КАКВО РАЗКАЗВА ЗА ВАС ЗВЪНЪТ НА МОБИЛНИЯ ВИ ТЕЛЕФОН

Всичко е Психология

Модератори: brazilka, mimz, hissi

Аватар
User

MAD_DOGS

Ранг

Психолог

Мнения

316

Регистриран на

Вто Авг 01, 2006 5:43 pm

Местоположение

ВАРНА

КАКВО РАЗКАЗВА ЗА ВАС ЗВЪНЪТ НА МОБИЛНИЯ ВИ ТЕЛЕФОН

Мнениеот MAD_DOGS » Нед Сеп 09, 2007 8:23 am

Интелектуалец ли сте? Или креативна личност? А, може би душата на компанията, шегаджия и майтапчия? Звънът на вашия мобилен телефон , както и начинът, по който говорите по него, красноречиво говори за вашия характер.

Звънът
Каква мелодия звучи от вашия мобилен телефон? Трогателна песничка, животински звук, тежък китарен риф или звуци от джунглата...? Психолозите твърдят, че един или друг вид звънец е много важен детайл от нашия облик и затова подхождаме доста внимателно към избора му. Възможно е, без да го съзнаваме, да заявяваме по този начин на околните какви са вкусовете ни, какво отношение очакваме, какви са амбициите ни като предоставяме на общото внимание частица от съкровения вътрешен свят.

Възможността за всеки абонат да се избира отделна мелодия вече е призната за психотерапия. Това малко лично отмъщение да чуваме звука на грухтяща свиня или злостно виеща сирена в момента когато звъни шефът или бившата/бившият?
И така, ето как ви характеризира мелодия, която сте избрали за мобилния си телефон:

Класическо произведение («Фуга»-та на Бах, «Танц на рицарите Монтеки и Капулети» и др.). У вас е прекомерно развито чувството за мярка. Може само да се завижда на вашия стремеж за вселенска хармония. Практически вие винаги постъпвате така, както трябва и при вас всичко се нарежда «като хората». Понякога ви обхваща скука, а на неин фон апатия и вие се затваряте в себе си. Но правилото «утрото е по-мъдро от вечерта » действа върху вас безотказно и вие бързо излизате от депресията. Между другото, вие имате съвсем отделно отношение към класическата музика и културата въобще.

Силна мелодия с с изобилие на ниски честоти, мелодичен китарен риф или стандартен телефонен звънец. Най-много от всичко вие цените надеждността. Точността. «Квадратиш – практиш – гут». Като правило, ввие се стремите към покой, умереност и уравновесеност. Особено сутрин – след бурен купон. Не ви харесва да ви смятат за невъздържан човек и затова или криете резките спадове в настроението си, или имате за тях направо необоримо обяснени. Не, не защото смятате околните за по-глупави от вас, но все пак периодически изпитвате съмнения в разумността на вашето обкръжение. Впрочем, обичате близките си, независимо от техните недостатъци.

▪ Майтапи, фрази от рап-песни, звуци от животинския свят. Смятат ви за ексцентрик и малко шантав. Това не ви се нрави особено, но вие по принцип не обичате да спорите. Да се отличавате от тълпата е си е ваша запазена марка, често подсъзнателна. Вие сте максималист и обичате алтернативните решения. Понякога вкусът ви даже шокира – дотолкова не подхожда на вашите истински занимания и социален статус. Вие го обяснявате с това, че не обичате «мейнстрийм». Макар че и сами си признавате, че понякога сте опасно близко до кича.

▪ Класически «западен» рок (хитове на Доорз, Битълс, Rolling Stones и др.). Харесва ви мащабността и малките отклонения от нормата – в пределите на разумното и законното. Вие въобще не сте привърженик на правонарушенията. Харесва ви всичко да е по правилата, иначе това не е вашата игра. До мозъка на костите си вие сте «класически любител на класиката». А и меломан.

▪ Музика от кинохитове. Понякога имате способността да удивявате. Всички ви смятат за предсказуем и изведнъж поднасяте някаква изненада. Околните онемяват и ви изпращат с поглед, а вие, разперили паунова опашка, гордо вървите по тротоара. Обичате и скъпите, и евтините ефекти – няма какво да криете. И доста добре се справяте.

▪ Рок-поп репертоар (Tokio Hotel, Mika, Moby). Вие обичате всичко ново. Любопитни сте и се стараете да не изоставате от времето. Следите за неговите нови движения – това е вашето хоби. Вие сте човек, който се увлича. Рядко скучаете затова винаги ще намерите с какво да се занимавате или по какво да се увлечете.

▪ Нещо от Romantic Collection или «Дискотекa 80-e». Вие сте консервативни, сантиментални и много цените уюта. Ще ви се да живеете някъде в провинцията, в уютна къща, в кръг от роднини и близки и по цял ден да мързелувате. Но това си е ваша собствена заблуда.

Когато се окажете далеч от цивилизацията, шума и големия град и прочие негови развлечения, почвате бързо да унивате.

▪ Популярни съвременни мелодии (разбирай поп-фолк).Вие сте като сврака, която се хваща на всичко блестящо и ярко. Виждате го и веднага губите контрол и го влачите в гнездото си. Hе е важно, че харесалия ви предмет после може и да не ви послужи – естетиката за вас е по-важна от функционалността. Вие сте много импулсивни, лесно се увличате и бързо изстивате.


Маниерът на разговор


▪ Държите телефона в дясната ръка и го притискате към дясното ухо – свидетелство за искреност, доверчивост и общителност.
▪ Като чуе звъна на мобилния телефон човек машинално става и говори прав – той е праволинеен, решителен, способен да се концентрира изцяло върху поставената цел.

▪ Телефонът е притиснат между рамото и ухото, а ръцете са свободни – освен склонността към остеохондроза, това издава бързина на мисълта, умение бързо да се определят приоритетите, да се пресметнат собствените действия с няколко стъпки напред.

▪ Телефон в дясната ръка, но притиснат към лявото ухо – свидетелство за ниска самооценка и недостиг на увереност в собствените сили.

▪ По време на разговор свободната ръка обхваща главата – признак за пълна хармония със себе си и външния свят.
ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ ТОЗИ КОИТО СТРЕЛЯ ПРЪВ.
Аватар
User

Galka

Ранг

Site Admin

Мнения

2863

Регистриран на

Сря Юли 12, 2006 1:02 am

Местоположение

Варна

Мнениеот Galka » Нед Сеп 09, 2007 9:59 am

на моят звучат Снууп Дог, Туу Шорт и си ги харесвам много, с едната ми звъни за смс другата ми е мелодията на звънеца, а мелодийката с която ми звъни мъжа ми (само той е с различна мелодия, която е супер готина,но не мога да я определя точно, но не е от изброените.) е нещо странно такова, но винаги съм си я харесвала за него. жалко, че не може да се прехвърли на друг телефон, ако си сменям някога телефона :cry: :cry: :cry: Свикнала съм си с нея.

А иначе държа телефона с лявата ръка на лявото ухо и с дясната за дясното ухо. По друг начин не ;) Понякога като говоря ставам права, но не винаги. По често ако съм си у дома сядам удобно или си полегвам на леглото.
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.
Marcus Porcius Cato
Аватар
User

P^i^c^a^s^s^o^

Мнения

135

Регистриран на

Чет Юли 27, 2006 7:52 pm

Мнениеот P^i^c^a^s^s^o^ » Нед Сеп 09, 2007 1:00 pm

или просто разполагаш с тази мелодия на мобилният си ( зададена в менюто му ) не теглиш или плащаш за друга,и избираш една от наличните.По-принцип тази която е по-силна от другите,в зависимост от средата в която го използваш най-често.
Всеки сезон има различни хитове ( различен стил ),слагаш тази песен която в момента е на мода просто за да си "в крак с музиката".
Добре има още десетки вариянти които са в противоречие с гореспоменатите.Тоест можеш да си извадиш грешна представа за човека по мелодията на мобилният му.
И най-елементарното - човек има 2 gsm апарата,на единият е НЕГОВАТА мелодия а на другият просто защото е по стар модел свири каквото има представете и че е Нокия 3210 :shock: сещате се нали.....

Информацията е интересна нямам нищо против нея само казвам че винаги има изключения и не трябва да се забравят.
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

Мнения

1407

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Местоположение

Стара Загора

Re: КАКВО РАЗКАЗВА ЗА ВАС ЗВЪНЪТ НА МОБИЛНИЯ ВИ ТЕЛЕФОН

Мнениеот Mss. Smith » Пон Сеп 10, 2007 8:09 am

MAD_DOGS написа:Музика от кинохитове. Понякога имате способността да удивявате. Всички ви смятат за предсказуем и изведнъж поднасяте някаква изненада. Околните онемяват и ви изпращат с поглед, а вие, разперили паунова опашка, гордо вървите по тротоара. Обичате и скъпите, и евтините ефекти – няма какво да криете. И доста добре се справяте

▪ Рок-поп репертоар (Tokio Hotel, Mika, Moby). Вие обичате всичко ново. Любопитни сте и се стараете да не изоставате от времето. Следите за неговите нови движения – това е вашето хоби. Вие сте човек, който се увлича. Рядко скучаете затова винаги ще намерите с какво да се занимавате или по какво да се увлечете. Маниерът на разговор


▪ Държите телефона в дясната ръка и го притискате към дясното ухо – свидетелство за искреност, доверчивост и общителност.

▪ Като чуе звъна на мобилния телефон човек машинално става и говори прав – той е праволинеен, решителен, способен да се концентрира изцяло върху поставената цел.


Това важи за мен. Телефонът ми звъни на различните групи с различни мелодии, но общо взето е или някоя нова песен или мелодия от филм ("Сексът и градът" в случая :D ). Вярни са нещата ;)
Говоря изправена, и държа телефона в дясната ръка, слушам с дясното ухо. И това е вярно :D
Изображение
Аватар
User

brazilka

Ранг

Moderator

Мнения

1312

Регистриран на

Чет Сеп 21, 2006 9:53 am

Мнениеот brazilka » Пон Сеп 10, 2007 8:59 am

▪ Държите телефона в дясната ръка и го притискате към дясното ухо – свидетелство за искреност, доверчивост и общителност.
▪ Като чуе звъна на мобилния телефон човек машинално става и говори прав – той е праволинеен, решителен, способен да се концентрира изцяло върху поставената цел.


за мен важат само тези двете :wink: Винаги го държа дясна ръка- дясно ухо и сега като прочетох се замислих, че наистина всеки път ставам правам, което сега ми изглежда много глупаво :lol: :lol: :lol: Освен, че съм права винаги заставам до прозореца или на балкона и гледам навън :oops:

За мелодиите не мога да преценя, защото телефонът ми звъни с много и като гледам май имам от всички видове :lol: :lol: :lol:
Аватар
User

Mss. Smith

Ранг

Moderator

Мнения

1407

Регистриран на

Чет Юли 13, 2006 9:08 pm

Местоположение

Стара Загора

Мнениеот Mss. Smith » Пон Сеп 10, 2007 10:02 am

brazilka написа:Освен, че съм права винаги заставам до прозореца или на балкона и гледам навън :oops:

И аз така правя :shock: :lol: :lol: :lol: Най-вече на терасата излизам, всеки път!!! :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
User

Breadzombie

Мнения

315

Регистриран на

Чет Авг 17, 2006 10:42 pm

Местоположение

Стара Загора

Мнениеот Breadzombie » Чет Яну 24, 2008 10:18 am

може ли да е комбинация от всичките?
щото аз ги сменям постоянно...без чалга де...
Аватар
User

nofearinc

Мнения

10

Регистриран на

Нед Юни 15, 2008 7:33 am

Местоположение

София

Мнениеот nofearinc » Нед Юни 15, 2008 8:07 am

Аз най- често говоря с лява ръка до ляво ухо - за съжаление, няма такова обяснение :) Вторият вариант е свободни ръце и телефона между ухото и рамото - обикновено, когато шофирам.

А, за мелодиите, по- скоро имам различни мелодии според случая, но се ориентирам главно до класически рок - меломански, както пише в обяснението ;)
Love all, trust a few, do wrong to none.
Аватар
User

meysy

Мнения

112

Регистриран на

Сря Юли 09, 2008 1:26 pm

Местоположение

София

Мнениеот meysy » Чет Юли 24, 2008 9:35 am

Аз говоря с дясно ухо и дясна ръка, понякога ляво ухо-лява ръка. Но за мелодиите не съм много съгласна. Подкрепям едно от мненията, изказани по-горе, че понякога просто избираш една от наличните мелодии, дори да не отговаря на твоят тип. Не винаги има възможност за прибавяне на нова мелодия в телефона. Аз също съм с два телефона и на личния си телефон постоянно сменям мелодиите с някакви модерни в момента (без поп-фолк), но на служебния си съм избрала от списъка тази, която се чува най-силно, защото не винаги чувам, ако съм на улицата например. :)
RANDOM_AVATAR
User

Brizeida

Мнения

2

Регистриран на

Вто Ное 04, 2008 2:29 pm

Мнениеот Brizeida » Вто Ное 04, 2008 3:02 pm

reysru
Последна промяна Brizeida на Вто Апр 07, 2009 9:59 pm, променена общо 1 път
Аватар
User

Ваня

Мнения

50

Регистриран на

Съб Дек 06, 2008 1:32 pm

Мнениеот Ваня » Съб Дек 06, 2008 3:57 pm

http://www.zazz.bg/play:f7b3f5e9
Моят телефон звъни със тази песен.Избрах си я,когато един от футболистите на Ф.К.Гигант Петъо си я сложи на профила в скайп и на мене много ми хареса.Чувствам я някак силна тежка,болезнена и много често ми се е случвало да плача на нея. :cry: за друго момче пак от отбора.Какво ще кажете за нея?
Животът е това,което се случва докато кроим планове за бъдещето!
RANDOM_AVATAR
User

simeon4o

Мнения

2

Регистриран на

Сря Фев 08, 2012 12:21 pm

Мнениеот simeon4o » Сря Фев 08, 2012 12:27 pm

Аз обикновенно си режа парчета с рими на спенс:) Май категорично си заемам място в едната категория.

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

Copyright ©2014 Psy-Help.org ® All Rights Reserved | Brought by CloudyAnt
cron