Отслабвайте с...вода

Или как да изглеждаме добре.
RANDOM_AVATAR
User

apostol

40

Съб Мар 03, 2007 5:36 am

София

Отслабвайте с...вода

Мнениеот apostol » Нед Апр 29, 2007 6:02 am

ВОДА, ВОДА И ПАК ВОДА

Нашето тяло е изградено до 75 % от вода. Затова източната медицина ни учи, че ние катадневно трябва да поемаме доста големи количества вода. На 20 кг. живо тегло по един литър вода- това е източната представа за здравословен живот.
Да продължим в този дух… За да отслабне човек, той трябвало да пие още повече вода. Има си и обяснение за това.
Най-важната роля на черния дроб е превръщането на складираните мазнини в енергия. С това функцията му обаче не се изчерпва.
Понякога му се налага да поема и част от работата на бъбреците, когато те са лишени от вода. По този начин черният ни дроб поема допълнителни задачи, а това, разбира се, намалява неговата „работоспособност”. Той вече не е в състояние да преработва мазнините толкова бързо, колкото би го правил, ако бъбреците функционираха нормално.
Лишите ли организма си от вода, вие проявявате не само небрежност към черния си дроб, но сами създавате условия за натрупване на мазнини, защото намалявате ефективността на работата му за превръщането им в енергия.
Ако сте разбрали как водата помага в процеса на изгаряне на мазнините, сигурно вече си задавате следващия въпрос: Колко вода да пиете?
Споменах вече какво е становището на източната медицина. Какво мислят по въпроса нашенските лекари?...
Въпреки че специализираните изследвания за нуждата от течности на хора, които водят заседнал или физически-активен начин на живот, са доста оскъдни, Journal of the American Dietetics Association дава едно доста ясно правило. Обобщено, то е следното: на мъжа, водещ заседнал начин на живот, са необходими средно 12 чаши течности дневно, а на жените – 9. Така се осигуряват оптимални условия за работа на черния дроб. Най-добре е тези течности да се набавят от безалкохолни напитки, супи и храна.
По правило с храната си набавяме 4 чаши течност дневно, 1 чаша идва от метаболизма, а останалото количество се набавя от приемането на течности.
За физически активните хора, количеството на приеманите ежедневно течности трябва да бъде по-голямо и зависи от степента на тяхното изразходване.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
Аватар
User

summer_f_

18

Чет Юли 27, 2006 11:23 pm

Мнениеот summer_f_ » Нед Юли 08, 2007 11:57 pm

ммм много полезна информация :D
Аз пия мнооооого вода, и мисля, че действително има някакъв ефект.. Ако не друго, поне поттиска апетита малко :wink:
VsI4kO Svyr6Va DObrE!Ako Ne6tO svYr6i Zlе,TO proSto Ne e Svyr6Ilo!

За да бъдеш щастлив в любовта не трябва да бъдеш сляп, но трябва от време на време да си затваряш очите. М. Ашар
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

1407

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Пон Юли 09, 2007 9:00 am

Открай време си знам, че пиенето на много вода няма недостатъци :P Затова и от около 6-7 години всеки Божи ден изпивам поне по 2 л вода 8) А за потискането на апетита не мога да кажа - поне при мен не го потиска :roll: :wink: Но пък е много полезна, и впрочем веднъж майка ми като ме гледа на ехографа и каза, че имам прекрасни бъбреци, като на бебе, и точно пиенето на много вода ми помага, за да нямам камъни там и да са толкова добре! :D
Изображение
Аватар
User

guergo

105

Вто Яну 16, 2007 7:32 pm

София

Мнениеот guergo » Пон Юли 09, 2007 11:41 am

Mss. Smith написа:Открай време си знам, че пиенето на много вода няма недостатъци :P Затова и от около 6-7 години всеки Божи ден изпивам поне по 2 л вода 8) А за потискането на апетита не мога да кажа - поне при мен не го потиска :roll: :wink: Но пък е много полезна, и впрочем веднъж майка ми като ме гледа на ехографа и каза, че имам прекрасни бъбреци, като на бебе, и точно пиенето на много вода ми помага, за да нямам камъни там и да са толкова добре! :D

Не трябва да се прекалява с водата. Не е полезно. натоварва се отделителната система и дори тогава ако се прекалява с употребата на вода, се получава т.н. водно отрявяне - мозъчните (а и всички останали клетки) се подуват. Водното отравяне е свързано с главоболие и особено през лятото в никакъв случай не пркалявайте с водата. Всико с мярка. Жаден ли си пий. Гладен ли си - яж! Това е правилния начин на живот и никакви диети няма да ви помогнат иначе.
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Мнениеот Galka » Пон Юли 09, 2007 11:44 am

И все пак вода трябва да се пие поне 2 литра на ден.
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

guergo

105

София

Мнениеот guergo » Пон Юли 09, 2007 11:50 am

Galka написа:И все пак вода трябва да се пие поне 2 литра на ден.

2 литра на ден си е много вода от където и да го погледнеш. Особено за 50 килограмов човек, каквито сте повечето жени. трябва да пиеш колкото ти се пие. Освен това човек поема и други течности освен водата.
Ако я намалиш на половина, вече ще е нормално. :wink:
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Мнениеот Galka » Пон Юли 09, 2007 11:54 am

Не ми се спори... аз казвам каква е истината. Няма значение, че се поемат други течности, водата трябва да е минимум 2 литра. Аз съм 50 кила и не ми пречи да изпия 2 литра. Попитай личният си лекар :lol: Моя това ми казва, че водата е изключително важна и независимо от другите течности 2 литра трябва да се изпиват. Ако е вече в супер огромни количества не твърдя, че е полезно, напротив... затормозява се сърцето. Но в тези количества си е нормално. Поне аз така знам.
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

1407

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Пон Юли 09, 2007 12:00 pm

Как 2 литра са много :shock: Това си е нормалното количество на ден, и си е много полезно, даже 3 също е в рамките на нормалното!!! Казвам го със 100 % сигурност, защото лекар си имам вкъщи 8) Пък и аз самата съм жив пример, че 2-3 л на ден са прекрасно количество вода! :D :D
Веднуж бях изпила за 1 ден почти 10 л вода :shock: Тогава ми стана лошо, ама защото ми хрумна да направя експеримент със себе си, никога няма да го повторя, това вече си е прекаляване. :wink:
Изображение
Аватар
User

guergo

105

София

Мнениеот guergo » Пон Юли 09, 2007 1:51 pm

Тежа 100 килограма, плюс минус 5 килограма в зависимост от моментното ми състояние. И не пия повече от една чаша вода на месец, даже чиста вода много рядко пия въобще. Пия безалкохолно, сокове, мляко и други течности. Вода не ми се пие. Не пия. Ям каквото ми се яде. Чувствам се перфектно. Прадядо ми доживя до 95 години и той вода не пиеше въобще. Не обичаше вода, пиеше вино. По една кана (около 700 грама) сутрин, обед и вечер. Закусваше със скара най - редовно. Е аз не пия алкохол, но и вода не пия. Много обичам компот. И вода не обичам. И не пия. И смятам да живея 120 години така. Пък да става каквото ще. И аз обичам вино, когато е гъсто, силно и сладко. Напивам се тогава от половин чаша и отивам да спя. Но пия само такова вино, концентрат от стафиди, когато има. Когато няма, не пия. Но много обичам такова. Понякога когато престои и се газира. като шампанско, само че е червено. Тогава го обичам още повече. Захар във виното не слагам. Правим го от стафиди от миналогодишно грозде и гроздов сок от тази година. Втасва бавно около 3 месеца заради високата захарност. Но е страшен елексир. Дава сила. И ако не се контролираш, те кара да буйстваш ако прекалиш. :twisted:
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

1407

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Пон Юли 09, 2007 7:04 pm

Моят дядо е умрял на 104, и то защото го е ухапала отровна змия, и е пиел много вода през целия си живот 8) :twisted: :D

P.S. Не го казвам да споря. Спирам дотук, но си е верно. Ми всеки си знае режима, прави това, което те прави щастлив!
Изображение
RANDOM_AVATAR
User

apostol

40

Съб Мар 03, 2007 5:36 am

София

Моя дядо, твоят дядо...

Мнениеот apostol » Вто Юли 10, 2007 4:17 pm

Моят и твоят дядо са ЧАСТНИ СЛУЧАИ!

Правилото на източната медицина (която е на 5000 години) е следното:
на 20 кг. живо тегло- един литър вода.

Толкоз!

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
Аватар
User

MAD_DOGS

Ранг

Психолог

316

Вто Авг 01, 2006 5:43 pm

ВАРНА

Мнениеот MAD_DOGS » Вто Юли 10, 2007 5:32 pm

По голяма глупост от тази небях чувал! :shock:
Значи трябва да се наливам с 5 литра вода на ден?!?!?! че аз да не съм хипопотам.
Правилото е както каза галя 2 литра на ден и това важи само за дните с висока температура и никои не е казал че си длъжен да се насилиш да я изпиеш.
Колкото до отслабването с вода имаше слух че една чаша вода 200мл. преди хранене ще намали апетита до известна степен. Може и да е вярно може и да не е . Краино време е екогато казваме че нещо е така или не е така да се сещаме че винаги трябва да се съобразяваме с Гаусовото разпределение. Които знае какво е това добре които незнае да си направи справко ако го мързи ли се мисли за твърди велик ... маина та му.
ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ ТОЗИ КОИТО СТРЕЛЯ ПРЪВ.
Аватар
User

brazilka

Ранг

Moderator

1312

Чет Сеп 21, 2006 9:53 am

Мнениеот brazilka » Вто Юли 10, 2007 9:28 pm

:roll: аз пък пия само вода и не поради диетични причини, ами понеже нищо друго не обичам...зимата се наливам със зелен чай...мразя газирано...въобще не може да ми утоли жаждата, а ако се узлъжа да пийна след това трябва да изпия още толкова вода... :shock: готовите сокове са ми изкуствени и с промит вкус или пък са ми като нектар :roll: Трябва да си призная, че понякога направо се подувам от водата :lol: преди няколко дни без да искам засякох, че съм изпила 5 литра вода :shock: Лятото пия вода докато не се подуя като жаба :lol: Зимата пия много по - малко :oops:

Според мен има значение течностите, които се поемат...Независимо дали е вода или не...Ако си изчисите безалкохолните, кафета и т.н. ше видите че пиете по няколко литра на ден и за това ви е странно за 2 и повече литра вода, понеже тя ви ива като допълнителна течност
Аватар
User

P^i^c^a^s^s^o^

135

Чет Юли 27, 2006 7:52 pm

Мнениеот P^i^c^a^s^s^o^ » Сря Юли 11, 2007 8:30 pm

и подТочка Б/ като цяло първият пост на темата ( тоест цитата ) е на АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ :lol: ( гу еба ).А името на темата
Код за потвърждение: Избери целия код
Отслабвайте с...вода
е неправилно използвано с текста в поста и нататък.
Факта само който спомена MAD_DOGS е медицинска и биологична истина че 200мл преди храна намялат апетита.
Кои са най-големите и живеещите най-дълго животни на планетата.( преди и сега ) :wink: И ние сме животни одговора е същият и за нас.
А по темата нямам лично мнение и никак не ме късае :P познавам си метаболозма и се чудя на хора които не се грижат ни най-малко за тялотоси.И казват охххх немога да отслабна или надебелея O_o
А/2/ количеството вода което се поема на ден е без никакво значение ако ядете неща които не трябват.Сещате се че видата е разтворител и от химията се сещата какво става като се събере киселина и основа ... неутрализират се ;)
Сешш се .... 9-ти клас....
Galka този път не казваш истината :P
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

1407

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Сря Юли 11, 2007 9:59 pm

brazilka, и аз най-вече вода пия :D И съм се подувала от вода, и доста често се случва през лятото :oops: :lol: Много е кофти обаче като ще пътувам - тя нали по-бавно стига до пикочния мехур, за разлика от кафето например, и като пия много вода даже след 3 часа ако съм на път трябва да спираме колата да пишкам, при което само ми бибипкат другите коли, голям срам :roll: :lol:
Но съм си свикнала и я обичам! И мразя газирано, като теб, не съм пила от 5 години :D Напоследък много харесвам Cool C на Куинс, много е хубаво, зелена ябълка примерно :wink: :P И удрям по 2 бутилки на ден от него, което си е 4 литра, отделнo и вода пия - ехееее, като жаба съм :roll: :lol: :wink:
Изображение
Следваща