Ревността като болест

За сърдечните проблеми.

Модератори: mimz, hissi

RANDOM_AVATAR
User

salatino

Мнения

1

Регистриран на

Съб Фев 12, 2011 10:33 pm

Ревността като болест

Мнениеот salatino » Съб Фев 12, 2011 10:34 pm

Здравейте психолози,

Аз съм човек страдащ от ревност с повод и без повод. Всъщност поводите постоянно изникват в главата ми. Кажете какво да правя. Предишната ми връзка се провали основно заради избухвания от моя страна, които се натрупваха във времето и накрая всеки хваня своя път. Сега съм в нова връзка и за съжаление ревността се проявава отново. Този път се опитвам да не избухвам, за да не нараня момичето, да не я обидя, но пък се получава обратното - вътрешно изгарям и страдам ужасно, получавам болки в сърцето, скапва ми се настроението. Изневяра не бих простил никога, но се чудя дали тази моя ревност няма да я предизвика в отсрещната страна. Някои казват, че от ревността няма смисъл, защото ако момичето е решило да изневери няма как да я спра. Това го осъзнавам много добре. Проблемът е, че определени нейни действия предизвикват негативни емоции в мене и ако в предната връзка се изразявах екстровертно, както казах сега страдам вътрешно, защото искам да предпазя момичето от себе си и от комплексите си. Твърдения на момичето, че няма нищо лошо да ходи на кафе със свои приятели момчета ме подлудяват още повече, еле па като съм разбрал, че го е направила. За мен тя може да ги възприема само като приятели, но съм 100% убеден, че всеки мъж, с който излиза на кафе, я възприема като сексуален обект, нищо че са приятели. Защото особено ако един мъж е необвързан, не би отказал да прави нещо с нея и т.н. постоянно ми се въртят такива мисли и осъзнавам, че това е повече болестно състояние, но за съжаление сам не знам как да го контролирам, в каква посока да променя мисленето си.

Моля, помогнете :)

П.С. Започвам да се замислям за такъв ревнивец като мен дали не е по-добре да не се обвързвам с никого и да ходя само при момичета срещу заплащане :(
Аватар
User

hissi

Мнения

1974

Регистриран на

Сря Сеп 06, 2006 11:27 am

Местоположение

Благоевград

Мнениеот hissi » Чет Фев 17, 2011 10:07 pm

Здравей!
Много неща искам да ти кажа, но не зная как да се изразя така, че да ме разбереш правилно.
Според мен, това което изпитваш, е малко пресилено. Как така във всички твои връзки има такава ревност? Всички ли жени, с които си имал връзка, се държат по този начин и те предизвикват да ги ревнуваш? Защо не потърсиш момиче, което да е по-различно от тези, с които си излизал до сега?
Според мен, такива неща не трябва да остават вътре в теб. Този гняв е най-лошото нещо, което може да изпитваш.
Аз имах връзка с човек, който ме ревнуваше от въздуха дори, сърдеше се, че имам мъже приятели, казваше ми, че аз съм ги предизвиквала да се държат лигаво с мен, а всичко това беше само и единствено плод на неговото извратено чувство да ме притежава, което естествено, не доведе до нищо добро.
Сподели с приятелката си какво изпитваш, не го дръж в себе си, защото така ще става по-лошо.
Няма нищо лошо човек да има приятели от противоположния пол, но всичко трябва да бъде в рамките на нормалното и най-вече хората да си имат доверие. В повечето случай ревността се появява от недоверието между партньорите. Ако твоето момиче настоява да си поддържа връзка с приятелите, помоли я да излезете заедно с тях, да ги опознаеш и т.н.
Аз съм човек, който имам много малко приятели жени и по-лесно общувам с мъжете, това не ме прави леко момиче. Просто съм такъв човек. Била съм и на твоето място, била съм и от другата страна, знам какво е. Моето мнение е, че трябва да си поговориш с приятелката ти, да се изясните, но ако искате различни неща и никой не иска да направи компромис, по-добре е нещата да приключат.
Пак казвам - това е моето мнение и никой не задължавам да се вслуша в него.
Успех!
"Научи се да подбираш мислите си така, както подбираш дрехите си. Това е сила, която се развива. Ако успееш да владееш ума си, само така ще контролираш и живота си."
RANDOM_AVATAR
User

marina22

Мнения

3

Регистриран на

Чет Окт 25, 2012 8:48 pm

Мнениеот marina22 » Чет Окт 25, 2012 8:53 pm

Много е лошо това с ревноста аз преди време бях така сега успявам малко да се сдържам :)
___________________
метални врати блиндирани врати входни врати метални решетки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron