ПРЕДСКАЗАНИЯ И ПРОРОЧЕСТВА

RANDOM_AVATAR
User

apostol

Мнения

40

Регистриран на

Съб Мар 03, 2007 5:36 am

Местоположение

София

ПРЕДСКАЗАНИЯ И ПРОРОЧЕСТВА

Мнениеот apostol » Нед Дек 16, 2007 6:15 pm

ПРОРОЧЕСКИ СЪНИЩА


Една нощ Ейбрахам Линкълн видял в съня си… своето собствено погребение! Той сънувал, че спи в огромното си легло в Белия дом. Внезапно го разбудил плач. Линкълн станал и тръгнал по посока на плача. Озовал се в Източната стая на Белия дом. Там видял хора, които минавали бавно и тържествено покрай ковчег, охраняван от войници.

Лицето на трупа било закрито от саван, но президентът забелязал, че всички присъстващи са дълбоко потресени. Накрая той отишъл при един от войниците и го запитал кой е мъртвецът. Стражът чинно отговорил: „Президентът, сър. Застреляха го.” При този отговор всички започнали да ридаят, а Линкълн се разбудил. Той споделил с близките си своето съновидение. Точно след три дни Ейбрахам Линкълн бил действително разстрелян!…

Не по- малко ужасяващ е случаят с кардинал Жозеф де Лании, който през 1914 година сънувал кошмар. Присънило му се, че вижда как терорист прострелва в гърдите австро- унгарския ерцхерцог Франц Фердинанд. Освен това му се присънило, че намира на бюрото си писмо, обградено с черно каре. То носело герба на Австро- Унгария и гласяло:

„Ваше Преосвещенство, жена ми и аз станахме жертва на политическо престъпление в Сараево. Поверяваме се на Вашите молитви.

Сараево, 28. 06. 1914 година, 16 часа”

На следващия ден кардиналът узнал за убийството на ерцхерцога и неговата жена в Сараево. Инцидентът дал повод за избухването на Първата световна война…

Неизвестно защо, но повечето пророчески сънища са свързани малко или повече с бедствия и трагедии. Особено показателен в това отношение е един колективен пророчески сън. През 1966 година много от селяните, живеещи в Аберфан, Уелс, били спохождани от сънища и предчувствия за гибел. Те споделяли помежду си тези свои опасения. Не след дълго това се разчуло и селяците станали за смях в цяла Великобритания. Докато… един ден поток от лава погълнал селското училище. Загинали всички ученици…

Тези факти не могат да бъдат обяснени по никакъв начин от съвременната наука. За повечето учени нещата са твърде елементарни- те смятат, че сънищата имат определени причини и случайни последствия. Сънищата нямат и не могат да имат нищо общо с предстоящи събития. Съществуват обаче многобройни факти, които оборват това тяхно схващане.

Така например инженерът Дейвид У. Дън имал странното хоби да записва всички свои сънища. През 1927 години той дори ги публикувал под формата на книга, озаглавена „Експеримент с времето”.

През 1913 година Дън сънувал висок железопътен насип. Той видял в съня си как един влак дерайлира точно на този насип. Няколко вагона се сгромолясали в бездната. От съновидението си инженерът успял само да разбере, че катастрофата ще се разиграе през март или април край шотландския град Форд Бридж.

На 14 април 1914 година влакът „Летящият шотландец” излязъл от релсите край Форд Бридж и се разбил в пропастта…

Англичанинът Джон Годли се славел цели дванадесет години като „кошмарът на букмейкърите”. Този странен човек сънувал победителите в предстоящите конни надбягвания. Най- интересното било това, че сънищата му се сбъдвали с поразителна точност. След първите си печеливши залози, Годли започнал да записва прогнозите си пред свидетели. И тези прогнози се сбъдвали!

Напоследък много парапсихолози записват своите сънища, като смятат, че те могат да предскажат бъдещи събития. Уви, всички натрупани до момента сведения, са крайно неубедителни. Сигурно е само едно- сънищата, па били те и пророчески, касаят и са предназначени единствено и само за този, който ги сънува…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
****************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
Аватар
User

meysy

Мнения

112

Регистриран на

Сря Юли 09, 2008 1:26 pm

Местоположение

София

Мнениеот meysy » Пон Юли 14, 2008 2:17 pm

аз сънувах смъртта на дядо си, а месец преди баба ми да почине просто знаех, че това ще се случи. В един момент го разбрах - както си говорехме с нея ми мина през главата, че не ни остават още много разговори. А тя беше на 64 год, млада сравнително. И не беше болна от нещо кой знае какво.
Може да са съвпадение тези случаи, не знам. Но понякога си мисля, че наистина съм знаела предварително. Лошото е, че не им отдадох значение. Едва след като починаха баба и дядо аз си спомних за конкретните случки и си казах, че явно съм предчувствала, но не съм могла да го разгадая.
RANDOM_AVATAR
User

apostol

Мнения

40

Регистриран на

Съб Мар 03, 2007 5:36 am

Местоположение

София

И при мен е така

Мнениеот apostol » Вто Дек 23, 2008 6:42 pm

И аз сънувах смъртта на баба си. Събудих се през нощта, запалих нощната лампа и погледнах часовника. Беше 1 часът и 32 минути. На другя ден узнах, че точно по това време е починала баба ми.

Апостол Апостолов
****************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
Аватар
User

pandachina

Мнения

145

Регистриран на

Сря Окт 25, 2006 1:41 pm

Местоположение

София

Мнениеот pandachina » Вто Мар 30, 2010 10:52 am

В нощта, в която дядо ми почина в съседната на моята стая сънувах, че у дома е дошъл един човек и тримата с него и майка ми седим на масата, а аз записвам нещо под негова диктовка. На сутринта разбрах, че през нощта дядо е починал. Повикахме погребална агенция. Дойде един мъж, който беше почти точно копие на мъжът от съня ми. Седнахме на масата в кухнята с него и майка ми. Той ни казваше какво трябва да подготвим, а аз взех един лист и химикал и започнах да пиша, за да не забравим нещо. Бяхме седнали по същият начин, по който седяхме в съня ми.

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron