Отново за Н. В. Кафето

Или как да изглеждаме добре.
RANDOM_AVATAR
User

apostol

Мнения

40

Регистриран на

Съб Мар 03, 2007 5:36 am

Местоположение

София

Отново за Н. В. Кафето

Мнениеот apostol » Сря Авг 29, 2007 4:59 am

ОТНОВО ЗА Н. В. КАФЕТО


Анализ на данни от 10 изследвания, направени в Европа и Япония, показва, че консумацията на кафе намалява риска от рак на черния дроб. Това предаде неотдавна Ройтерс.

Анализирайки данните от 10-те изследвания д-р Франческа Брави и колегите и от института "Марио Негри" в Милано са установили, че за хората, които пият кафе, рискът от развитието на чернодробен карцином е с 41 % по-малък, отколкото за тези, които не консумират ободрителната напитка.
Специалистите открили, че за хората, които пият повече кафе - три или повече чаши дневно, рискът от развитието на рак на черния дроб е с 55 процента по-малък.
Опасността за хората, които консумират малки или умерени количества - от една до три чаши дневно, е с 30 процента по-малка, отколкото за онези, които не пият кафе.
Предишни лабораторни изследвания и опити с животни са показали, че някои съединения в кафето блокират вредните ензими, които играят роля в развитието на рака.
Консумацията на кафе е свързана също и с понижен риск от цироза на черния дроб и хронични чернодробни заболявания - основни рискови фактори за чернодробния карцином. В световен мащаб ракът на черния дроб е третото най-смъртоносно злокачествено заболяване след белодробния и стомашния рак.
През 2002 г. от чернодробен рак са починали 600 000 души. Наскоро японски специалисти оповестиха, че за жените, които пият по три или повече чаши кафе на ден, рискът от развитието на рак на дебелото черво намалява наполовина!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
****************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

Мнения

1407

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Местоположение

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Сря Авг 29, 2007 7:54 am

Всичко в умерени количества е полезно :wink:
Изображение

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron