Невидими спътници

Или как да изглеждаме добре.
RANDOM_AVATAR
User

apostol

Мнения

40

Регистриран на

Съб Мар 03, 2007 5:36 am

Местоположение

София

Невидими спътници

Мнениеот apostol » Нед Юни 28, 2009 4:30 am

МАЗНИНИТЕ- ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ?


Години наред се изтъкваше важността на нискомаслените храни за поддържането на сърдечно-съдовата система. Никак не е чудно, че днес, когато хората чуят думата "мазнини”, те веднага си представят нещо нездравословно.
Въпреки това много съвременни проучвания в областта на диетологията показват, че някои мазнини могат да бъдат изключително полезни. Ярък пример за това са ненаситените мазнини от растителен произход, които влияят благоприятно върху сърдечно-съдовата система, и затова следва да бъдат част от всеки хранителен режим. На това място възниква съвсем основателният въпрос: кои храни съдържат тези мазнини?

Използването на зехтин при приготвянето на ястия и салати, консумацията на мазни риби и приемът на ленено семе са само част от вариантите за набавяне на тези необходими за нас есенциални мазнини.
За разлика от тях, наситените мазнини и трансмазнините най-често въздействат неблагоприятно на сърдечно-съдовата система. Източници на такива мазнини са най-вече животински продукти. Най- големи количества от тях се съдържат в месото и високомаслени млечни продукти. За отбелязване е и фактът, че трансмазнините се образуват най-вече по време на термичната обработка на хранителните суровини.

Много производители прибавят водород към растителните мазнини, за да подобрят техния вкус и устойчивост. По този начин се приготвят много продукти като чипс, бисквити, торти, маргарин и повечето пържени храни.
Експертите препоръчват да се избягват или да бъдат ограничени до минимум храните с наситени мазнини и трансмазнини. Трябва да се консумират само млечни продукти с ниско съдържание на мазнини. Трябва също така да се намали количеството на червеното месо и да се избягват храни като маргарин, пържените продукти и чипс. По този начин не само вашето сърце ще се почувства по- добре. Крайно вероятно е и да свалите някой и друг излишен килограм.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
****************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron