Книгите - път към съвършенството

Всичко за изкуството във Вашия живот... това ще е едно уютно местенце на което ще можете да споделите това, което правите с всички :)

Модератор: hissi

Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Re: Книгите - път към съвършенството

Мнениеот Galka » Съб Мар 21, 2015 11:00 am

Изображение
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Сря Мар 25, 2015 8:59 pm

Изображение
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Пон Мар 30, 2015 6:59 pm

Херман Кох - Вечерята - http://www.dnevnik.bg/shimg/oo_2385080.jpg

И
Бели трюфели през зимата - Изображение
Marcus Porcius Cato
RANDOM_AVATAR
User

deyan1

2

Вто Юни 09, 2015 1:47 pm

Мнениеот deyan1 » Пет Юни 12, 2015 9:16 am

Препоръчвам Ви книгата "Непосилната лекота на битието"- уникална е!
RANDOM_AVATAR
User

geri_mileva

162

Пон Окт 03, 2011 9:29 pm

Мнениеот geri_mileva » Нед Юни 21, 2015 1:13 am

Много книги имам да довърша, но нямам никакво време. Вечер, като се прибера от работа към 20ч и нещо и докато се обърна е станало късно и време за сън.
"Не е толкова важно какво ще произлезе от едно действие, важно е да поемеш отговорността за него. Осмислянето на тази отговорност прави действието правилно."

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Чет Юли 23, 2015 1:28 pm

И аз имам много книги за четене, а нещо от няколко седмици само се размотавам...
Последно прочетох "Клеймото" на Решат Нури. Много ми харесва като автор.
В момента чета "Парижката книжарница" на Нина Георге.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Сря Дек 09, 2015 9:42 pm

Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Вто Мар 08, 2016 10:58 am

В момента чета една книга "Как да се избавим от страховете си" на Михаим Лежепеков. Надявам се да е интересна. Не съм много голям почитател на книгите с всеизвестни истини, но тази на пръв поглед ми допадна, пък ще видим как е по същество.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Пон Яну 08, 2018 5:46 pm

Последно прочетох "Пясъчна буря" на Джеймс Ролинс. Цялата серия ми я препоръча мой приятел и това бе първата книга. Много ми хареса. Но преди да продължа с втората "Карта от кости" прочетох и една лека... на мен ми напомни за чиклит - Щастливите хора пият кафе и четат... нещо такова беше. Не ми беше особено по вкуса.
Започнах и втората книга от поредицата за доктор Скарпета на Патриша Корнуел - Решаваща улика. Трилърче. Доста са хард книгите от тази серия. Но са интересни. Преди да реша да ги чета под реда на излизане прочетох 2-3 :D
Marcus Porcius Cato
RANDOM_AVATAR
User

pe4ena4ushka

7

Сря Май 08, 2013 3:00 pm

Мнениеот pe4ena4ushka » Сря Фев 02, 2022 6:17 pm

Книгите, които да не пропускате от топновини https://topnovini.net/
„Мидълсекс“ на Джефри Юдженидис
Този роман, колкото е обемен да е, се чете на един дъх. Ако обичате семейните саги, които разказват историята на няколко поколения от едно семейство, то тази книга ще намери специално място в сърцето ви. Историята проследява живота на семейството на главния герой, който, в последствие, сменя пола си. Авторът чудесно обрисува душевните терзания и дилеми, през които човек преминава в такъв специфичен момент от живота си. За романа си Юдженидис печели „Пулицър“ през 2003г.

„Малко след залеза“ на Стивън Кинг
Сборникът с разкази на краля на ужаса ще ви заплени с извънредно интересните истории, които Кинг включва в него. Изданието е сравнително ново, така че ще вкусите от майсторлъка и ошлайфания до перфектност стил на автора. Ако сте почитатели на сборниците с разкази и ги предпочитате пред дължината и многопластовостта на романите, то определено тази книга би била чудесния избор за вас.
Предишна