Закон на Мърфи или... ?!

Има дни, в които не върви...

Модератори: brazilka, mimz

Аватар
User

CoXy

5

Сря Апр 28, 2010 10:39 pm

София

Закон на Мърфи или... ?!

Мнениеот CoXy » Сря Апр 28, 2010 11:31 pm

Ами идеята е следната: предполагам че ви се е случвало, когато си правите планове, те да се провалят и когато се хвалите за нещо, то да се развали. Много често ми се случва, когато планирам нещо, адски се надявам да се случи точно по този начин и едва ли не съм сигурна в него, тогава нещо се обърква и планът се проваля. Имате ли обяснение за това?
"Хората с високо равнище на лично овладяване не могат да си позволят да избират между разума и интуицията или между главата и сърцето, защото не биха избрали да се ограничават до ходенето с един крак или гледането с едно око." Питър Сендж
Аватар
User

MAD_DOGS

Ранг

Психолог

316

Вто Авг 01, 2006 5:43 pm

ВАРНА

Мнениеот MAD_DOGS » Чет Апр 29, 2010 8:19 pm

Е чак обяснение нямам, но пък Мърфи добре се е справил, колкото и смешни и нелепи да изглеждат неговите закони те не са породени чисто и просто от фантазията му .Те са деиствителни закони не по малко отколкото физичните закони и теоремите по математика. Така че Защо ние да го обясняваме като Мърфи добре се е справил.
Колкото до мен за да не ми се провалят плановете предвиждам всичко( да бе да как ли пък не) или се старая да направя наи лошите прогнози зада може хубавите да ме изнанадат а не лошите да ми развалят добрите планове :D ако някои ме разбра евала. :D
ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ ТОЗИ КОИТО СТРЕЛЯ ПРЪВ.
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

2863

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Мнениеот Galka » Пет Апр 30, 2010 8:57 pm

Обяснение нямам, но много се дразня когато ми се провалят плановете... Защото пък съм от онези които обичат да планират всичко... и когато нещо не се получи ме е яд...
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

1407

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Пон Май 03, 2010 11:36 pm

Обяснение - човек предполага , Господ разполага; или по-просто и не толкова клиширано - до последно нищо не се знае, дори като са тръгнали да се случват заплануваните неща и , аха, в последния момент се развалят :evil: така че до последно не се знае.. хора сме, с хора живеем, във време живеем (разбирай времето като метеорология, като "странно" време и във всякакъв смисъл), т.е. много малко неща като цяло зависят от нас, нормално е не винаги да става както искаме :P

И все пак добре е човек да си прави планове. Не винаги. Но в никакъв случай да не живее само за утре или още по-малко за днес... не е хубаво, да не прекаляваме с отпускането :)

Не знам дали някой разбра какво искам да кажа, спи ми се вече , но принципно това ми е идеята :)
Изображение
RANDOM_AVATAR
User

mariakolarova

3

Пон Яну 14, 2013 10:04 am

София

Мнениеот mariakolarova » Пон Яну 14, 2013 10:08 am

Аз вярвам, че съмненията за успех водят до неуспех. Всеобщата параноя, че ако кажеш на някой нещо което искаш да ти се случи и задължително няма да ти се случи при мен не работи. Ако в случая обаче вярваш че това е така има вероятност сам да си навредиш. В такъв случай по добре не споделяйте ако имате съмнения в себе си.

Моят непрофесионален съвет е никога де не се съмнявате, че нещо няма да се случи, и да си измисляте хиляди причини защо няма да стане точно така, прочетете подписа ми отдолу и ако го разберете може да ви помогне.
С Действителността се обясняват условията и всички променливи, всичко останало са болни амбиции.
RANDOM_AVATAR
User

kinggod

13

Пет Яну 08, 2016 10:10 pm

Re: Закон на Мърфи или... ?!

Мнениеот kinggod » Пет Апр 02, 2021 11:45 pm

Новите килими сега ги правят устойчиви на замърсяване, не са като едно време. Поддръжката им е много по-лесна, дори и тези, които са с дълъг косъм пак се чистят лесно: https://www.e-kilimi.com/