Тайните на италианската кухня

Или как да изглеждаме добре.
RANDOM_AVATAR
User

apostol

Мнения

40

Регистриран на

Съб Мар 03, 2007 5:36 am

Местоположение

София

Тайните на италианската кухня

Мнениеот apostol » Чет Авг 16, 2007 6:15 am

ПАСТА, ПАСТА, ПАСТА


Доста пицарии съм посетил, но никъде не открих спагети, приготвени по истински италиански рецепти. Предлагам ви няколко оригинални рецепти за спагети и макарони. За паста, както биха се изразили познавачите.


ФЕТУЧИНИ “АЛФРЕДО”

В лъжичка зехтин запържваме за 2 мин. 2 скилидки счукан чесън. Поръсваме с лъжица брашно, пържим 1 мин., разбърквайки непрекъснато. Наливаме 3/4 чаша мляко, като отново бъркаме непрекъснато, за да не се получат грашки. Поставяме в соса 50 гр. натрошено сирене и бъркаме, докато получим хомогенна смес. След това прибавяме и 50 гр. настърган кашкавал и бъркаме докато и той се разтопи. Подправяме с малко бял пипер. Заливаме фетучините с този сос и ги поръсваме обилно с кашкавал.


СПАГЕТИ С РИБА ТОН И ГЪБИ

В дълбока тенджера загряваме зехтин. В него запържваме за 1- 2 мин. нарязана скилидка чесън и малко лют пипер. Прибавяме нарязаните гъби. Задушаваме 2 мин. и наливаме чаша сухо бяло вино.
Накъсваме една консерва риба тон и я прибавяме към гъбите. Разбъркваме. Задушаваме 5 минути. Наливаме 2- 3 черпака пресен доматен сос (от обелени и смачкани домати), подправяме със сол и малко захар, варим още 15 мин. Към соса прибавяме сварените спагети и разбъркваме добре. Поръсваме с настърган кашкавал и сервираме.

СПАГЕТИ С АНШОА И МАСЛИНИ

Накъсваме на дребно 50 гр. аншоа и ги стриваме. В дървен съд поставяме 150 гр. обезкостени маслини с обилно количество зехтин, ароматизиран с чесън. Стриваме ги на каша. Върху сварените спагети поставяме няколко лъжици от рибата, а отгоре- няколко лъжици маслинена каша. Посоляваме. Заливаме с ароматизиран зехтин – с чесън и лют пипер. Поръсваме с едро нарязани обезкостени маслини, нарязани на кръгчета. Поръсваме и с настъргано сирене, разбъркваме добре и сервираме.

СПАГЕТИ С ЧЕСЪН И ГЪБИ

Загряваме зехтин в тигана и запържваме в него няколко скилидки нарязан чесън. След време прибавяме 2- 3 нарязани гъби. Пържим при непрекъснато бъркане, а след време наливаме и малко бяло вино.
Изсипваме в тигана предварително сварените спагети и разбъркваме добре. Наливаме 2 черпака зеленчуков бульон, поръсваме обилно с кашкавал и отново разбъркваме.
Сервираме спагетите поръсени с още кашкавал.

СПАГЕТИ ПО РИМСКИ

Нарязваме 100 гр. пушени (пилешки) гърди на кубчета, които запържваме в зехтин. Поръсваме ги с щипка босилек. Заливаме ги с малко бял оцет. Докато той извира, прибавяме 1 купичка обелени и намачкани домати. Варим соса 10 мин., след което към него прибавяме сварени макарони и настърган кашкавал. Разбъркваме и оставяме няколко минути на огъня. Сервираме и поръсваме отново с кашкавал.



МАКАРОНИ НА ФУРНА

Запържваме 200 гр. пушени пилешки гърди, нарязани по на едро в зехтин. След време прибавяме към тях и 2 стръка едро нарязан праз. Задушаваме на тих огън. Накрая прибавяме сварените и изплакнати макарони. Разбъркваме и изсипваме в намаслена тавичка.
Изготвяме бешамел от 30 гр. масло, 1 с. л. брашно и 750 гр. прясно мляко. Подправяме със сол, бял пипер и индийско орехче. Прибавяме и 2- 3 лъжици квасена сметана. Бъркаме, докато сосът се хомогенизира. Заливаме с него макароните, поръсваме ги обилно с настърган кашкавал и изпичаме ястието до златисто в предварително подгрята фурна.


ПАСТА “КУAТРО ФОРМАДЖИ”

Сваряваме пастата и я оставяме настрана.
Запържваме 4- 5 нарязани скилидки чесън в зехтин. След като се зачервят, прибавяме 150 гр. натрошено сирене, 150 гр. натрошено синьо сирене, 150 гр. ситно нарязан кашкавал и 150 гр. ситно нарязано пушено сирене. Бъркаме, докато получим еднородна смес. След това прибавяме 250 гр. квасена сметана и 100 гр. прясно мляко. Подправяме с босилек и бял пипер на вкус. Разбъркваме добре и варим 10- 15 мин. до получаването на гъст сос. Изливаме соса върху пастата и разбъркваме.

ПАСТА А ЛА ПАЕЗАНА

Загряваме в тигана масло и прибавяме 150 гр. пушени (пилешки) гърди. След като се позапържат, прибавяме и 250 гр. нарязани печурки. След две минути поръсваме соса със шепа настърган кашкавал. Разбъркваме, докато кашкавалът се стопи. Заливаме с този сос пастата, прибавяме малко масло и още настърган кашкавал.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
****************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
Аватар
User

P^i^c^a^s^s^o^

Мнения

135

Регистриран на

Чет Юли 27, 2006 7:52 pm

Мнениеот P^i^c^a^s^s^o^ » Чет Ное 22, 2007 9:45 pm

Аз знам аз знам един ителигентен отговор 8)
Ако дадеш тези рецепти на 100 различни готвача ще получиш 100 различни ястия.Макар рецептата да е еднаква.Това е така защото при всички синтаксисът на приготвяне ще е различен.
Въъъъъъъъъъъъъъ к`во съм умно :shock:
Защо просто не те застрялат бе човек?Не съвсем сериозно изброй ми даже и 1 човек на когото би липсвал :roll: ( едва ли имаш мама и тате още.... )А женен ли си o.O
Знам и още едно нещо че на ден получаваш в цялата нет мрежа на България средно по 126 ЛС-та,e-meila,постове и коментари от този тип.(били те по-дълги или резки и къси)
И възниква въпроса WHY?
Защо го правите изобщо и защо продължавате да го правите?В книжарниците само вашите ( вашата ) книги не се купуват и стоят в долният десен ъгъл на всеки стилаж в отдел Психология на живота ни :shock:
ShiT!
FoolProof

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt