Истинската любов?

За сърдечните проблеми.

Модератори: mimz, hissi

Аватар
User

tiki

Мнения

26

Регистриран на

Съб Яну 10, 2009 8:19 pm

Истинската любов?

Мнениеот tiki » Нед Яну 25, 2009 9:23 pm

Та как разбирате, че това е истинската любов? :roll:

Как сте сигурни и може ли изобщо човек някога да е сигурен?

Аз доскоро си мислех, че то просто се усеща и тн. Но след няколко лекции по социална психология и прозрението, че няма как да сме сигурни, че емоциите ни не са грешни асоцяции на телестна възбуда или просо инструменти, които оправдават инвестициите ни в една връзка или нещо друго, което никoй не може да види или да пипне, почнах да се съмнявам ;) ...

Моето решение за момена е, просто да вярвам, че нещата са така, както ги чувствам и че няма как да съм "наистина" сигурна...

Вие имате ли други решения :?:
Аватар
User

Gabinka

Мнения

521

Регистриран на

Пет Юли 14, 2006 10:12 am

Местоположение

София

Мнениеот Gabinka » Пон Яну 26, 2009 10:04 am

Истинската любов е ....
"Приятелската обич казва: Ако някога се нуждаеш от нещо, аз ще съм тук. Истинската любов казва: Никога не ще се нуждаеш от нещо, защото ще съм тук."
Ето това е и според мен - започваме да виждаме само другия, мислим за него повече от колкото за себе си, забравяме за нашите нужди и единственото удовлетворение е когато го/я правим щастлив/ва. Някак си неговите/ нейните нужди стават основния двигател на живота ни. Сигурност? Можем да се самозаблуждаваме,да вярваме че това е истинската ни любов, но не можем да бъдем реалисти - любовта определено замъглява виждането ни за много неща..... И все пак как да разпознаем "истинската любов" си остава предизвикателство...точна рецепта няма....може би е когато усетим пърхащите пеперуди в стомаха ни или когато виждайки го/я ни омекнат колената, или пулсът ни се качи, сърцето ни се разтупти!? No one knows ;)
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

Мнения

1407

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Местоположение

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Вто Яну 27, 2009 10:15 pm

Аз пък не свързам истинската любов с пърхащите пеперуди или с идеализирането на партньора... То това, поне аз си го имам във всяка връзка в началото :lol: И 3 месеца да съм с някого, и 2 седмици, и година - все в началото летя из облаците, свива ми се стомахът, мисля го за идеален :lol: :D
Мисля, че Истинската любов се доказва с времето. Трябват екстремни ситуации, за да усетиш, че е Той. Поне при мен е така :) Колкото и да си пасваме, да се "допълваме" и т.н. , ако не се отзове в труден за мен момент или прави нещо, което за мен е лошо - просто не е Истинският :)
Истинската ми любов е тази, до която се чувствам себе си, чувствам се сигурна, знам, че Той винаги ще е до мен, всмисъл във всеки момент - и труден, и хубав; че ще се подкрепяме във всичко и така, нещо подобно.
Изображение
Аватар
User

tiki

Мнения

26

Регистриран на

Съб Яну 10, 2009 8:19 pm

Мнениеот tiki » Сря Яну 28, 2009 3:00 pm

Донякъде си съм съгласна с всички- и пеперудите, и разбирателството, да можеш са разчиташ на някой винаги, някой да ти е по-важен от самия тебе... всични тези неща (и мн други естествено) са признаците на "него".

Това, което мен ме притесява е, че след време виждаме някой неща изкривено, точно поради обедеността си, че това е той... Незнам след време дали бих забелязала, ако той почне да остава до късно на работа поради неработни причини и тн.

Надявам се, че ако се стигне до такова нещо, някак си би се усетило и любовната слепота ще изчезне...

Не всички неща на този свят могат са се обяснят логично и може би е и по-добре така;)
Аватар
User

Gabinka

Мнения

521

Регистриран на

Пет Юли 14, 2006 10:12 am

Местоположение

София

Мнениеот Gabinka » Чет Яну 29, 2009 9:57 am

Всяка промяна в отношенията ви те кара да си зададеш въпроса защо. Ако той започне да остава до късно в работата, ако вместо в обичайния час в събота се прибере по-късно.... всички малки промени си личат... лошото май в случая е че сме склонни да си мислим най-лошото и....общо взето веднага нахлува подозрението, а с него и ревността, догатките.... Когато обаче има наистина друг човек (станете трима и познай кой е излишния) винаги се усеща....аз лично винаги съм разбирала ако е имало някого, завадала съм конкретен въпрос и получавам конкретния отговор "да има" . Някак си вътрешното ми чувство ми го е подсказало, а и обичайните неща са се променили. Имала съм доверие на всичките ми приятели, ревнива съм доста, но някак си лъжите си личаха във всяка една връзка. Мисля си че има как да познаеш ако има нещо и че ще го усетиш.
Аватар
User

tiki

Мнения

26

Регистриран на

Съб Яну 10, 2009 8:19 pm

Мнениеот tiki » Чет Яну 29, 2009 12:37 pm

Gabinka написа: лошото май в случая е че сме склонни да си мислим най-лошото и....общо взето веднага нахлува подозрението, а с него и ревността, догатките....


Аз се притеснявам точно от това, че съм по-скоро склонна да търся логичното обяснение, отколкото да си мисля най-лошото...

Но това е следствие от любовното щаствие, а ако има нещо, любовното щастие ще изчезне- ще се включи на програма подозрение и...

Явно няма опасност от грешно оставане с "истинска любов" поради любовна слепота, защото май любовната слепота само истинската любов я предизвиква... ;)
Аватар
User

Gabinka

Мнения

521

Регистриран на

Пет Юли 14, 2006 10:12 am

Местоположение

София

Мнениеот Gabinka » Чет Яну 29, 2009 3:25 pm

Ами след като (ако) не намериш логично обяснение, ще започнеш да си мислиш и най-лошото....после подозрението.... общо взето нещата се стичат така.
Но пък ако намериш логично обяснение то не е задължително да има и "друго" нещо....

Даже си мисля че "сляпата любов" всъщност е в самото начало на взаимоотношенията. Защото в началото всичко е ново, различно, любопитно, розово и пропускаме дори и най-явните белези за нередности от негова/нейна страна. С времето започваме, както каза ти, да търсим отговори за дадени случки, било то логични или не..... Всъщност с времето откриваме до кого сме и за какво сме. И тогава започва истинската преценка дали това е нашата "истинска неповторима любов" или е поредната, тогава и слепотата изчезва и остава или любовта или съмнението,а след него подозрението, недоверието и като последствие раздялата.
RANDOM_AVATAR
User

avalanche

Мнения

196

Регистриран на

Сря Юли 26, 2006 4:36 pm

Мнениеот avalanche » Чет Яну 29, 2009 9:55 pm

А не мислите ли, че всяка една любов към е истинска и неподправена. Просто е траела по-кратко :?:
Аватар
User

Gabinka

Мнения

521

Регистриран на

Пет Юли 14, 2006 10:12 am

Местоположение

София

Мнениеот Gabinka » Пет Яну 30, 2009 9:35 am

Ми не не мисля така. Защото както всички знаем и сме се убедили "Първата любов ръжда не хваща" => любовите ни не са едни и същи => не са всичките истински. Самият факт че ги разделяме на Първа и следващи.....

Мое мнение.
Аватар
User

tiki

Мнения

26

Регистриран на

Съб Яну 10, 2009 8:19 pm

Мнениеот tiki » Пет Яну 30, 2009 11:30 am

Gabinka написа:Всъщност с времето откриваме до кого сме и за какво сме. И тогава започва истинската преценка дали това е нашата "истинска неповторима любов" или е поредната, тогава и слепотата изчезва и остава или любовта или съмнението,а след него подозрението, недоверието и като последствие раздялата.


Аз мисля че вече съм точно в периода на започването на истинската преценка, но понеже съм толкова влюбена още- ме е страх да ми е грешна преценка.

А може би просто след като още съм така влюбена, просто това наистина е истинската любов ;)
Аватар
User

tiki

Мнения

26

Регистриран на

Съб Яну 10, 2009 8:19 pm

Мнениеот tiki » Пет Яну 30, 2009 11:32 am

avalanche написа:А не мислите ли, че всяка една любов към е истинска и неподправена. Просто е траела по-кратко :?:


Аз не мисля така, защото все още се опитвам да вярвам във "вечната" любов...

А след като една връзка е била прекратена, значи не е била истинската любов (изключвам случай на смърт на единия от партньорите)

Забравих да кажа, че естествено може би при всяка в началото си мислим, че е истинската, но при повечето просто се заблуждаваме...
RANDOM_AVATAR
User

geri_mileva

Мнения

162

Регистриран на

Пон Окт 03, 2011 9:29 pm

...

Мнениеот geri_mileva » Вто Юли 03, 2012 11:14 am

..
Последна промяна geri_mileva на Нед Фев 15, 2015 7:29 pm, променена общо 1 път
RANDOM_AVATAR
User

dani_hristov

Мнения

4

Регистриран на

Пет Сеп 28, 2012 10:35 am

Мнениеот dani_hristov » Пет Сеп 28, 2012 10:40 am

Когато започнете да живеете заедно защото не можете един без друг и ви е трудно да прекарвате деня си разделени, разбирате дали е правилната жена за вас и дали е истинската любов. Всичко е в нуждата от другия.
RANDOM_AVATAR
User

petko_marinov

Мнения

4

Регистриран на

Пет Окт 05, 2012 10:16 am

Мнениеот petko_marinov » Пет Окт 05, 2012 10:21 am

За мен истинска любов има, незна как да обясня по какво се познава. Но определено има хора с които се разбирате и такива с които си личи че не сте един за друг:)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron