Приемам всякакви съвети

Има дни, в които не върви...

Модератори: brazilka, mimz

RANDOM_AVATAR
User

nimfa

Мнения

10

Регистриран на

Пон Юни 02, 2008 7:02 pm

Приемам всякакви съвети

Мнениеот nimfa » Пон Юни 02, 2008 7:10 pm

Не знам дали тук ми е мястото,но определено имам голяма нужда от помощ.На 35 г съм от 14 омъжена,доскоро щастливо.Накратко да изложа проблема си.Преди 2 месеца сестра ми,с която сме страшно се обичаме замина за чужбина.2 дена преди тя да замине мъжът ми,на когото съм била вярна ми каза ,че ми е изневерявал,освен това страдам от анорекия,съчетана в редки моменти с булимия.Това е .Красота нали,мисля ,че ако изпия всичкия алкохол на гладно ще е добре,но всъщност знам,ч е не е така.
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

Мнения

2863

Регистриран на

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Местоположение

Варна

Мнениеот Galka » Вто Юни 03, 2008 12:56 pm

Алкохола не е решението... или поне може да си помислите, че временно ще помогне, ще забравите за малко, но после всичко си идва по старому...

Може би трябва да решите какво искате от живота си оттук нататък... какво трябва да се случва и т.н. След това признание от страна на съпругът Ви в каква насока се промениха отношенията ви? Как виждате бъдещето си с него? Говорили сте за това?

Колкото до анорексията, обръщали ли сте се към специалист? От колко години сте в това състояние?


Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
RANDOM_AVATAR
User

nimfa

Мнения

10

Регистриран на

Пон Юни 02, 2008 7:02 pm

Мнениеот nimfa » Вто Юни 03, 2008 5:25 pm

Знам,че алкохола не е решение,просто за момент притъпява болката от така връхлетялите ме проблеми.С храненето имам проблеми от 2г.не съм ходила на лекар,сама се справях както мога.Даже мога да се похваля,че го бях преодоляла почти.В момента ,в който мъжът ми призна за изневярата си изпаднах в такъв шок,че не се храних 7 дни,накрая даже и вода не можех да пия,И кошмара май пак се върна.Нямах сили да водя детето си на училище.С мъжа ми отношенията ни са хубави,много го обичам и знам,че и той ме обича,но вече всичко пречупвам през лъжата и не знам как да живея.Мисля,че проблема е в мен,нещо в мен се скъса и така.Страшно съм объркана и нещастна и много ви благодаря за вниманието.
Аватар
User

Teo

Мнения

633

Регистриран на

Чет Май 03, 2007 10:43 pm

Местоположение

Варна

Мнениеот Teo » Вто Юни 03, 2008 6:02 pm

Имали ли сте разговор 2-мата за тези проблеми? Ако не - според мен, трябва да имате.
Прави к'вот трябва пък да става к'вот ще!!!
Трабант клуб Варна - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=185081
RANDOM_AVATAR
User

nimfa

Мнения

10

Регистриран на

Пон Юни 02, 2008 7:02 pm

Мнениеот nimfa » Вто Юни 03, 2008 6:15 pm

Знаете ли,че ми е много трудно да говоря с него за тези неща ,а ми се струва,че на него тези разговори му дотягат.само веднъж говорихме,всъщност,но за мен това е недостатъчно. Защото изникват толкова много въпроси и теми,но интересно,как като се опитвам да започна някакъв разговор за това,той го отклонява или излиза от стаята.Разбирате ли,за него всъщност няма проблем и живота си продължава по старому ,а аз се терзая и измъчвам .Ей такива ми ти работи.Според него аз съм достатъчно зряла за да преодолея една изневяра,но истината за мен самата е,че това ме разруши и срина и не мога се събера.
RANDOM_AVATAR
User

avalanche

Мнения

196

Регистриран на

Сря Юли 26, 2006 4:36 pm

Мнениеот avalanche » Сря Юни 04, 2008 1:02 pm

Много голямо значение има това изневярата каква е. Ако е било чисто физическо привличане на твое място бих се опитала да го преглътна. Почти всички мъже са слонни да изневерят заради "химията", което аз лично не намирам за много сериозно. Все пак сте заедно много години, обичате се и се надявам, че не вярваш, че той ще ти е вечно верен. Такива неща се случват във всяко семейство. Важно да се създаде някакъв регламент.

