) Освен ако не се намери някоя по-добра оферта :D
My soul.. my mind.. my better half.. but not me! This is HAIKU!
Хубаво е да мечтаеш, но още по-хубаво е мечтите ти да се сбъдват!
Pursuer of Happiness!
Аватар
User

burnin`ice

44

Пет Юли 14, 2006 7:03 pm

Sofia

Мнениеот burnin`ice » Пон Сеп 17, 2007 2:41 pm

Galka написа:
ДОБРОТО,Исус Христос и църквата

това е моят отговор.

P^i^c^a^s^s^o^ написа:аз бих стоял до любимият човек.

Смити написа:И също като Пикасо ще съм вярна и на любимите си хора, дреме ми за всичко останало, мен и сега не ми пука де - приоритетите са ми семейството и любовта

И заставам зад тези мнения, защото за мен също на първо място са любов и семейство, та бих стояла да любимите си хора.

come to the dark side-we have cookies ;]
Where are you? - Here.
What time is it? - Now.
What are you? -This moment.
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Мнениеот Galka » Вто Сеп 18, 2007 11:58 am

burnin`ice написа:

come to the dark side-we have cookies ;]

:roll: :roll: :roll:
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
RANDOM_AVATAR
User

magda

122

Чет Сеп 21, 2006 7:03 pm

Мнениеот magda » Сря Окт 03, 2007 4:53 pm

Когато човек застава на страната на собствените си възгледи и принципи, е твърде вероятно да направи една огромна грешка, да постави себе си в центъра на нещата, което само по себе си е обожествяване на себе си.
Хората имат нужда от религия и това е доказвано с течение на вековете. А историята говори много повече от един бунтарски, вечно търсещ или апатичен, от един скептичен и век на материализма 21 - век.
И това не е, защото не могат да мислят сами. Тъкмо обратното. Поемат риска да приемат на пръв поглед абсурдното за вярно и да тръгнат от там.
Но никой никого не кара да приема нещо сляпо.
Аз например ходя на църква от няколко години, но никога нищо не съм приела за чиста монета. Неща, в които се съмнявам, съм ги отхвърляла и съм се опитвала сама да тълкувам библейските стихове, например.
Християнството не е само факти, то е и вяра и усърдна молитва.
И аз не съм отишла, защото някой ме е накарал, а защото сама почувствах това. И защото хората каквото и да правим в живота си, винаги изпитваме една празнина, която за мен трябва да запълваме с любовта на Бог.
Факт е, че истински вярващите са едни от най-успелите хора в живота си. Те нямат какво да рискуват. Получават удовлетворение и приживе.
Тръгнеш ли в нещо без вяра, трудно ще успееш.
Ограничено и глупаво е да отричаш Бог, също както да следваш сляпо това, което ти се казва в църквата, например.
Добро и зло има. И всеки ден си го доказваме. Ако отричаме ясната разлика между доброто и злото, рискуваме да изпаднем в липса на реална преценка кое е наистина добро.
Сега кажете - чувствате ли се с повече мъдрост от една книга като Библията например?
Хората много обичаме да сме във вечна опозиция, мислейки си, че така ще намерим истината и да смятаме, че сме прави. Всеки млад човек например постоянно "открива Америка" и я кръщава по своему.
Аз винаги съм се чудела един невярващ не си ли задава въпроса - Ами ако има Бог? Тогава какво....Не че това е причина да вярваш в него. Вярата в Бог идва чрез опитността главно.
Хората преди са смятали, че земята е плоска, а сега май се намираме в обратната крайност. Това, че науката не може да обясни нещо, значи ли, че то не съществува??!
Това е само мое мнение, разбира се.

Аз искам да застана на страната на Бог и на доброто.
Както един приятел свещеник " Всеки си има глава на раменете, да отговаря сам затова как я използва "
Аватар
User

патилан420

198

Пон Апр 30, 2007 12:18 am

Мнениеот патилан420 » Съб Окт 20, 2007 5:17 pm

Като дойде Съдния Ден ще ме завари на страната на Любовта, Светлината и МИРА.

"няма път към мира, мирът Е Пътя"
Ганди.

"страхът е пътя към тъмната страна"
майстор Йода

Мракът обгръща Светлината от вси4ки страни... но отстъпва пред Нея със... "Скоростта на Светлината" умножена по себе си на степен броя на измеренията във Вселената.

"Невъзможно!" е от4аяният писък на раз-ума при среща с Неизбежното
Светът се разпростира дотам, докъдето стига куража
RANDOM_AVATAR
User

geobyte

4

Нед Ное 30, 2008 3:48 pm

Мнениеот geobyte » Нед Ное 30, 2008 5:09 pm

MAD_DOGS написа:Немога да се съглася с твърдението че Доброто е изначално и от него се е породило в последствие Злото.
Дори и в библията се казва че първо е било мрак(ако приемеме всички асоциации с него ще стигнем до така нареченото зло или по точно хаос) едва после на господ му хрумва да създаде светлинта (която можем да възприемем като добро).Тоест Бог въвежда ред в хаоса и създава двата полюсъ добро и зло. Колкото до сатанизма църквата е тази която измисля това явление за да плаши и държи в подчинение и ако това не е промиване на мозъците на хората които ги мързи да мислят със собствените си глави здраве му кажи.

Къде пише в библията, че мрака е зло, а светлината добро?
И къде пише, че хаоса е зло, от тук трябва да направим извода, че реда е добро? Чий ред?
Можем да си приемаме каквито си искаме асоциации, но такива данни в библията няма. Всеки я тълкува различно, но простият, буквален, прав текст си остава. Както беше казал някой, Библията не е написана толкова просто и буквално за хората преди 2000 години, а именно за нас... За да я разберем ние...
Предишна