На диета - Обща дискусия

Или как да изглеждаме добре.
Аватар
User

brazilka

Ранг

Moderator

1312

Чет Сеп 21, 2006 9:53 am

Мнениеот brazilka » Съб Авг 23, 2008 7:40 pm

от днес съм на така оплюваната Дюканова диета :lol:
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

1407

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Нед Авг 24, 2008 7:55 am

Цвети, ще ми кажеш ли според тази диета с какво трябва да се храниш и как? Не съм много запозната с нея :roll:
Аз от тези дни пак ще съм на диета също :lol: По-скоро ще се ограничавам в хапването и ще махна хляба и сладкото, и каквото още ми се стори по-калорично. И дано да вляза във форма :D
Изображение
Аватар
User

brazilka

Ранг

Moderator

1312

Чет Сеп 21, 2006 9:53 am

Мнениеот brazilka » Нед Авг 24, 2008 9:13 am

Mss. Smith написа:Цвети, ще ми кажеш ли според тази диета с какво трябва да се храниш и как? Не съм много запозната с нея :roll:
Аз от тези дни пак ще съм на диета също :lol: По-скоро ще се ограничавам в хапването и ще махна хляба и сладкото, и каквото още ми се стори по-калорично. И дано да вляза във форма :D

Състой се от няколко етапа. Първият ударен трае от 5 до 10 дни, в зависимост от кг, които имаш за сваляне. През първия етап се ядат само протеини. Пилешко бяло месо в неограничени количества, както и телешко, но постно. До 1 кг на ден млечни продукти - кисело мялко 0.1 %, обезмаслена извара, прясно мляко 0.1%. През втория етап се въвеждат и зеленчуците. Малко се притеснявам, защото по всички медии я оплюха, че ежедневната консумация на месо уврежда бъбреците и предизвиква подагра, може да ми се отслабят ноктите и да започне да капе косата. Решила съм, че ако не се почувствам добре ще я спра. Самият Дюкан не отрича вредното влияние на месото, но казва, че може да се компенсира с пиенето на много вода и така няма опасност да се увредят бъбреците. Мисля да си купя Мерц за косата и ноктите.

Тук има много инфо за така популярната диета напоследък :arrow: http://dukanskirecepti.wordpress.com/

Имам и книгата в pdf формат, ако искаш мога да ти я пратя. Знам, че не ядеш месо, но можеш да го замениш с млечни.
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

1407

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Нед Авг 24, 2008 5:59 pm

Аха, благодаря за разяснението :)
Ама на мен нещо не ми се нрави тази диета :roll: То коя ли ми се нрави де - аз съм си такава, че не обичам някой/нещо да ми казва какво да ям, когато си знам, че съм на диета просто сама си избирам хранене по хранене какво и кога да ям, съобразявам се с това, което ми се яде на момента и гледам просто да е в малки количества и не много калорийно. Това си е моят режим :) Просто ми беше интересно, защото наистина е много известна, но досега не знаех точно какво представлява. А колко време продължава? Ти колко дни ще я правиш? И освен месо, млечни и после зеленчуци - нищо друго не се яде, така ли?
Изображение
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Мнениеот Galka » Нед Сеп 07, 2008 9:36 pm

7ми ден без хляб :) Нещо адски трудно за мен, защото притрепервам само като усетя аромата на топъл хляб :oops:
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
RANDOM_AVATAR
User

Роси

157

Нед Авг 10, 2008 8:49 pm

Мнениеот Роси » Чет Окт 09, 2008 8:08 pm

от днес съм на бананова диета- ям всичко без банани :lol: :lol: :lol:
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Нед Дек 14, 2008 7:26 pm

От утре започвам нещо, което не мога да нарека диета, защото не е с цел отслабване, а изчистване. Мисля в продължение на 4-5 дни да хапвам само плодове, зеленчуци, да пия чай и въобще да мина на някакви такива леки храни. Просто усещам, че организмът ми го иска. А и след това започва едно голямо ядене и ми се ще да съм се разтоварила преди това от всичко вредно.
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

1407

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Нед Дек 14, 2008 7:48 pm

Гале, идеята ти е много добра, поздравявам те за решението ти! Сподели после как се чувстваш след тези прочистващи дни :)

И на мен ми се иска да почна нещо такова, обаче ми е много трудно в момента... Мислих си вчера да го карам само на чай и ябълки, че нали уж събота - няма училище, няма уроци... Добре де, ама пък след като нямам никъде да ходя използвам деня да си наваксам с ученето и да уча каквото ми се е събрало... Я да напиша едно есе - минават два часа, умственият труд ме изморява - огладнявам... айде и коментара да напиша - вече ставам нервна, защото стоя само върху бюрото и над листите и с химикала - айде огладнявам, щото се изнервих, изморих и т.н.... просто не се получи с "прочистването" ми :(

Ще се опитам някой ден от зимната ваканция да го направя обаче :) Ама да съм по-свободна, че да не стане както вчера :) А определено имам нужда - не само от прочистване, ами и от отслабване :oops: Хич не се контролирам и ограничавам, тази година съм качила 2-3 кг, това е ужасно :x А и бал ме чака след няколко месеца само... :roll:
Изображение
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Нед Дек 14, 2008 8:01 pm

Ще споделя задължително. Ами и аз не можех преди защото с тази работа бях непрестанно гладна. А сега целия този месец не съм на работа и реших че ще е чудесно да опитам.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Вто Яну 13, 2009 2:55 pm

Искам да споделя какво се случи с мен. Доста дълго време не съм на работа, навън е студено... не ми се излиза много, съответно начинът ми на живот стана малко по застоял. Гледайки да прекарам повече време на топло под завивките, което не е похвално, но като си се знам колко съм зиморничава е нещо нормално. наближиха празниците, натрупаха ми се твърде много дни в които не се ставаше от масата и качих няколко килограма. Бях стигнала 58... за мен това е някакъв ужас... при положение, че се чувствам добре когато съм 50-51...

Реших си проблема :) От известно време намалих страшно много хляба. Това не само за ден-два както преди. Ами... за доста дълъг период от време. най-хубавото е, че вече не чувствам желание да взема 3-4 филии и да си ги хапна (много обичам хляб по-принцип). Сега ям по 1-2 филийки на ден, като не се храня по малко като количество. Започнах отново редовно да правя гимнастика - веднъж или 2 пъти дневно според свободното време. Това си го обещах с настъпването на новата година.

И ето го и резултата :arrow: кантарът вече не показва 58, а 54. Чувствам се прекрасно, чувствам се свежа.

Marcus Porcius Cato
Аватар
User

psihea_veronika

14

Пон Яну 12, 2009 10:23 pm

Варна

Мнениеот psihea_veronika » Вто Яну 13, 2009 4:41 pm

Днес много се разписах тука, ама айде и аз да споделя как отслабваме с мъжа ми.
Преди около 2 години заляха новините с един шишко който свалил мисля около 60 кг. за един месец. Разрових се аз да разбера как е станало това, и така открих треньора му по йога- Гарабитов. Но не, не си мислете, че се отслабва с йога. :P Гарабитов ни изпрати един палмово кленов сироп,който трябваше да пием 10 дни. Казва се Мадалбал. За 10 дни аз свалих 7 килограма, а съпруга ми 11. Но това естествено е за почитателите на екстремното сваляне на килограми.Прави се веднъж в годината.
Аватар
User

hissi

1974

Сря Сеп 06, 2006 11:27 am

Благоевград

Мнениеот hissi » Пон Фев 02, 2009 5:54 pm

От днес съм на диета "Скарсдейл", но освен това днес тичахме в парка, и правих вече два пъти упражнения, като преди да си легна ще правя още веднъж 30 мин и утре пак тичане :D Отдавна трябваше да започна с този режим, защото доста съм се поотпуснала :oops:
"Научи се да подбираш мислите си така, както подбираш дрехите си. Това е сила, която се развива. Ако успееш да владееш ума си, само така ще контролираш и живота си."
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Сря Фев 04, 2009 6:01 pm

как върви диетата и спортуването? ;)
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

hissi

1974

Сря Сеп 06, 2006 11:27 am

Благоевград

Мнениеот hissi » Сря Фев 04, 2009 6:16 pm

Очудващо за мен, спазвам я :lol: :lol: :lol: :oops: Вече усещам разликата, коремчето се е свило, мускулите са маааалко по-стегнати, а милото каза, че "любовните дръжки" са се посъбрали :lol: Още ме боли от мускулната треска, може би в петък пак ще тичаме, но си правя упражненията редовно и забелязвам, че гърбът ми ме боли по-малко :D , а килограмите мога да ги видя едва другата седмица като отида на бившото ми работно място, защото там има кантар :lol:
Но съм доволна как върви засега, този път имам огрооооооомен стимул пак да стана онова стегнато същество, каквото бях в края на август :wink:
"Научи се да подбираш мислите си така, както подбираш дрехите си. Това е сила, която се развива. Ако успееш да владееш ума си, само така ще контролираш и живота си."
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Пет Фев 06, 2009 5:43 pm

Какви упражнения правиш? Аз тия работи с упражненията отдавна ти ги говоря, но мен не послуша тогава :)
Marcus Porcius Cato
ПредишнаСледваща