Знам, че сигурно се чувстваш ужасно, защото си мислиш, че си недооценена или нещо такова. Сигурно се измъчваш от въпроси като "сега той къдее? Какво прави? Дали не е с някоя?" Опитай се да погледнеш през очите на един мъж. Трудно е да го разбереш, защото жените са доста по-различни в това отношение.

И настоявай да говорите. Бъди груба ако трябва. Ти имаш право да търсиш отговори на въпросите си. Няма да се измъчваш, защото видиш ли на него не му се говорело. Като не му се говори да не си е отварял утата да ти споделя. Най-лесно е да си признаеш, за да си изчистиш съвестта.

За анорексията не знам какво да ти кажа. Това е нещо много сериозно и опасно и задължително трябва да се консултираш със специалист!
RANDOM_AVATAR
User

nimfa

Мнения

10

Регистриран на

Пон Юни 02, 2008 7:02 pm

Мнениеот nimfa » Чет Юни 05, 2008 12:14 pm

говорихме,беше тежко на моменти непоносимо,после имаше известно облекчение.Мисля,че ще го преодолея,но ми трябва много време и много внимание,и най-вече любов.
RANDOM_AVATAR
User

avalanche

Мнения

196

Регистриран на

Сря Юли 26, 2006 4:36 pm

Мнениеот avalanche » Пет Юни 06, 2008 7:18 pm

Ако желаеш можеш да разкажеш.
Надявам се, че ще влизаш понякога да казваш как се развиват нещата при теб!
УСПЕХ!
RANDOM_AVATAR
User

nimfa

Мнения

10

Регистриран на

Пон Юни 02, 2008 7:02 pm

Мнениеот nimfa » Съб Юни 07, 2008 7:47 am

Благодаря ти за вниманието .Грозна история,като всички подобни.Връзката им е продължила около месец,срещали се вечер,после той я карал до тях(намразих колата и ми е неприятно да се возя в нея,оказа се,че и в нея го правили)Той прекъснал отношенията им,а тя искала сериозна връзка,не разбрах точно какво означава това.Да се разведе ли е искала.Тя не е семейна,оказа се,че съм я виждала 2-3 пъти,но изобщо не можах да се сетя как изглежда,просто не съм и обърнала никакво внимание.Сега се опитвам да не мисля за това и да заживея нормално и да се боря с гладуването си.Но като приема някаква храна,макар и минимално количество в главата ми веднага изникват сцени,които ме измъчват,представям си как са се забавлявали,а после той се е прибирал в къщи ......и тичам до банята и изхвърлям всичко,което съм изяла .Това е засега от мен,в омагьосан кръг се намирам.
RANDOM_AVATAR
User

avalanche

Мнения

196

Регистриран на

Сря Юли 26, 2006 4:36 pm

Мнениеот avalanche » Съб Юни 07, 2008 9:58 am

Мислиш ли, че ще се справиш сама? Няма ли да е по-добре да посетиш специалист? Той знае ли за проблема ти с храненето?
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

