А какво да правим ние кльощавелките?

Или как да изглеждаме добре.
Аватар
User

meysy

112

Сря Юли 09, 2008 1:26 pm

София

А какво да правим ние кльощавелките?

Мнениеот meysy » Чет Авг 07, 2008 1:50 pm

Сега сигурно някои ще кажат "блазе ти", а други само ще се изсмеят, ама аз да си попитам. Какво да правя бе, хора? Всички искат да отслабнат, а пък аз се стремя към обратното. Не съм анорексичка или друго подобно. Храня се добре, дори прекалено добре в някои дни. :oops: Но, каквото и да правя, все отслабвам или, в най-добрия случай, си стоя на същите килограми. Повярвайте ми, не е по-малко неприятно (отколкото да си дебела), ако си слаба до такава степен, че дори вятърът ти пречи да ходиш в права линия. :oops: В последните 1-2 години качих няколко кила и сега съм 47 кг, но за моите 170 см това не е най-добрият резултат. Дрехите сега не ми седят като на закачалка. Изглеждам еднакво добре и в къси и в дълги поли, в прилепнали дънки и т.н. Но не ми е приятно да ми се смеят, че залитам при най-малкия вятър и че не мога да си стоя на краката, когато вдигна нещо по-тежко.
Знам, че има и други жени/момичета с моя проблем и вярвам, че те също си задават тези въпроси. Затова се надявам темата ми да не подразни никого.
Извинявам се, ако има подобна тема, а аз не съм я видяла. Може да преместите моята, ако прецените.
Аватар
User

brazilka

Ранг

Moderator

1312

Чет Сеп 21, 2006 9:53 am

Мнениеот brazilka » Чет Авг 07, 2008 6:48 pm

Не съм с такъв проблем, но те разбирам прекрасно, защото повечето ми приятелки са с твоя проблем. Даже ти пак си добре в съотношение ръст/тегло, защото две от тях са на 170 съответно на 42 и 43 кг. Знам колко трудно си намират подходящи дрехи и колко често им прилошава. Много се радвам, че си успяла да качиш и вече се чувстваш добре. Пожелавам ти да задържиш постигнатото. Ще споделиш ли как успя да качиш :D
Аватар
User

sabotage

2

Сря Авг 06, 2008 3:16 pm

Мнениеот sabotage » Чет Авг 07, 2008 11:04 pm

McDonalds and beer :D
Изображение
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

1407

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Пет Авг 08, 2008 8:45 am

Аз също те разбирам, нямам такъв проблем де (аз съм от тези, които все искат да свалят 3-4 кг), но мисля, че наистина гледката на анорексично (дори да няма тази болест) слабо момиче, не е много приятна. :roll:
Защо не отидеш при диетолог, за да ти каже как можеш да качиш още? Или се храни пак по-често и по-малко, ама по-тестени и сладки неща, нещо, от което се качва маса.. повече въглехидрати :) А ти в последните 1-2 години как качи, спомняш ли си какво прави през това време - какво яде? Ако си намерила някоя храна, която ти помага да качваш - може да си ядеш от нея всеки ден и така ще стане :)
Желая ти успех и най-вече да бъдеш здрава!! Всичко друго лека-полека ще се нареди :)
Изображение
Аватар
User

Gabinka

521

Пет Юли 14, 2006 10:12 am

София

Мнениеот Gabinka » Пет Авг 08, 2008 9:17 am

Имам абсолютно същия проблем. 159 висока обаче 45 кг.... А колко подигравки съм отнесла...шефа ми ми вика "Ще ти подаря пътна карта на ветровете".... :) хахах чак ме досмеша :) много е кофти да си прекалено слаб и да не можеш и 1кг да качиш....:( Никога не съм се ограничавал от храна, никога не съм пазила диети, никога не съм яла без хляб ( и то поне 3/4 филиики) :oops: ,но и никога не съм напълнявала :cry: :cry: Бленувам вече да стана поне 47кг...е да ама не, сега и от антидепресантите свалих още почти килограм.... :cry: :cry: :cry: :cry: това не е истина....А за дрехи колко са ми се подигравали "Иди на щанда за детски дънки", "най-големия номер от детските модели ще ви стане"...."толкова сте слаба че направо ще изчезнете" ... "слабаджак" (така ми вика колежка която много обичам :) именно защото е доста пухкавка)... още много определения имам ама не ги помня всичките....Твърдят че с много сън и добра храна се пълнее,обаче аз явно съм дефектна,защото спя като мечка през зимата всеки ден и ям като "попско дете на задушница" и резултат няма ....
та ако някой може да помогне с едно килце, моля ви не се срамувайте...приемаме всякакви килца от всякакви хора ;)
Аватар
User

Teo

633

Чет Май 03, 2007 10:43 pm

Варна

Мнениеот Teo » Пет Авг 08, 2008 11:03 am

Аз пък такива харесвам :roll: :oops:
Прави к'вот трябва пък да става к'вот ще!!!
Трабант клуб Варна - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=185081
Аватар
User

meysy

112

Сря Юли 09, 2008 1:26 pm

София

Мнениеот meysy » Съб Авг 09, 2008 1:12 pm

brazilka написа: Ще споделиш ли как успя да качиш :D

Честно казано, не разбрах какво точно направих, за да кача малко килца. Помня само, че ми писна постоянно да се тъпча с хляб, за да напълнея, започнах дори да мразя хляба. В един момент спрях да ям хляб. Хранех се с всичко, което ми е вкусно, без да подбирам нарочно по-калорични храни - реших, че няма да се тормозя повече психически, като подбирам храната си, щтом и без това не успявам да напълнея. Опитах се да се харесвам такава, каквато съм. Повиши ми се самочувствието... :roll: Не знам дали това имаше нещо общо с напълняването ми. Но то е единствената промяна в навиците ми, която съпътстваше процеса на напълняване при мен.
Но дори това да е причината, защо вече не действа? :( Близките ми казват, че така съм идеална, но колегите и някои приятели все още ме смятат за кльощава. Хората на улицата ми се подиграват понякога, когато се разминем. В магазините за дрехи някои продавачки коментират злобно, други само гледат лошо. Умирам от срам, когато не мога да направя и една крачка при малко по-силен вятър, а минувачите ме заглеждат с неприятен поглед.

Тео, без мъже като теб, ние клечките сме загубени. Благодаря ти за подкрепата от името на всички ни.
:wink:
Аватар
User

brazilka

Ранг

Moderator

1312

Чет Сеп 21, 2006 9:53 am

Мнениеот brazilka » Съб Авг 09, 2008 2:17 pm

Според мен точно тази промяна на хранителните ти навици е дала отражение. Една приятелка успя да качи колограми, благодарение на една книга. Аз също съм я чела. Книгата е за лечебния глад на Пол Брег (Лидия Ковачева, съответно и д-р Емилова са негови последователи). Той споделя, че сестра му е била много кльощава, толкова много, че дори през лятото е ходила с поло и един куп дрехи, за да не й личи. Майка им я е тъпчела с вредна храна, защото си е мислила, че така ще напълнее, но вместо това се е влошавала и е придобила куп болести. Когато е минала на диета, а след това и лечебен глад е успяла да напълнее и да задържи. Логиката според мен в случая е желязна. и в двата случая при пълнеене и не възможност за такова се дължи на проблеми с метаболизма. Когато му се подава подходящата здравословна храна той започва да работи. Всички съвети за напълняване, които съм чела са били на принципа на диета за отслабване само, че без ограничение в калориите и количеството поета храна. Защо не пробваш с разделно хранене. Има една много хубава книга "Сила за живот" в 3 части е.