Психически тормоз

Има дни, в които не върви...

Модератори: brazilka, mimz

Аватар
User

marsia

Мнения

5

Регистриран на

Чет Юли 19, 2007 9:03 am

Психически тормоз

Мнениеот marsia » Вто Май 27, 2008 1:22 pm

Моля да ми дадете съвет.
Считам,че са нарушени правата ми,че директорката на училището,където работя ме тормози,защото:
-унижава ме пред колеги,като правите тенденциозни съвети,на които обсъжда професионалните ми качества,както и обясненията,които ми е искала;
-обвинява ме за проблеми,причинени от други лица и за които е отговорна тя;
-поставя ме в неравностойно положение.Принуждава ме да напусна работа и то пред целия колектив.
-Безкрайно снизходителна е към тези,които са послушни и верни.Аз съм от малкото хора в училището,които добиха компютърна грамотност и може да използва интерактивни методи в работата си.Изнесох открит урок,който беше заснет от телевизията.Само аз от целия колектив инициирах и разработих проект по линия на МОН.Но не !
-Тя непрекъснато ме дебне,проверява,прави забележки.Ако някой от нейните приближени закъснее,тя бърза да поясни: ”Сигурно му се е случило нещо..” Но когато на мен веднъж се случи,тя тутакси тръгнала с лист да събира свидетели,че съм се самоотлъчила.
-редовно ме заплашва с уволнение и дори неправомерно ме уволнява.
-Иска ми писмени обяснения за най-дребни неща,които са нарушения само що се отнася за мен.
-уронва авторитета ми пред ученици , колеги и общественост
-При всеки опит да поговорим за правата ми,тя вика свидетели от нейните приближени и започва да вика и да ме обижда.
Тя няма желание някой да бъде коректив на работата и ,на нея и трябват послушни,уплашени хора,които гледат надолу и кимат в съгласие.В следствие на всичко това,моето здраве се влоши,за което основно отговорна считам нея.Моля ви само не ми казвайте да се махна ,аз работя там отдавна години,а тя е директор от 3. И още нещо,което е от значение-аз бях в.и.директор преди нейното идване.Поисках да говоря с нея-направи се,че не чува.Синдикатите се стрхуват,началниците й я подкрепят.Да се махам ли,въпреки че нямам вина?
Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда; съдих и ме съдиха; минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад; и накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен. Хазрат Инайат Хан
Аватар
User

Teo

Мнения

633

Регистриран на

Чет Май 03, 2007 10:43 pm

Местоположение

Варна

Мнениеот Teo » Вто Май 27, 2008 10:32 pm

Живота ти е по-мил от работата :) Не си струва някой да ти го трови :) Ученик съм и виждам как всеки ден се унижават учителите, изнасяйки уроците си или изпитвайки, и си мисля, че поне като колеги трябва да се подкрепят. Щом са така нещата - напусни ;) Ако имаш желание и напиши в нещо като писно причината, поради която напускаш, за да се чуе от всички и да не си помислят, че си некадърна :)
Това си е мое лично мнение все пак, ти си реши какво да правиш :)
Прави к'вот трябва пък да става к'вот ще!!!
Трабант клуб Варна - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=185081
Аватар
User

brazilka

Ранг

Moderator

Мнения

1312

Регистриран на

Чет Сеп 21, 2006 9:53 am

Мнениеот brazilka » Сря Май 28, 2008 9:30 am

Най - лесно е да напуснеш, но бягството от проблема не е решение на проблема. Опитай се да поговориш с нея човешки, без да намесваш синдикати и без никакви заплахи и без никакви упреци. Просто един личен разговор след училище, за да разбереш какво има против теб. Понякога хората си правят грешни изводи и може нещо дребно, на което не си обърнала внимание, на нея да й е направило огромно впечатление и оттам да действа с предубеденост. Успех :D
Аватар
User

marsia

Мнения

5

Регистриран на

Чет Юли 19, 2007 9:03 am

Мнениеот marsia » Сря Май 28, 2008 1:42 pm

Опитах.Няколко пъти.Жената си е такава.Веднага след това с подигравателни коментари разказва пред целия колектив за разговора ни.А те,горките,умират от страх.Някои ме познават отдавна,знаят,че нищо от това,което говори за мен не може да е истина,но мълчат,гледат в земята и избягват да ме срещат.
Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда; съдих и ме съдиха; минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад; и накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен. Хазрат Инайат Хан
Аватар
User

Gabinka

Мнения

521

Регистриран на

Пет Юли 14, 2006 10:12 am

Местоположение

София

Мнениеот Gabinka » Пет Май 30, 2008 11:59 am

Ако сте решила да напускате, може би е по-добре с гръм и трясък. Имам предвид,че в Господари на Ефира биха излъчили кадри от нападките и подигравките на директор към учител.....Почти 100% съм сигурна че това ще има отзив. Така че едва ли ще ви коства много да говорите с екипа им и да действате!
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

Мнения

2863

Регистриран на

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Местоположение

Варна

Мнениеот Galka » Нед Юни 08, 2008 10:46 am

Идеята на Габинка е добра. След като не може да се излезе на глава с директорката това е добър вариант.
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Gab4o

Мнения

5

Регистриран на

Нед Юни 15, 2008 11:09 pm

Местоположение

Around the World, Where the Heart Belongs

Мнениеот Gab4o » Нед Юни 15, 2008 11:42 pm

Здравей,
ето и моят отговор, макар може би да е късно, предвид това, кога си пуснала темата
според мен има няколко варианта.
Първо, че тя е гад и лош човек по начало, така е.
Смятам, че я е страх от теб. я да не и вземеш мястото, я друго..
или просто завижда, че си човек с амбиции, креативност, въображение, потенциал и т.н
а може просто да приличаш на някоя любовница на мъжа й..
всичко е възможно
А и в България повечето работодатели са такива, дали е черта на българите или е в следствие на изнервения живот, в който всеки гледа да оцелее чрез всякакви методи...
атакувай я
не е незаменима, дори да изгубиш работата си временно, по-добре с рогата напред, но не със злобно отмъщение, а с истината. Разкрии я по някакъв начин, намери достойни факти за да докажеш това пред който трябва, не мисли, че е незаменима и има толкова дебели връзки. Не се давай на такива лоши хора и енергиини вампири.
Аватар
User

nofearinc

Мнения

10

Регистриран на

Нед Юни 15, 2008 7:33 am

Местоположение

София

Мнениеот nofearinc » Пон Юни 16, 2008 9:09 am

Определено е комплексар, който завижда неимоверно много. Имах такъв случай в училище (като ученик), когато една от преподавателките се изживяваше като господар и ни малтретираше ментално. Същевременно завиждаше персонално на успехите и реализацията ми, като се стараеше да ме злепостави, да смачка психиката и самочувствието ми и да свали до минимум успеха ми.

Аз поне виждам тези начини:


1. Държиш се почтително и като мижитурка, ставаш и 'роб' и се сливаш с 'масата', които й се подчиняват. Силно НЕ препоръчвам - губиш себестойност за сметка на едната работа.

2. Отиваш пред всички + нея, изчиташ й едно конско, казваш й абсолютно всичко в очите и достойно си тръгваш. Правил съм го в предишната служба и след това всички, които се страхуваха от нея, ме поздравиха за куража. Идейно е, ако знаеш обаче къде ще отидеш след това.

3. Империята отвръща на удара - на нападките отвръщаш гордо и почтително, задаваш въпроса: "Проблем ли имате?", заявяваш твърдо, че за теб мнението й не е меродавно, ти си горд служител на училището, допринесла си за развитието на технологиите в училището, за доброто на учениците и си горда с постигнатото. Вариантите са или да озлобее още повече, или да се стресне от силната ти аура и присъствието ти там.

Няма да си кривя душата - бил съм и в трите ситуации. Дори и като преподавател. Искрено ти пожелавам успех и да откриеш баланса между доброто на учениците и запазването на самочувствието си! :wink:
Love all, trust a few, do wrong to none.
Аватар
User

marsia

Мнения

5

Регистриран на

Чет Юли 19, 2007 9:03 am

Дали всичко свърши или сега започва?

Мнениеот marsia » Нед Юни 22, 2008 8:45 am

Благодаря на всички,които ме подкрепиха.Не бях влизала във форума отдавна и затова отговарям по-късно.Нещата се развиха така:написах делово,"изчистено"писмо,в което й обясних от какво съм обидена и се чувствам в неравностойно положение.Писмото беше официално,с входящ номер,но както очаквах,имаше обратен ефект,т.е. госпожата ме започна с искания за писмени обяснения всеки ден,дори по два пъти,като единия път изпрати секретарката да ме чака пред входа със заповед и искания ,като срокът беше до 20 минути.Написах жалба до началниците й,тя научи за предстоящата проверка след половин час,събра екип и "изчисти"(разбирай-потули) нередностите,за които сигнализирах.Минаха 10 дни,докато дойдат да проверят,през което време на мен ми се почерни животът.Влизаше след мен в часовете,разпитваше учениците какво сме правили,доволни ли са,подстрекавала тия,които имат слаби оценки да се жалват.Това го знам от тях,защото те след това ми се обаждаха и ми казваха за разговорите.Уверяваха ме,че не ми се сърдят за ниските оценки,защото вината е тяхна,че ме харесват,че не приемат това отношение към мен,молеха ме да не напускам...
Естествено получих отговор на жалбата ми,че всичко е в ред
След два дни тя ме уволни с мотив,че нямам професионално- квалификационна степен за заеманата длъжност,че нямам втора специалност чужд език.(чл.328,ал.1,т.6).Естествено,че заведох дело,може и да спечеля,но не мога да се успокоя.Питам се,докога ще продължава това.Сигурна съм,че има и други такива случаи като моя,даже съм чела за подобни,но какво от това?Кой ще ми овъзмезди за погубените нерви,за потъпканото име?
Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда; съдих и ме съдиха; минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад; и накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен. Хазрат Инайат Хан
Аватар
User

marsia

Мнения

5

Регистриран на

Чет Юли 19, 2007 9:03 am

Продължение

Мнениеот marsia » Нед Фев 22, 2009 4:20 pm

Бих искала да благодаря на тези,които ме подкрепиха и на тези,които само прочетоха,че вече имам резултат от заведеното от мен дело.Решено е в моя полза.Но тук започва вече ужасната ми дилема.Дали да се върна?Животът ми ще бъде постоянен ад,ще ме следи и мачка ,както и където може.Не че ще се дам,но питам се-струва ли си? :?:
Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда; съдих и ме съдиха; минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад; и накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен. Хазрат Инайат Хан
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

Мнения

2863

Регистриран на

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Местоположение

Варна

Мнениеот Galka » Сря Фев 25, 2009 9:34 pm

marsia, радвам се, че си спечелила делото.

Колкото до въпросът ти..., ако аз бях на твое място нямаше да се върна в това училище. Смятам, че не си струва. Но това е моето мнение, важно е ти какво искаш в случая. И всъщност каквото и да решиш ти желая късмет. И все пак ако решиш да се върнеш не й се давай!
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt