Ех, това чуждо мнение :х

Има дни, в които не върви...

Модератори: brazilka, mimz

Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

Мнения

1407

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Местоположение

Стара Загора

Ех, това чуждо мнение :х

Мнениеот Mss. Smith » Пон Ное 26, 2007 4:36 pm

Искам да споделя за проблема си, ако може и да получа адекватни съвети.. Със сигурност ще се вслушам в тях, защото точно това ми е проблема :lol: :evil: Не е смешно де :roll: Ейсега за пореден път се убедих колко се влияя от чуждото мнение..:( По принцип няма лошо да се заслушаш, да осъзнаеш какво ти казват, може пък да ти помогне ;) Но лошото при мен е, че се съмнявам във всичко, най-вече в себе си :? Преди малко бях на козметичка и си говорихме за приятеля ми, тя като разбра, че с приятеля ми имаме разлика от 8 години и половина и ми вика живей си сега, защо се впускаш в сериозни връзки, някой ден ще ти омръзне и ще си искаш свободата... Аз разбира се й обясних, че си имам свободата, гордея се и съм щастлива с това, което имам, искам сериозна връзка, опитвала съм, не с една краткотрайна авантюра, просто си искам сериозен човек до себе си, искам любов, подкрепа, грижа, внимание :D Много ясно, че не всички са еднакви и не мислят за едни неща ;)
Така, както виждате аз си знам какво искам, не се съмнявам в себе си и желанията си. По-скоро се съмнявам в себе си де.. всмисъл все едно другите са срещу мен и аз заставам срещу себе си... критикувам се и аз, подценявам се, умаловажавам се... Така и - не искам да следвам някакъв модел, искам си моята връзка. :P Просто... мацката ми повлия и сега ще има да се съмнявам и мисля върху думите й, току виж някой път съм се повлияла от нечие мнение и съм направила огромна грешка в живота си. :(
Знам, че не бива да мисля какво казват другите, знам че си е важно моето мнение, разбира се и на близките ми, да не говорим, че точно дадения пример е глупав, тоест не е толкова важен сигурно... Но аз мисля за всяка една критика, отправена към мен и за всичко, което не е съгласно моето мнение, приемам го твърде лично и... абе съсипвам си нервите :x Всяко чуждо мнение ми влияе, дори да е на някоя 90-годишна бабка на улицата :shock: Какво ми има, има ли решение това? :( Не искам да ви занимавам с глупости, обаче искам да си реша проблема, докато поне още е в зародиш... :roll:
Изображение
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

Мнения

2863

Регистриран на

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Местоположение

Варна

Мнениеот Galka » Пон Ное 26, 2007 5:00 pm

Ами то че има решение има... просто трябва да спреш да слушаш този и онзи и да вземаш думите им толкова навътре. Щом ти знаеш какво искаш, щом всичко това те удовлетворява няма какво да мислиш и да се чудиш. Ако има нещо да се случва то ще се случи и толкова. Ако седнеш да мислиш за някакви лоши неща които биха могли да се случат за в бъдеще, ти самата ги предизвикваш.

Живей за себе си, не за другите... и слушай себе си. Казват, че хората отстрани виждат по ясно нещата, защото не са заслепени от любов като самият теб, но това е само до някаква степен истина... В случая не виждам какво има толкова да му мислиш и да се кахъриш след като самата ти знаеш какво искаш от живота си и от връзката си.

Това си е твоят начин да си "живееш живота"... аз пък не мисля, че има някакво време в което трябва или не да имаш сериозна връзка, тези неща не се изчисляват... те се случват... :roll:
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

Мнения

1407

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Местоположение

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Пон Ное 26, 2007 5:22 pm

Да, Гале, права си - няма определено време, а и си зависи от човека, на мен примерно с хора на моята възраст не ми е интересно, както казват - пораснала съм по-рано. И с краткотрайни авантюри не ми се занимава, искам си човек до мен, с който да ни свързват много неща, а те се изграждат с течение на времето.
Знам наистина какво искам, знам че не бива да се подценявам и да мисля, че греша. Но защо не мога да си избия тези глупости от главата - като чуя критика или нещо такова просто не мога да оставя нещата да не ми пука, просто мисля само за това и лека-полека се променям даже, може би да се харесам на другите, не знам, а не искам така - искам да съм си аз, да не съм изваяна от нечии мнения и желания, искам да си бъда аз и да не се съмнявам в нищо :cry:
Изображение
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

Мнения

2863

Регистриран на

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Местоположение

Варна

Мнениеот Galka » Пон Ное 26, 2007 5:28 pm

Ами тогава просто спри да ги слушаш... какво те интересува баба Гоца какво казала или Сийка комшийката. просто това зависи изцяло от теб самата. Ти трябва да решиш "повече няма да се тормозя с това" и да го прекратиш. Няма друг начин. Защото ето сама си видяла... Хората разбират нещата по различен начин... За твоята козметичка това което правиш ти, а именно, че имаш сериозна връзка на тази възраст не е нормално, не е явно "гребане с пълни шепи от живота" както обичат да се изразяват много хора. Но ти си тази която си знае най-добре кое на теб ти харесва.

Казваш си точка и така...
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

Мнения

1407

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Местоположение

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Пон Ное 26, 2007 5:30 pm

Дааа... както се казва Поемай въздух и скачай... аз ще си поема въздух и ще кажа Точка и ще си гледам само моите мисли, а всичко незначително ще го оставя настрани.. :roll: Всъщност не звучи зле идеята..! Ще пробвам! Грешка - ще го направя. Най-после май е време да помисля за себе си, нали.. Определено не живея за другите :wink: Трябва да мисля за себе си :roll: Трябва да мисля за себе си :roll: Трябва да мисля за себе си :roll: Трябва да мисля за себе си :roll:
Изображение
RANDOM_AVATAR
User

NightSiNNeR

Мнения

163

Регистриран на

Вто Юли 18, 2006 3:40 pm

Местоположение

Варна

Мнениеот NightSiNNeR » Пон Ное 26, 2007 5:44 pm

"Един ден ще съжаляваш, че не си ме послушал", "Един ден ще се питаш, къде ти е би акъла" и т.н. работи за един ден, който един ден може и никога да не доиде. На мен също ми се случва да ми казват какво да правя, да ме поучават. Понякога трябва да се всушваме в нещата, които ни говорят хората, но в повечето случаи трябва да слушаме себе си. Аз съм си аз, хората са си те и един ден ако съжалявам за нещо, то предпочитам да е заради самия мен.
Икам да ти кажа, че човек е щастлив тогава, когато е в хармония със себе си, а накрая на живота си е удовлетворен, когато е могъл да го изживее щастливо.
Спри се!
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

Мнения

1407

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Местоположение

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Пон Ное 26, 2007 6:53 pm

NightSiNNeR написа:"Един ден ще съжаляваш, че не си ме послушал", "Един ден ще се питаш, къде ти е би акъла" и т.н. работи за един ден, който един ден може и никога да не доиде. На мен също ми се случва да ми казват какво да правя, да ме поучават. Понякога трябва да се всушваме в нещата, които ни говорят хората, но в повечето случаи трябва да слушаме себе си. Аз съм си аз, хората са си те и един ден ако съжалявам за нещо, то предпочитам да е заради самия мен.
Икам да ти кажа, че човек е щастлив тогава, когато е в хармония със себе си, а накрая на живота си е удовлетворен, когато е могъл да го изживее щастливо.

Благодаря за това мнение! Напомня ми на мисълта "Ако падна искам да знам, че съм скочила сама, а не че някой ме е бутнал"! Всичко си е за нас в крайна сметка и е добре поне да знаем, че добро или лошо - всичко ние сме си го направили и сме живели според сърцето си, а не според чужди закони или грешки..
Благодаря и на Галка, много ми помогнахте наистина, сега се чувствам много по-добре :) :) :) Спокойна и доста по-уверена! Надявам се, че и за в бъдеще няма да имам проблеми с това, доколкото мога ще се пазя от подобни неща и ще зачитам себе си, ще следвам моя си нюх :) А и се имам за разумно момиче - едва ли ще извърша кой знае каква глупост (макар че никога не казвай никога ;)) :P
Ако някой иска да вземе отношение по темата - никога не е късно! Дори просто да споделите как е при вас или какво бихте направили на мое място. :) Благодаря ви много още веднъж!! :D
Изображение
Аватар
User

black_lady

Мнения

98

Регистриран на

Съб Мар 15, 2008 1:09 pm

Местоположение

Sin City (нейде из София)

Мнениеот black_lady » Съб Мар 15, 2008 10:30 pm

Ами така си е, хората сме социални животни и най-често си градим мненията въз основа на чуджите, без значение дали го съзнаваме или не. Аз обаче не мисля, че в случая с мнението на жената случайно ти е повлияла. По-скоро подозирам, че винаги си имала някакви вътрешни свои съмнения и колебания относно възката си, дори да не си го признавала и пред себе си... И те разбирам, все пак става дума за бъдещето ти. А ако беше истински щастлива с избора си, надали щеше да се оставиш някой да ти повлияе - помисли над това :roll: Но от друга страна, разбира се, щом вече си в тази връзка и се чувстваш добре в нея, не ти е нужно други да ти дават акъл. Изборът на партньор е нещо дълбоко лично и не мисля, че някой може да ти даде подходящ съвет в случая. Всичко зависи само от теб.

Иначе пък аз съм с точно обратния проблем - имам навика да правя напук на другите хора, да ги обърквам и скандализирам нарочно, да ги предизвиквам, да ги изнервям... изобщо падам си малко бунтарка и анархистка :)
Изображение

"Carve your name into my arm
Instead of stressed I lie here charmed"

Placebo - Every you, every me

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron