А какво да правим ние кльощавелките?
8 мнения
• Страница 1 от 1
А какво да правим ние кльощавелките?
Сега сигурно някои ще кажат "блазе ти", а други само ще се изсмеят, ама аз да си попитам. Какво да правя бе, хора? Всички искат да отслабнат, а пък аз се стремя към обратното. Не съм анорексичка или друго подобно. Храня се добре, дори прекалено добре в някои дни. Но, каквото и да правя, все отслабвам или, в най-добрия случай, си стоя на същите килограми. Повярвайте ми, не е по-малко неприятно (отколкото да си дебела), ако си слаба до такава степен, че дори вятърът ти пречи да ходиш в права линия. В последните 1-2 години качих няколко кила и сега съм 47 кг, но за моите 170 см това не е най-добрият резултат. Дрехите сега не ми седят като на закачалка. Изглеждам еднакво добре и в къси и в дълги поли, в прилепнали дънки и т.н. Но не ми е приятно да ми се смеят, че залитам при най-малкия вятър и че не мога да си стоя на краката, когато вдигна нещо по-тежко.
Знам, че има и други жени/момичета с моя проблем и вярвам, че те също си задават тези въпроси. Затова се надявам темата ми да не подразни никого.
Извинявам се, ако има подобна тема, а аз не съм я видяла. Може да преместите моята, ако прецените.
Знам, че има и други жени/момичета с моя проблем и вярвам, че те също си задават тези въпроси. Затова се надявам темата ми да не подразни никого.
Извинявам се, ако има подобна тема, а аз не съм я видяла. Може да преместите моята, ако прецените.
Не съм с такъв проблем, но те разбирам прекрасно, защото повечето ми приятелки са с твоя проблем. Даже ти пак си добре в съотношение ръст/тегло, защото две от тях са на 170 съответно на 42 и 43 кг. Знам колко трудно си намират подходящи дрехи и колко често им прилошава. Много се радвам, че си успяла да качиш и вече се чувстваш добре. Пожелавам ти да задържиш постигнатото. Ще споделиш ли как успя да качиш
Аз също те разбирам, нямам такъв проблем де (аз съм от тези, които все искат да свалят 3-4 кг), но мисля, че наистина гледката на анорексично (дори да няма тази болест) слабо момиче, не е много приятна.
Защо не отидеш при диетолог, за да ти каже как можеш да качиш още? Или се храни пак по-често и по-малко, ама по-тестени и сладки неща, нещо, от което се качва маса.. повече въглехидрати А ти в последните 1-2 години как качи, спомняш ли си какво прави през това време - какво яде? Ако си намерила някоя храна, която ти помага да качваш - може да си ядеш от нея всеки ден и така ще стане
Желая ти успех и най-вече да бъдеш здрава!! Всичко друго лека-полека ще се нареди
Защо не отидеш при диетолог, за да ти каже как можеш да качиш още? Или се храни пак по-често и по-малко, ама по-тестени и сладки неща, нещо, от което се качва маса.. повече въглехидрати А ти в последните 1-2 години как качи, спомняш ли си какво прави през това време - какво яде? Ако си намерила някоя храна, която ти помага да качваш - може да си ядеш от нея всеки ден и така ще стане
Желая ти успех и най-вече да бъдеш здрава!! Всичко друго лека-полека ще се нареди
Имам абсолютно същия проблем. 159 висока обаче 45 кг.... А колко подигравки съм отнесла...шефа ми ми вика "Ще ти подаря пътна карта на ветровете".... хахах чак ме досмеша много е кофти да си прекалено слаб и да не можеш и 1кг да качиш.... Никога не съм се ограничавал от храна, никога не съм пазила диети, никога не съм яла без хляб ( и то поне 3/4 филиики) ,но и никога не съм напълнявала Бленувам вече да стана поне 47кг...е да ама не, сега и от антидепресантите свалих още почти килограм.... това не е истина....А за дрехи колко са ми се подигравали "Иди на щанда за детски дънки", "най-големия номер от детските модели ще ви стане"...."толкова сте слаба че направо ще изчезнете" ... "слабаджак" (така ми вика колежка която много обичам именно защото е доста пухкавка)... още много определения имам ама не ги помня всичките....Твърдят че с много сън и добра храна се пълнее,обаче аз явно съм дефектна,защото спя като мечка през зимата всеки ден и ям като "попско дете на задушница" и резултат няма ....
та ако някой може да помогне с едно килце, моля ви не се срамувайте...приемаме всякакви килца от всякакви хора
та ако някой може да помогне с едно килце, моля ви не се срамувайте...приемаме всякакви килца от всякакви хора
Аз пък такива харесвам
Прави к'вот трябва пък да става к'вот ще!!!
Трабант клуб Варна - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=185081
Трабант клуб Варна - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=185081
brazilka написа: Ще споделиш ли как успя да качиш
Честно казано, не разбрах какво точно направих, за да кача малко килца. Помня само, че ми писна постоянно да се тъпча с хляб, за да напълнея, започнах дори да мразя хляба. В един момент спрях да ям хляб. Хранех се с всичко, което ми е вкусно, без да подбирам нарочно по-калорични храни - реших, че няма да се тормозя повече психически, като подбирам храната си, щтом и без това не успявам да напълнея. Опитах се да се харесвам такава, каквато съм. Повиши ми се самочувствието... Не знам дали това имаше нещо общо с напълняването ми. Но то е единствената промяна в навиците ми, която съпътстваше процеса на напълняване при мен.
Но дори това да е причината, защо вече не действа? Близките ми казват, че така съм идеална, но колегите и някои приятели все още ме смятат за кльощава. Хората на улицата ми се подиграват понякога, когато се разминем. В магазините за дрехи някои продавачки коментират злобно, други само гледат лошо. Умирам от срам, когато не мога да направя и една крачка при малко по-силен вятър, а минувачите ме заглеждат с неприятен поглед.
Тео, без мъже като теб, ние клечките сме загубени. Благодаря ти за подкрепата от името на всички ни.
Според мен точно тази промяна на хранителните ти навици е дала отражение. Една приятелка успя да качи колограми, благодарение на една книга. Аз също съм я чела. Книгата е за лечебния глад на Пол Брег (Лидия Ковачева, съответно и д-р Емилова са негови последователи). Той споделя, че сестра му е била много кльощава, толкова много, че дори през лятото е ходила с поло и един куп дрехи, за да не й личи. Майка им я е тъпчела с вредна храна, защото си е мислила, че така ще напълнее, но вместо това се е влошавала и е придобила куп болести. Когато е минала на диета, а след това и лечебен глад е успяла да напълнее и да задържи. Логиката според мен в случая е желязна. и в двата случая при пълнеене и не възможност за такова се дължи на проблеми с метаболизма. Когато му се подава подходящата здравословна храна той започва да работи. Всички съвети за напълняване, които съм чела са били на принципа на диета за отслабване само, че без ограничение в калориите и количеството поета храна. Защо не пробваш с разделно хранене. Има една много хубава книга "Сила за живот" в 3 части е.
8 мнения
• Страница 1 от 1