Транссексуалност

За сърдечните проблеми.

Модератори: mimz, hissi

no avatar
User

Marigold

Транссексуалност

Мнениеот Marigold » Чет Мар 24, 2011 12:40 am

Здравейте! Не знам дали темата ми е за тук, но тъй като заглавието на раздела е "Любов и секс", а тази тема засяга сексуалността, сметнах за уместно, че е за тук, ако прецените, преместете я :)
Сега по същество. От това, което знам като информация, транссексуалните (това не значи травестити!) са хора, родени в грешното тяло най-простичко казано. Тоест, физически си момче, но психически - момиче, и обратно. Както можете да се досетите това е много неприятно за въпросния човек, роден така грешно, защото е свързано с много проблеми от социално, психическо и т.н. естество, а ако той/тя реши да промени пола си, което е възможно, това също си е доста сложничко. Пиша всичко това, защото ми е интересно мнението ви по темата, а също така бих искала да попитам има ли някой от вас, който да знае къде в България може да се направи тест при психолог за определяне на това дали наистина си транссексуален, защото според мен е възможно понякога човек да си въобразява само! И тогава ще е меко казано неприятно, ако този човек вземе, че наистина си смени пола, без да е сигурен и накрая се окаже, че той си е Той, а тя си е Тя. Освен това ме интересува някой знае ли (ако има хора, които са наясно с темата) дали е възможно човек да е транссексуален, но все пак да харесва хора от противоположния пол на неговия оригинален (физически), въпреки че психически той е от другия? Много объркано стана май, дали ме разбрахте? :D Иначе казано, ако аз съм момиче във физически смисъл и харесвам момчета, но въпреки това самата аз се чувствам или си въобразявам, че съм момче вътрешно (тоест на практика съм гей :D ) та.. това възможно ли е?! Как мислите? Знам че темата е малко смахната, но НЕ Е ШЕГА !! А и мисля че е интересна за обсъждане, тъкмо да убиете малко време! :lol:
Аватар
User

MAD_DOGS

Ранг

Психолог

Мнения

316

Регистриран на

Вто Авг 01, 2006 5:43 pm

Местоположение

ВАРНА

Мнениеот MAD_DOGS » Чет Мар 24, 2011 7:50 pm

Няма такова нещо като роден с психика на момиче/момче в тяло на момче/ момиче. Това са толкова апсурдни твърдения че граничат с глупост. Психиката се формира през целия човешки живот или поне през първите няколко десетки години като първите години разбира се , така наречените първите 7 са най важни. Ако средата в която расте, културата в която се развива и насоките които получава от важните за него хора, родители и авторитети(към които спадат колкото и да е странно както комиксови герои, филмови звезди и дори анимационни герои) гонасочат да формира психиката си като момиче при положение че е родено момче тогава вече имаме трансексуалност, не напразно психолозите и психиатрите смятата това за абнормно поведение такова каквото е и хомо сексуализма когато не е културно обособен, тоест това е болестно състояние. Колкото до това имали тест които да определи дали страдате от трансексуалност не няма такъв.Дали човек страда от подобна абнормност на личноста си се определя чрез беседи с психолог които преценява дали човекът има такава патология.Колкото до смяната на пола това нестава с лека ръка поне не и в белите страни у нас сигурно няма да му мислят много щом си плащаш кеф ти цици кеф ти патка.

Това как се чувстваш и мислиш за себе си няма нищо общо със сексуалната ориентация.Можеш да харесваш и момичета и момчета и това не те прави гей това първо може да е обособено от културата в която живееш или просто да е модно тогава си би сексуален което е нормално състояние. Останалото са болестни състояния.
ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ ТОЗИ КОИТО СТРЕЛЯ ПРЪВ.
RANDOM_AVATAR
User

shemmett

Мнения

34

Регистриран на

Пет Юли 14, 2006 2:50 pm

Местоположение

Gulf Shores

Мнениеот shemmett » Пет Мар 25, 2011 3:44 pm

...
ако аз съм момиче във физически смисъл и харесвам момчета, но въпреки това самата аз се чувствам или си въобразявам, че съм момче вътрешно (тоест на практика съм гей)
...???????
А ако аз съм момиче, което вътрешно се чувства момче, харесващо момичета, и съм обвързана с момче, което вътрешно се чувства момиче, харесващо момчета, то тогава връзката ни хетеросексуална ли е все пак?
Ама какви са тези работи?!?!? :shock:
Човек се ражда или от единия, или от другия пол. няма такова нещо като "грешно роден", по-скоро "грешно изграден". Ако те сложат от самото ти рождение да живееш сред маймуни, навярно ще възприемаш себе си като маймуна. Какъвто те убедят, че си, вероятно такъв и ще станеш.
Отделен е въпроса със самовнушенията...В тийнейджърска възраст се появяват едни колебания, чудения, съмнения, а при някои даже и упорствания да са по-различни, по-интересни... Да им плеснеш един зад врата... !
Който прекалено много иска да открие у себе си някакво отклонение или болестно състояние, след дълго вглеждане и достатъчно самоубеждаване накрая наистина може и да го открие... ! :wink:
There' more for me than meets the eye ;)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron