Книгите - път към съвършенството
Модератор: hissi
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Книгите - път към съвършенството

Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Marcus Porcius Cato

Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Marcus Porcius Cato
Marcus Porcius Cato
Marcus Porcius Cato
Препоръчвам Ви книгата "Непосилната лекота на битието"- уникална е!
Много книги имам да довърша, но нямам никакво време. Вечер, като се прибера от работа към 20ч и нещо и докато се обърна е станало късно и време за сън.
"Не е толкова важно какво ще произлезе от едно действие, важно е да поемеш отговорността за него. Осмислянето на тази отговорност прави действието правилно."
Последно прочетох "Клеймото" на Решат Нури. Много ми харесва като автор.
В момента чета "Парижката книжарница" на Нина Георге.
Последно прочетох "Клеймото" на Решат Нури. Много ми харесва като автор.
В момента чета "Парижката книжарница" на Нина Георге.
Marcus Porcius Cato
Marcus Porcius Cato
Marcus Porcius Cato
Marcus Porcius Cato
В момента чета една книга "Как да се избавим от страховете си" на Михаим Лежепеков. Надявам се да е интересна. Не съм много голям почитател на книгите с всеизвестни истини, но тази на пръв поглед ми допадна, пък ще видим как е по същество.
Marcus Porcius Cato
Marcus Porcius Cato
Последно прочетох "Пясъчна буря" на Джеймс Ролинс. Цялата серия ми я препоръча мой приятел и това бе първата книга. Много ми хареса. Но преди да продължа с втората "Карта от кости" прочетох и една лека... на мен ми напомни за чиклит - Щастливите хора пият кафе и четат... нещо такова беше. Не ми беше особено по вкуса.
Започнах и втората книга от поредицата за доктор Скарпета на Патриша Корнуел - Решаваща улика. Трилърче. Доста са хард книгите от тази серия. Но са интересни. Преди да реша да ги чета под реда на излизане прочетох 2-3
Започнах и втората книга от поредицата за доктор Скарпета на Патриша Корнуел - Решаваща улика. Трилърче. Доста са хард книгите от тази серия. Но са интересни. Преди да реша да ги чета под реда на излизане прочетох 2-3

Marcus Porcius Cato
Marcus Porcius Cato
Книгите, които да не пропускате от топновини https://topnovini.net/
„Мидълсекс“ на Джефри Юдженидис
Този роман, колкото е обемен да е, се чете на един дъх. Ако обичате семейните саги, които разказват историята на няколко поколения от едно семейство, то тази книга ще намери специално място в сърцето ви. Историята проследява живота на семейството на главния герой, който, в последствие, сменя пола си. Авторът чудесно обрисува душевните терзания и дилеми, през които човек преминава в такъв специфичен момент от живота си. За романа си Юдженидис печели „Пулицър“ през 2003г.
„Малко след залеза“ на Стивън Кинг
Сборникът с разкази на краля на ужаса ще ви заплени с извънредно интересните истории, които Кинг включва в него. Изданието е сравнително ново, така че ще вкусите от майсторлъка и ошлайфания до перфектност стил на автора. Ако сте почитатели на сборниците с разкази и ги предпочитате пред дължината и многопластовостта на романите, то определено тази книга би била чудесния избор за вас.
„Мидълсекс“ на Джефри Юдженидис
Този роман, колкото е обемен да е, се чете на един дъх. Ако обичате семейните саги, които разказват историята на няколко поколения от едно семейство, то тази книга ще намери специално място в сърцето ви. Историята проследява живота на семейството на главния герой, който, в последствие, сменя пола си. Авторът чудесно обрисува душевните терзания и дилеми, през които човек преминава в такъв специфичен момент от живота си. За романа си Юдженидис печели „Пулицър“ през 2003г.
„Малко след залеза“ на Стивън Кинг
Сборникът с разкази на краля на ужаса ще ви заплени с извънредно интересните истории, които Кинг включва в него. Изданието е сравнително ново, така че ще вкусите от майсторлъка и ошлайфания до перфектност стил на автора. Ако сте почитатели на сборниците с разкази и ги предпочитате пред дължината и многопластовостта на романите, то определено тази книга би била чудесния избор за вас.