Мнения

1407

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Местоположение

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Съб Юни 07, 2008 10:30 am

Като разказваш за изневярата, че даже и в подробности, си личи, че това много те мъчи, и дори да казваш, че всичко си продължава по старому, връзката им е приключила и вие двамата се обичате още, явно болката все пак е много тежка и ти е доста трудно да я преглътнеш. :( :( Това разбира се е нормално, все пак сте заедно повече от 14 години, споделяли сте толкова неща, не може изведнъж да мине болката от измяната му. :x При всички положения ти си в разцвета на силите и младостта си, имаш дете, осъзнала си проблемите си и най-важното: искаш да ги преодолееш, това са достатъчни причини да дадеш всичко от себе си и да продължиш напред. ;) Моят съвет е да потърсиш специалист за анорексията, макар че щом досега си се опитвала да се справяш сама - може и сега сама да успееш, примерно заставяй се да се храниш редовно, дори да е по малко, и докато се храниш го прави с удоволствие и през това време не си мисли за картинката на мъжа ти и изневярата му. :roll: Опитвай се да си по-спокойна, намери си нещо, което те разтоварва (спорт, ако ще и просто бягане в парка; ароматни свещи, излизане с приятелки...), определено се застъпвам зад дадения ти по-рано съвет: ако ще и със сила, но да накараш мъжа ти да говорите, ама не така че да е болезнено, ами просто спокойно да му обясниш всичко, да му обясниш и че разчиташ на него, обичаш го, готова си да му простиш тази ужасна болка, но и той да се постарае да направи нещо, за да запазите семейството си. Все пак имате и дете и не е хубаво то да расте в среда с липса на любов, нали ;)
А със сестра ти не можете ли да се чувате по телефона? Жалко е, че тя е заминала, сигурно ти е била изключително близка, но го приеми като предизвикателство сега да се справиш сама и да разчиташ на силите си, определено си много силна жена! :) И когато можете се чувайте по телефона. Желая ти спокойствие, сила и успех!
Изображение
Аватар
User

mimz

Ранг

Психолог

Мнения

38

Регистриран на

Нед Мар 16, 2008 2:19 am

Местоположение

София

Мнениеот mimz » Съб Юни 07, 2008 1:45 pm

nimfa, докосна ме историята ти, иска ми се да те прегърна и да ти кажа, че всичко ще е наред. Помисли дали няма да се чувстваш по-добре ако отделиш малко време за работа със психолог - някой, с когото да поговориш спокойно и да изясниш притесненията си. Дори да се справяш със анорексията сама - тя е симптом на неправилно функциониращ психичен компонент, на който е добре да се обърне внимание.

Най важно е да знаеш, че ти не си виновна за тази "грозна история" и в теб има много живот, красота и любов. Животът ни поставя пред такива ситуации, че понякога забравяме любовта към себе си. Чустваме се виновни, отчаяни, слаби .. Но колкото и дълбоко да е скрита тази искра, докато сме живи ние носим любов, смисъл и красота в себе си, само трябва да намерим правилния път и да се обърнем към тях.

Пожелавам ти успех.
Всеки проблем, страх и негативен модел на поведение има първопричина, която може да се открие и освободи. Повече на http://hypnotherapy.alle.bg и http://kymsebesi.blogspot.com
RANDOM_AVATAR
User

nimfa

Мнения

10

Регистриран на

Пон Юни 02, 2008 7:02 pm

Мнениеот nimfa » Съб Юни 07, 2008 3:02 pm

Много сте мили.Аз спортувам , особено ако имам сили.Сутрин играя тае бо или ходя на фитнес,а вечер тичам.Преди година и половина отказах цигарите,сега пак пропуших,но знам,че е въпрос на време да ги спра пак.Да ви кажа,не искам да товаря сестра си,и без това и е трудно в чужбина.Но споделянето с вас и отговорите ви ме топлят.
Аватар
User

Teo

Мнения

633

Регистриран на

Чет Май 03, 2007 10:43 pm

Местоположение

Варна

Мнениеот Teo » Нед Юни 08, 2008 4:42 pm

Продайте колата и си купете нова, изхвърли всичко което ти напомня за тяхната връзка...
Прави к'вот трябва пък да става к'вот ще!!!
Трабант клуб Варна - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=185081
RANDOM_AVATAR
User

nimfa

Мнения

10

Регистриран на

Пон Юни 02, 2008 7:02 pm

Мнениеот nimfa » Вто Юни 10, 2008 10:16 pm

Не мога да продам колата,а най-много за изневярата ми напомня мъжа ми,когото не мога да изхвърля.Това звучи смешно,но всъщност е ужасно.Повярвах,че изпитанията ни се дават за да се провери силата ни.Днес дъщеря ми ме попита-"Какво ти става,мамо,защо си постоянно тъжна?"А аз си замълчах и реших от утре да се усмихвам поне на детето си.
Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron