Целулит

Или как да изглеждаме добре.
Аватар
User

CuCuToOo

Ранг

Moderator

1218

Чет Юли 13, 2006 2:13 pm

Варна

Целулит

Мнениеот CuCuToOo » Нед Юни 10, 2007 8:54 am

мм в последно време доста зачекнахме темата за целулита :) предлагам тука всеки да сподели как се бори с него, ако използва кремови, какви? отзиви от тях и такива подобни неща :)
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Мнениеот Galka » Нед Юни 10, 2007 9:57 am

Айде аз ще направя сефтето.
По принцип всяка година имам различно количество целулит... Най-често успявам да се преборя временно с него. Но зимата все пак начина на живот е по-застоял... и отново натрупвам малко.
Тази година е малко повечко, но ще се боря с него, дано успея да го махна.
Не съм ползвала досега скъпи мазила, а съм си доволна и от по евтини. Смятам, че не е нужно да струва "майка си и баща си" както се казва за да даде ефект. Борбата с целулита не е само до едното кремче.
Ползвала съм на Мис Меджик няколко години. Бях много приятно изненадана от него. Към 2 лева е :shock: , а през годините които го ползвах го премахнах напълно (не съм го виждала скоро по магазините). С Гинко Билоба и кофеин е. Мирише много приятно +това.
Масажното масло на Икаров, Антицелулитния гел на Дева (но ми мирише на гадно :? )
Преди време бях ползвала един крем с камфор и евкалипт, но не помня въобще какво му беше заглавието. Беше много хубав... и загряваше...
Антицелулитния сапун на Рефан с естествена гъба вътре... освен че ексфолира много хубаво и масажира добре, с него кръвообръщението се възвръща в проблемните места.
Аз карам велоаргометър всеки ден, също помага. И правя упражнения.

Така се боря аз :)

А забравих, ексфолирам се с утайка от кафе на проблемните места. Това е най-хубавия ексфолиант, и кофеина действа антицелулитно.
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

didi

388

Чет Юли 13, 2006 2:09 pm

Варна

Мнениеот didi » Нед Юни 10, 2007 2:20 pm

нямам си
Without love, intelligence is dangerous. Without intelligence, love is not enough.
Аватар
User

Blondelle

231

Съб Авг 05, 2006 12:42 pm

Утопия

Мнениеот Blondelle » Нед Юни 17, 2007 5:09 pm

Най-доброто лечение срещу целулита е пиенето на много вода и целесъобразното хранене. :)
Кремовете и геловете не помагат... :roll:
Изображение
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

1407

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Пон Юли 09, 2007 10:41 am

didi написа:нямам си

Наистина ли :o :o :o
Аз мислих, че даже манекенките имат по малко :roll: Поздравления! Как си успяла да се справиш? :D
И аз имам, по дупето най-вече, понякога е доста видим, защото кожата ми е много бяла :x Но и може да намалее - малко диета, и антицелулитен гел, спорт... :wink: Трябват много усилия обаче!
Изображение
Аватар
User

hissi

1974

Сря Сеп 06, 2006 11:27 am

Благоевград

Мнениеот hissi » Пон Юли 30, 2007 9:32 pm

Моето тяло относно цулулит и стрии е богато. Имам ги още от 13 годишна и представете си как изглежда тялото ми. Не съм много пълна - 53 кг. на 1.65, но стриите особено не могат да се махнат. За целулита въобще не се опитвам да правя нещо, защото няма да има смисъл да се мажа с разни неща, без да спортувам и да се храня здравословно.
Аватар
User

P^i^c^a^s^s^o^

135

Чет Юли 27, 2006 7:52 pm

Мнениеот P^i^c^a^s^s^o^ » Пон Юли 30, 2007 9:59 pm

Как се борите с него? - с желание.

( кремовете и мазилата НЕ помагат ) ( ако си имаме химик сред нас моля да обясни че не помагат ;) ).
Бтв аз нямам :roll: 183 см и от 5 години си стоя на 68 кг. :roll:
RANDOM_AVATAR
User

magda

122

Чет Сеп 21, 2006 7:03 pm

Мнениеот magda » Пон Юли 30, 2007 11:12 pm

Какво помага ли...Не знам. Проблемът с целулита го забелязах чак това лято. Преди пак съм си имала тлъстинки тук-таме, ама целулит не. А пък този масажен сапун на Рефан -сигурно е супер, ама май не помогна, пък и ми е сложно боравенето с него... :lol:
Аватар
User

CuCuToOo

Ранг

Moderator

1218

Чет Юли 13, 2006 2:13 pm

Варна

Мнениеот CuCuToOo » Вто Юли 31, 2007 8:30 am

аз от какво останах доволна :) пробвах го уж на майтап обаче целулита ми намаля :) значи има на Палмолив един стягащ душ гел е та с него и аз имам една ексфолираща ръкавица и като се къпя бая търкам :) кожата става много гладка и мека :) и намалял е целулита, но аз съм забелязала, че лесно изчезва моя :)
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Пон Авг 13, 2007 11:30 pm

Кремовете, съдържащи кофеин, наистина премахват целулита.

Кремове за кожата, съдържащи кофеин, могат да премахнат целулит, показват резултати от нови изследвания във Великобритания и Бразилия, съобщи в."Дейли мейл".

Дерматолози, изпитали кремовете са установили, че мазането им всеки ден в продължение на месец, значително изглажда "портокаловата кожа" на ханша и бедрата. Осем от всеки десет британки изпробвали кремовете, са станали по-стегнати и обиколката на бедрата им е намаляла с 2 см. Освен това ханшът на две от всеки три доброволки намалял, защото се стопили подкожните им мазнини.

Учените смятат, че когато кофеиновият антицелулитен крем се втрива в кожата, ускорява разграждането на мазнините.

Някои компании са започнали да произвеждат и продават "кофеинови чорапогащници", които стопяват нежеланата тлъстина и целулит.

Най-новото изследване, публикувано в "списание на козметичната дерматология", твърди, че крем съдържащ само 7% кофеин, може да даде значителен ефект. Екипът на проф. Омар Лупи от федералният университет на Рио де Жанейро (Бразилия) изследвал 130 жени с целулит на ханша и бедрата, които втривали крема 2 пъти дневно в продължение на 30 дни в кожата на едната страна на тялото си. Другата страна оставала нетретирана, за да се види разликата. В края на експеримента 80% от горната обиколка на мазаното с крема бедро намаляла с 1.8 см. Намалели и "тръпчинките" по кожата.

:arrow: Аз обаче съм на мнение, че тези кремове трябва да се комбинират и със спорт. Не мога да повярвам, че без никаква активност ей така ще изчезне целулита. Иначе съм склонна да повярвам, че кофеинът помага. та когато си купувате някой антицелулитен продукт гледайте да съдържа кофеин. И правете упражнения :)

:arrow:
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

1407

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Вто Авг 14, 2007 10:41 am

Галка, съгласна съм с последното ти твърдение, каквото и да е всъщност трябва да е съчетано със спорт, и даже малко режим. Даже да спортуваш много и да използваш каквито и да е кремове едва ли ще има задоволителен ефект ако всеки ден тъпчеш мезета и шоколади :P ;)
И за статията - ами има логика.. Утайката от кафе както знаем е чудесен ексфолиант, оттам идва и заглаждането на кожата, ала-бала :)
Изображение
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Пет Авг 17, 2007 10:37 am

Сетих се за едно нещо, което стяга кожата. Докато чаках моя мъж при зъболекаря... се зачетох в списанията в чакалнята. (не за друго ами да се разсея от шума на машинката, че се ужасявам... :x :x :x :x )

В торбичка се слагат 10тина ледчета и се обтрива цялото тяло докато ледчетата се стопят. Може дори лицето да се обтрива с лед. Освен, че кожата става по-мека и еластична, по стегната, се свиват разширените венички и капилярчета. (особено добре било ако имате спукани капиляри - аз имам и смятам да пробвам). аз съм се обтривала с едно ледче, но с много наведнъж не...

И м/у другото си мисля дали не могат да се направят ледчета, от някакви билки за директно ползване в/у кожата. без торбички и бла бла...
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Вто Сеп 04, 2007 10:50 am

Борба с целулита вкъщи!

Коремът, бедрата и седалището са любимите места на целулита - т.нар. портокалова кожа. Не е задължително да ходите в салон за красота, за да се отървете от него. Помолете любимия си човек за антицелулитен масаж. Прави се доста лесно, даже ако не сте масажист. В салоните се правят такива масажни движения като "гладене", "разтриване", "кръгови движения", "потупване", "пляскане", "ръчна вибрация".

За да има резултат масажът трябва да продължава минимум 20 минутки.

Докато ви масажират, ще се появят зачервявания, може да се повиши и температурата на тялото или да се появи лека болка. Но не се притеснявайте, това е признак за разрушаването на мастните отлагания.

В деня на масажа и на следващия не бива да се консумира нищо алкохолно, и задължително наред с този масаж трябва да има и физически упражнения. Този масаж трябва да се прави не по рядко от 2 пъти седмично :)

Лек преразказ от домашна енциклопедия за здравето.

Последна промяна Galka на Пон Яну 14, 2008 2:19 pm, променена общо 1 път
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Мнениеот Galka » Пон Яну 14, 2008 2:18 pm

Искам да ви похваля един сравнително евтин, НО много добър гел... антицелулитен! На Билка. изглежда ето така:
Изображение
Ползвам го вече 3 месец и се усеща ефект. Гелът е с екстракти от розмарин, евкалипт и мента. Нанася се сутрин и вечер след баня с масажни движения, като се нанася само върху засегнатите участъци. загрява страшно много (примерно все едно сте се намазали с анестезол). Бяха ми го препоръчали от един форум и наистина се оказа, че има благоприятно действие. НО трябва да се ползва редовно и по-дълго време. Цената му е 2 и нещо -3 лева. Икономичен е. Мммм друго каквоооо... а, да естествено не трябва да се разчита само на него ;) Упражненията са задължителни!

И откакто наваля сняг във Варна (чудо невиждано :lol: ) вечер се масажирам по цялото тяло със сняг. ;)
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

brazilka

Ранг

Moderator

1312

Чет Сеп 21, 2006 9:53 am

Мнениеот brazilka » Пон Яну 14, 2008 4:35 pm

:D Задължително ще го пробвам :D Още повече, че и цената ме устройва :D
Следваща